Salată Andaluză

 


Ingrediente


-4 roșii


-3 ardei grași


-1/2 cană orez brun


-2 ingurițe fulgi de usturoi


-1 ceapă roșie


-1 legătură pătrunjel


-1 lingură oțet de mere cu miere


-2 linguri ulei de avocado


-sare roz de Himalaya


-piper 5 arome


 


Mod de preparare


Roșiile se spală, se opăresc și se curăță de pielițe. Se taie apoi în sferturi și se pun într-un castron. Ardeii grași sau capia se spală, se curăță de cotoare și sâmburi și apoi se taie Julien (fideluță). Usturoiul se curăță de coajă, apoi se toacă feliuțe fine. Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele subșiri. Peste ceapa tocată se presară sare și se lasă cel puțin un sfert oră așa. Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.


În castronul cu roșii se adaugă ardeii tăiați, orezul fiert, usturoiul, ceapa tocată și sărată, pătrunjelul tocat, sarea și piperul, oțetul și uleiul. Salata se amestecă bine și se pune în salatiera în care va fi servită.
Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


 


POFTA BUNĂNotă


Uleiul de avocado este extrem de bogat în acid oleic mononesaturat, are acţiune benefică pentru protejarea si tonifierea sistemului cardiovascular şi diminuarea colesterolului din sânge.


Piperul cu 5 arome este un amestec de varietăți de piper și coriandru: piper alb, piper negru, piper roșu, piper verde, coriandru. Acest condiment ajută digestia și are un efect antioxidant, antibacterian și detoxifiant. Este ideal pentru menținerea siluetei și a sănătății.


Sarea roz de Himalaya are o serie de substanțe nutritive care sunt ușor absorbite în organism, lucru care ajută la menținerea sănătății aparatului respirator și cardiovascular.

Plantum @ Feb 09, 2015 +