Salată Americană 


Ingrediente


-4 roșii de mărime medie


-1-2 castraveți verzi și cruzi


-2 linguri tarhon (frunze verzi sau conservate)


-1 lingură oțet de mere cu miere


-2 linguri ulei de cânepă


-piper 5 arome


-sare roz de Himalaya
Modalitate de preparare


Roșiile se opăresc pentru a fi curățate mai ușor de coajă, apoi sunt tăiate în patru și se curăță de semințe și de partea apoasă. Partea cărnoasă rămasă se taie în feliuțe subțiri.


Castraveții se spală, eventual se curață de coajă și se taie în rondele subțiri. Într-un castron (salatieră) se amestecă roșiile, castraveții și tarhonul, apoi se adaugă piperul, sarea, oțetul și uleiul. Se amestecă ușor și poate fi servită imediat.
 


Majoritatea ingredientelor de mai sus se regăsesc în magazinul nostru online!


 


POFTA BUNĂ

Notă


Oțetul de mere cu miere conține un complex săruri minerale precum  K, Fe, Cl, Na, Mg, Ph, Ca, S, acizi organici, vitamine, enzime și taninuri. Acesta are acțiune antialergică și antibacteriană, el fiind indicat pentru problemele digestive, imunitare, cu colesterolul și ale sistemului nervos.


Sarea roz de Himalaya are o serie de substanțe nutritive care sunt ușor absorbite în organism, lucru care ajută la menținerea sănătății aparatului respirator și cardiovascular.


Uleiul de șofrănel are proprietăți antiseptice, antioxidante, expectorante și  cicarizante. Acesta se foloșește pentru scăderea colesterolului și glicemiei din sânge, detoxifierea ficatului, întărirea sistemului imunitar, accelerarea arderilor grăsimilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire.


 

Plantum @ Feb 09, 2015 +