Chiftele cu fulgi de ovaz,sos de tomate si lapte de cocos

Aceasta reteta vegana a fost gandita de nutritionistii spanioli in ideea de a ne bucura de un nou gust plin de savoare si nutrienti .Bucurati-va de un pranz inedit.


 


 


 


Ingrediente:


-3 cani fulgi de ovaz fin (vezi detalii)
-3 linguri de faina integrala (vezi detalii)
-1 cana si jumatate de apa
-3 catei de usturoi
-1 lingura de chimen pudra
-verdeata , marar – 1 legatura




Ingrediente pentru sos:


-3 linguri de ulei de cocos vegan (vezi detalii)
-2 cepe
-3 ardei iuti intregi
-400 gr rosii zdrobite
-2oo ml lapte de cocos (vezi detalii)




Mod de preparare:


Sosul. Se toaca cepele si ardeii iuti,se pun la rumenit in putin ulei.Cand ceapa devine aurie se adauga rosiile zdrobite si se lasa la foc mediu cateva minute.Luam de pe foc sosul si adaugam
laptele de cocos.In cazul in care laptele nu contine zahar adaugati putin pentru a scadea aciditatea din tomate.Lasam sosul pe foc mic pana se ingroasa ,intre timp ne ocupam de chiftele.

Chiftelele. Se fierbe 350 ml de apa.Se adauga fulgii de ovaz intr-un bol si se toarna putin cate putin apa fiarta amestecand lene . Se toaca mararul marunt .
lent.Se adauga faina dupa care incepeti sa framantati bine aluatul.Formati chiftelele dupa care se aseaza pe otava asezonata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumenesc ( este mai sanatos!!!)

Combinati sosul cu chiftelutele si este gata de servit.




NOTA : Chiftelele se pot si coace in cuptor.

Plantum @ Feb 02, 2017 +
Close