FALAFEL CU SOS DE ROSII SI IAURT PICANT

 


                          INGREDIENTE;


 


              2 cutii  naut, clatit si scurs


                        1 lingura apa


      1/2 ceasca patrunjel proaspat tocat


      1/4 cana faina


      1 lingura de usturoi tocat


      2 lingurite de chimen macinat


      3/4 lingurita de sare


      1/4 lingurita de piper negru macinat


       2 linguri de ulei de rapita


      1 rosie mare taiata cubulete 


      1 ardei iute


      2/3 cana iaurt grecesc fara grasimi


 


                       Instructiuni de ghidare;


 


      Se incalzeste cuptorul la 400 ° F. Se pune nautul si apa intr-un castron mare. Cu un blender faceti o crema din naut. Adauga patrunjel, faina, usturoi, chimen, sare 1/2 lingurita si 1/8 lingurita de piper si se amesteca pana cand totul se amesteca. Cu amestecul acesta formati  12 medalioane de aproximativ 1/2 inch grosime. Asezati-le intr-o tava de copt de mica adancime.


      Se freaca ulei pe ambele parti ale medalioanelor. Se da la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand ambele parti sunt maro auriu.


      Între timp, se combina rosiile, iaurtul, restul de 1/4 linguritta de sare si restul de 1/8 piper intr-un procesor de alimente si amestecati  pana cand amestecul este neted. Se serveste cu sos falafel.

Plantum @ Apr 28, 2017 +
Close