Fereste-te de raceala si gripa!

      Gripa este o boală infecţioasă provocată de viruşi, care afectează păsările şi mamiferele. Cele mai comune simptome ale bolii sunt frisoane, febră, dureri în gât, dureri musculare, dureri severe de cap, tuse, stare de slăbiciune sioboseală şi disconfort general. 


     Boală acută contagioasă cu durată de şapte-zece zile, caracterizată prin febră şi simptome ale aparatului respirator ce se manifesta prin tuse, strănut, coriză. Este produsă de virusul gripal, care îşi modifică foarte rapid tulpina. Poate fi periculoasă la copii şi bătrâni, persoane cu imunitate scăzută. Debutul bolii este brusc, cu febră, frisoane, dureri de cap.

       Semnele bolii durează intre două si şase zile, iar în acest timp bolnavul este obosit, are dureri mari de cap, dureri musculare, febră mare. Gripa se poate agrava si provoca infecţii microbiene ale plămânului - pneumonii, bronho-pneumonii, in cazul in care nu este tratată la timp. Se recomandă in acest caz repausul la pat, regimul alimentar bogat în vitamine, combaterea febrei, a tusei şi a durerilor musculare.

 

 

VITAMINA C ORGANICA 30CPS

Acțiuni VITAMINA C ORGANICA: 

- imunostimulent, antialergic (reduce nivelele crescute de histamina din organism), antigripal, tonic cardiac, antitrombotic, favorizeaza asimilarea fierului (creste rata de absorbtie a fierului la nivel intestinal), reglator al tensiunii arteriale, antidiabetic, antitumoral.

 

 

 

     

 

      Lămâia este cunoscută pentru faptul că ajută la tratarea rapidă a răcelii sau gripei, datorită conţinutului său foarte bogat în vitamina C. Medicii spun că această vitamină luptă cu orice fel de infecţii, deoarece ajută la întărirea sistemului de apărare al organismului. Vitamina C este necesară sistemului imunitar, prevenind răceala şi gripa.

       Organismul nostru nu poarte face rezerve de vitamina C, de aceea se impune un aport zilnic cât mai substanţial, mai ales în această perioadă a anului. Foarte bogate în vitamina C sunt citricele, dar şi kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau roşiile.

      Mierea de albine are o acţiune antibacteriană şi este un calmant excelent pentru gât, atunci când sunteţi răguşit sau aveţi dureri. Fie că vă turnaţi 1-2 linguriţe de miere pe gât sau vă îndulciţi ceaiul cu ea, acest “balsam” vă “limpezeşte” vocea.

       Limonada sau ceaiul cu lămâie şi miere le puteţi bea nu numai atunci când prezentaţi stări febrile, dar şi în perioadele solicitante.

       Şi dacă deja ai răcit, o nutritie potrivită e încă foarte importantă. Chiar dacă nu ai poftă de mâncare, încearcă să consumi trei mese pe zi, multe fructe şi legume. E foarte important să îţi "încarci bateriile" din mâncărurile pe care le consumi câta vreme te recuperezi. De asemenea, e important să previi deshidratarea bând lichide multe, precum apă sau sucurile 100% naturale.

 

Reteta 1 
Primul tratament include următoarele: coaja de salcie, muschi, macese, galbenele şi flori de soc. Toate aceste plante pot fi cumpărate de la o farmacie care vinde plante medicinale. Se fierb împreună în 200-300 ml apă, se lasă să se răcească şi se face gargara de 3 ori pe zi cu soluţia rezultată. 

Reţeta 2 
Se prepară un amestec de marul lupului si coada-şoricelului. Se fierb plantele împreună în 200-300 ml apă, se lasă să se răcească şi apoi se face gargară cu ceaiul rezultat de 3 ori pe zi. 

Reţeta 3 
Fructe de catina alba, frunze de patlagina, flori de nalba, flori de lumanarica. Se fierb plantele împreună în 200-300 ml apă, se lasă să se răcească şi se face gargara de 3 ori pe zi. 

Reţeta 4 
Ulei de pin inhalatii sau ulei de pin ca picături (nu mai mult de 6 picaturi / zi) 

Plantum @ Sep 23, 2014 +