Tu stii ce este un ulei esential si care sunt beneficiile lui ?

 

Daca v-ati bucurat vreodata de mirosul unui trandafir sau eucalipt, ati experimentat calitatile aromatice ale uleiului esential. Acestea se intampla natural, compusii aromatici volatili se gasesc in seminte, scoarta, tulpini, radacini, flori si alte parti ale plantelor.Pot fi atat de frumos si puternic parfumate.

Uleiurile esentiale ofera plantelor mirosurile lor distinctive, protejeaza plantele si joaca un rol important in ceea ce priveste poluarea plantelor.

In plus, fata de beneficiile proprii ale plantelor si mirosul lor frumos, uleiurile esentiale au fost mult timp utilizate pentru prepararea alimentelor, in tratamente de infrumusetare si in practicile de ingrijire a sanatatii.

Dar ce anume este un compus aromatic volatil? Pe scurt, acesti compusi sunt mici molecule organice care tind sa se schimbe rapid de la starea lor solida sau lichida la un gaz la temperatura camerei.

Sunt numiti volatili, deoarece isi schimba starea rapid.

Atunci cand deschideti prima data o sticla de ulei esential, observati instantaneu ca aroma este puternica si il puteti mirosi de obicei, de la orice distanta.

Proprietatile fizice si chimice ale compusilor aromatici volatili care compun uleiurile esentiale le permit sa se deplaseze rapid prin aer si sa interactioneze direct cu senzorii olfactivi din nas.

Astfel de proprietati unice fac uleiurile esentiale ideale pentru a putea fi aplicate si in aromaterapie; utilizarea acestor compusi din plante ajuta la mentinerea unei minti si a unui corp sanatos, precum si alte aplicatii.

Tipul de compusi aromatici volatili prezenti intr-un ulei esential determina atat aroma, cat si si beneficiile pe care le ofera.

Pana in prezent au fost identificate peste 3000 de soiuri de compusi aromatici volatili.Natura unui ulei esential variaza de la planta la planta, in cadrul familiilor botanice si de la specii la specii. Raportul delicat al componentelor aromatice ce se gasesc in orice ulei esential il fac unic si ii dau beneficii specifice. Chiar si compozitia uleiurilor esentiale pure poate varia in functie de ora din zi, sezon, localizarea geografica, metoda si durata distilarii, anul cultivarii si vremea, facand din fiecare pas al procesului de productie un factor critic determinant al calitatii generale al uleiului esential.

Uleiurile esentiale pot fi folosite pentru o gama larga de aplicatii welness emotionale si fizice.

Ele pot fi folosite ca uleiuri esentiale unice sau in amestecuri de uleiuri esentiale complexe in functie de experienta celui ce le foloseste si de beneficiul dorit.

Iata mai jos un link unde poti vizualiza o gama larga de uleiuri esentiale de la mai multi producatori autohtoni cat si internationali

 

Va dorim zile cu soare inconjurati de aroma multor uleiuri esentiale!

 

Echipa Plantum.ro

Plantum @ Apr 04, 2019 +