PAELLA DE LEGUME

     Paella de legume este o reteta tipic spaniola. Poate fi preparata si cu carne de pui sau vita dar astazi ne rezumam la paella vegetariana.




 


          INGREDIENTE;


     -4 cani de orez bob lung


     -8 pahare de apa 


     -4 sau 5 catei de usturoi


     -1 ardei rosu si 1 verde


     -1 tomate


     -200 gr amestec legume: morcovi, broccoli, fasole, mazare, anghinare ...


     -boia de ardei iute


     -1 lingura bullion 


     -sofran


     -ulei si sare


 




          MOD DE PREPARARE


     Se taie usturoiul in jumatate.Se prajeste in tigaie cu ulei de masline pana devine auriu. Scoateti-l pe o farfurioara.În acelasi ulei, se adauga ardeii taiati in fasii  pentru 3 minute. De asemenea, scoateti pe farfurioara.Dupa adaugam amestecul de legume in tigaie,seminte de in si rosia taiata incuburi.Punem boia de ardei iute si amestecam usor.


     Se dizolva bouillon in apa si se fierbe. Ideal este de a face o supa de legume naturale, dar daca nu ai, acesta este un bun remediu.


     Se toarna orezul in tigaie, amestecand continuu. Se adauga supa fierbinte si proaspat preparata, aspecte diferite de sofran si  sare dupa gust.


     Fierbeti totul la foc mare 7 minute dupa care reduceti focul la incet.Asigurati-va ca exista suficienta apa, astfel incat orezul sa se fiarba bine. Adaugati usturoiul calit si amestecati usor sa nu se lipeasca la baza.


     Cu cateva minute inainte de terminarea gatitului, asezati ardeii decorativ, radial.


     Doar atunci cand orezul e gata fiert se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de 3 pana la 5 minute.

Plantum @ Apr 19, 2017 +
Close