Remedii naturiste pentru sinuzita

      Una dintre cele mai intalnite boli, sinuzita este o infectie a captuselii uneia sau mai multor cavitati sinuzale, care produce inflamatie. Exista doua tipuri de sinuzita: acuta, care dureaza trei saptamani sau mai putin, si cronica, care dureaza adesea intre trei si opt saptamani, dar poate continua si mai mult. Sute de milioane de oameni sunt afectati de sinuzita. Ambele tipuri de sinuzita sunt extrem de neplacute si simptomele pot varia de la durere intensa la indespozitie generala.

      Sinuzita este o boala inflamatorie ce se manifesta la nivelul mucoasei sinusurilor craniene. Sinusurile sunt cavitati din grosimea maxilarului si osului frontal, etmoid sau sfenoid, captusite cu o mucoasa ca cea a cavitatii nazale. Ele comunica prin mici canale cu fosele nazale. Denumirea sinusurilor corespunde oaselor in care se afla: sinusul maxilar, frontal, etmoidal si sfenoidal.

 

 

SERRA-PLUS 30CPS

RECOMANDARI SERRA-PLUS

 - Sinuzita, Rinita, Osteoartrita, Artrita Reumatoidala, Rani, Amiloidoza, Proteinurie, Traume post operatorii, Inflamatii, Riscuri la Accidente cardio-vasculare, Sidromul Tunel Carpal, Cancer pulmonar, Enfizem Pulmonar, Stari Post Operatorii, Chisturi, Fibroame cauzate de procese inflamatorii, Hiperplazie benigna de Prostata (Adenom de prostata).

 

 

 

 

 

CLICK PE FOTO PENTRU A COMANDA PRODUSUL

 

Rolul sinusurilor este acela de a incalzi, filtra si umezi aerul inspirat, precum si acela de “cutie de rezonanta” pentru sunetele produse de corzile vocale.

Simptomelesunt similiare in ambele tipuri de sinuzita:

- Durere si presiune faciala;

- Mucus ingrosat si decolorat;

- Congestie (blocare).

- Cheia tratamentului este sa identificati cauza. Daca sinuzita este cauzata de alergii, decongestionantele probabil nu vor ajuta prea mult. Cu ajutorul unui examen bun – radiografie, tomografie computerizata sau RMN – puteti afla exact cauza. De cele mai multe ori, cel mai bun tratament al sinuzitei este reprezentat de o combinatie de metode: remedii terapeutice tipice combinate cu ingrijiri personale.

Fie ca folositi un vaporizator, tineti capul deasupra unui castron cu apa clocotita si inhalati aburii, fie ca faceti dusuri fierbinti, cu aburi, pot fi gesturi utile pentru sinuzita, indicate, de regula, in timpul iernii. In sezonul rece, sinusurile se usuca, deoarece umiditatea este mai scazuta. Pentru ameliorarea sinuzitei in lunile de vara sunt recomandate umidificatoarele, care ajuta la reducerea umiditatii si previn aparitia mucegaiului, factor declansator al sinuzitei.

Cercetarile au aratat ca alergiile respiratorii provoaca si inflamarea sinusurilor, fapt ce duce, in cele din urma, la sinuzita. Astfel, daca tinem sub control simptomele alergiilor, prevenim sinuzita. Incercati sa indepartati din locuinta, pe cat posibil, agentii declansatori ai alergiilor. 

Plantum @ Oct 03, 2014 +
Close