CIUPERCI CARAMELIZATE

 


                        INGREDIENTE;


 


                 - 1/2 kilogram de ciuperci


                 - 1/2 cana patrunjel tocat


     - 1 ulei masline


     - 2 catei de usturoi


     - 1/4 cana sos de soia


     - 1/2 cana apa


     - 3 linguri de zahar brun sau cocos


     - 1 lingura seminte de mac




 


                                   MOD DE PREPARARE


 




     Se spala ciupercile si se taie in bucati doar tulpinele, capetele se lasa intregi.Pisam usturoi foarte fin si il punem impreuna cu ciupercile intr-o tigaie cu putin ulei. Nu este necesar sa utilizam mult ulei, deoarece ciupercile lasa un lichid care va fi suficient pentru a gati.Le rumenim 3 minute si adaugam patrunjel tocat si o lingura de seminte de mac. Alternativ, o lingura de seminte de susan.


     In timp ce rumenim ciupercile la foc mediu, ne ocupam de pregatirea sosului caramelizant.Se pune o cana cu apa cu zahar si se amesteca bine pana se dizolva zaharul, apoi se adauga sosul de soia.


     Când ciupercile sunt rumenite, se adauga lichidul si se lasa la foc mediu amestecand constant, astfel incat zaharul sa nu se lipeasca de tigaie. Trebuie sa stea pe foc pana ce caramelul va scadea la jumatate, ceea ce va dura aproximativ zece minute.

Plantum @ May 15, 2017 +
Close