Salată de Sfeclă Roșie

 


 


 


 


 


Ingrediente:


-1-2 bucăți sfeclă roșie


-2-3 rădăcini hrean


-piper 5 arome


-1-2 frunze dafin


-1 pahar vin roșu


-sare roz de Himalaya


-1 lingură oțet de mere cu miere


 


Mod de preparare


Sfecla se spală bine, se curăță și se coace la cuptor. Când este gata, se ține la aer să se răcească, apoi se rade sau se taie în fâșii subțiri. Hreanul se curăță, se spală și se rade pe răzătoare. Salata se pune într-un recipient în care se pun alternativ mai multe rânduri de hrean și sfeclă, până se umple. Peste salată se toană vinul roșu fiert, piperul și foile de dafin. În vin se pune și sarea.
Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


 


POFTA BUNĂNotă


Oțetul de mere cu miere conține un complex de săruri minerale precum  K, Fe, Cl, Na, Mg, Ph, Ca, S, acizi organici, enzime, vitamine și taninuri. Acesta are acțiune antialergică și antibacteriană, el fiind indicat pentru problemele imunitare, digestive, cu colesterolul și ale sistemului nervos.


Sarea roz de Himalaya conține multe minerale printre care numărăm magneziu, potasiu, calciu, sulfați și clorură de sodiu. Acestea se găsesc sub o formă coloidală, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici ca să fie absorbite de organismul numan. Sarea este indicată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, ale aparatului respirator și pentru reducerea semnelor îmbătrânirii.


Piperul cu 5 arome este un amestec de varietăți de piper și coriandru: piper alb, piper negru, piper roșu, piper verde, coriandru. Acest condiment ajută digestia și are un efect antibacterian, antioxidant și detoxifiant. Este ideal pentru menținerea sănătății.Plantum @ Feb 02, 2015 +
Close