Ce este astmul?

Astmul este o inflamatie cronica a tuburilor bronhice care provoca umflarea si, respectiv, îngustarea cailor respiratorii. In timul respiratiei normale, muschii care inconjoara caile respiratorii sunt relaxati, iar aerul patrunde liber. Însa la persoanele cu astm, substantele cauzatoare de alergii si declansatorii din mediu fac ca muschii care inconjoara caile respiratorii sa se stringa, iar aerul nu se poate  misca liber.

Lipsa de aer face ca persoana sa simta ca nu mai poate respira, iar aerul care trece prin caile respiratorii îngustate produce un suierat cunoscut sub numele de wheezing. Din fericire, aceasta ingustare a cailor respiratorii este reversibila, o trasatura care distinge astmul de alte boli de plamini cum este bronsita cronica. Foarte important ca in timpul crizelor de astm e sa-ti pastrezi calmul.

Chiar daca simti ca nu mai ai aer, respira doar pe nas si nu deschide gura, deoarece caile respiratorii se vor usca si mai tare si poti sa te sufoci. Important e ca in timul acestei crize sa bei apa, daca este posibil, deoare astmului îi este frica de apa si se va potoli.

De asemenea, in cursul istoriei omenirii, oamenii au descoperit plante medicinale utile pentru astm, cum ar fi eucaliptul, tătăneasa, uleiul de pin, iedera.

 Frunzele uscate de eucalipt sunt utilizate in medicina naturista pentru infectii, febra, stomac deranjat, in tratamentul infectiilor tractului respirator, tuse convulsiva, astm bronsic (ouale de prepelita sunt recomandate in astmul bronsic), tuberculoza pulmonara, osteoartrita, dureri articulare (reumatism), acnee, rani, ulcere slab vindecate, arsuri, dizenterie bacteriana, viermi intestinali, probleme ale ficatului si ale vizicii biliare, pierderea poftei de mincare si cancer.

ULEI EUCALIPT 10 ML

Ulei esenţial de eucalipt (Eucalyptus globulus), conţine: 1,8 cineol, pinen, camfen, felandren.

Eucaliptul este un arbore de origine australiană de dimensiuni impresionante: el poate să atingă înălţimi de până la 300 metri.
Numele său provine din cuvintele greceşti “eu” şi “kalypto” care înseamnă “bine” şi “acoperit” şi se referă la aspectul staminelor.
Eucaliptul a fost adus în Europa la sfârşitul secolului XVIII, unde a fost folosit la început în scop ornamental. 
Uleiul de eucalipt a început să fie exportat din secolul XIX, la început fiind cunoscut sub numele de Mentă de Sidney, datorită proprietăţilor sale asemănătoare cu cea a mentei.

Uleiul esenţial de eucalipt are efect răcoritor şi de împrospătare asupra corpului. Utilizat în candelă, este un excelent purificator pentru aerul din cameră. 

 

 Uleiul de eucalipt NU e recomandat sa fie utilizat pe cale orala sau aplicat direct pe piele in proportie de 100%. Astfel, uleiul diluat poate fi folosit si inhalat in durerea si inflmarea tractului respirator, tuse, bronsita, dureri si inflamatii ale sinusurilor, astm, boli pulmonare obstructive cronice si infectii respiratorii. De asemenea pate fi folosit ca expectorant, este antiseptic si reduce febra.

 


ULEI PIN ESENTIAL 10ML

Are acțiune revulsivă, antiseptică, calmantă, tonifiantă a sistemului nervos, dezinfectant al aparatului respirator și renal. Are efecte benefice în nevroze, stres, tulburări metabolice, bronșite, tuse de diverse etiologii, cistite, reumatism.

 

Compoziție: 

Alfa sita pinen, fenantren, limonen, borneol, terpine terțiale, taninuri rezine obținute din acele și mugurii arbustului Pinus Silvestis, familia Pinaceae.

 

 
 
 
 
 
Plantum @ Aug 29, 2014 +