Quinoa cu seminte de in,stafide,morcovi si dovlecei

     Quinoa este o cereala andin, care conține un raport ideal si complet de aminoacizi. Aceasta reteta este o modalitate buna de a introduce quinoa in dieta noastra. Gatitul este realizat precum orezul, intr-un raport de 2 parti apa si o parte cereale.


 


                        Ingrediente;


     -1 cana de quinoa (250 ml.)


     -2 pahare de apa (1/2 litru)


     -1 lingura generoasa de stafide 


     -1 strop de ulei de masline (7,5 ml. Aprox.)


     -1/2ceapa


     -1 morcov mediu


     -1 dovlecel mediu


     -1 lingurita boia


     -1/2 lingurita scortisoara


     -1/2 lamaie


     -1 buchet coriandru proaspat (alternativa: patrunjel)


     -sare si piper


     -30 gr seminte de in


 


                        Mod de preparare;


     Pe foc mare, se pune intr-o cratita quinoa, apa si stafide. Sare si piper si se aduce la fierbere. Odata ce apa fierbe, vom reduce focul la intensitate scazuta, pana cand quinoa a absorbit apa si-a dobandit aspectul caracteristic moale, semi-transparent.                   Aceasta va dura aproximativ 20 de minute.


     Între timp, vom spala,curata si taia in cuburi ceapa, morcovul si dovlecelul.Se pune la foc mediu intr-o tigaie cu ulei si ceapa calind-o  cateva minute, apoi se adauga morcovul. Cu o lingura de lemn vom cali inca 2-3 minute,apoi se prajeste dovlecelul pana cand toate arata netede (aproximativ 3 sau 4 minute). Se adauga piper si scortisoara si se amesteca bine.


     În cele din urma vom adăuga quinoa la tigaie, se amesteca totul. Punem sare si piper, daca este necesar si se serveste cu  suc de lamaie, coriandru proaspat tocat si seminte de in.


 


 


      Se spala legumele.Se taie felii vinetele si dovleceii,morcovul rondele iar ceapa solzisori.Se unge tava cu ulei,se aseaza legumele in tava si se drege cu sare,piper negru si seminte de dovleac.Se incalzeste cuptorul la 200 C si se coace 25 de minute.

Plantum @ Apr 14, 2017 +
Close