Salată de MorcoviIngrediente:


-4 morcovi cruzi de mărime medie


- ½ lingură oțet de mere cu miere 


-1 lingură ulei de șofrănel


-10 măsline 


-1 ardei gras


-1 legătură pătrunjel verde


- sare de roz de Himalaya
Mod de preparare:
Se curăță și se spală morcovii, apoi se rad. Morcovul ras se pune într-un castron la care se adaugă sarea roz de Himalaya, oțetul de mere cu miere și uleiul de șofrănel. Se amestecă bine compoziția și se așază într-un bol. Preparatul se garnisește cu felii de ardei gras și pătrunjel tocat mărunt.

Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


 


POFTĂ BUNĂ


 


Notă:


Oțetul de mere cu miere conține un complex săruri minerale precum  K, Fe, Cl, Na, Mg, Ph, Ca, S, acizi organici, vitamine,  enzime și taninuri. Acesta are acțiune antialergică și antibacteriană, el fiind indicat pentru problemele digestive, imunitare, cu colesterolul și ale sistemului nervos.


Uleiul de șofrănel are proprietăți antiseptice, antioxidante, expectorante și  cicarizante. Acesta se foloșește pentru scăderea colesterolului și glicemiei din sânge, detoxifierea ficatului, întărirea sistemului imunitar, accelerarea arderilor grăsimilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire.


Sarea roz de Himalaya este bogată în oxid de fier, acesta fiind principalul motiv pentru care are această culoare delicată. Aceasta conține multe minerale printre care numărăm potasiu, magneziu, sulfați, calciu și clorură de sodiu. Acestea se găsesc sub o formă coloidală, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici ca să fie absorbite de organismul numan. Sarea este indicată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, ale aparatului respirator și pentru reducerea semnelor îmbătrânirii.


 


 


 

Plantum @ Jan 22, 2015 +