Ghimbirată

Ghimbirul este ideal in aromatizarea mancarurilor si a a bauturilor, oferind un gust picant acestora. Pe langa acesta, condimentul ofera o multime de beneficii pentru sanatate precum calmarea durerilor abdominale, facilitand digestia, dar si inlaturarea senzatiei de greata si ameteala. 


Totodata, acesta contribuie la tratarea racelilor si are un rol energizant, fiind ideal pentru inlaturarea oboselii. Trebuie mentionat si faptul ca are rol accelerator intensificand arderile metabolismului si eliminand in acelasi timp toxinele din organism.


Ghimbirul poate fi introdus cu succes si in ritualul de ingrijire al femeilor, avand un efect benefic pentru par, revitalizand firul de par si accelerand cresterea acestuia, dar, in acelasi timp, hraneste pielea, facand-o supla si catifelata, datorita continutului ridicat de acizi aminati, fosfor si magneziu.


In aceasta perioada, in care temperaturile reduse cauzeaza raceli si gripe, ghimbirata este remediul natural potrivit pentru a calma iritatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra si congestiile respiratorii.


 


Recomandarea noastra este:


 



  • 1 litru apa

  • 1 lamaie

  • 3 linguri de miere

  • 50 g ghimbir confiat

  • suc de grepfrut

  • frunze de menta


 


In prima faza, ghimbirul va fi pus la hidratat in apa calda pentru 15 minute, apoi se va mixa cu blenderul pana se obtine o pasta. Atat sucul lamaii cat si cel al grepfrutului va fi amestecat cu mierea si pasta de gimbir, iar peste ele se va adauga apa si se va decora cu frunze de menta.


Vara, optional, se pot adauga cuburi de gheata.

Plantum @ Dec 12, 2014 +
Close