Mierea de Manuka lupta cu stafilococul auriu

Mierea de Manuka lupta cu Stafilococul auriu

 

Aproximativ 30% dintre oameni sunt purtatori de Stafilococ auriu (lat. Staphylococcus aureus), aceasta fiind o bacterie ce populeaza:

tractul respirator;

pielea.

Riscul infectării cu Stafilococ auriu crește odată cu scăderea imunității, dar și din cauza administrării incorecte a antibioticelor. Acesta poate produce:

infecții;

sinuzite;

pneumonii;

Sunt cazuri în care această bacterie a contribuit la apariția septicemiei, această complicație conducând la deces.

Transmiterea Stafilococului auriu

 

despre stafilococul auriu

 

Stafilococul auriu este contagios și se transmite cu ușurință prin:

salivă;

tuse;

strănut.

De asemena, poate fi transmis:

direct - prin contact cu infecții cutanate;

indirect - prin intermediul mâinilor murdare sau prin surse intraspitalicești.

Simptome - Stafilococ Auriu

 

Odată activat în organism, bacteria poate fi localizată la nivelul mai multor organe.

Dacă apare la nivelul gâtului, întâlnim faringita streptococică, unde faringele se inflamează și apare o durere în gât. Aceasta este însoțită de febră și o stare de greață.

La nivelul pielii, infecțiile cu stafilococul auriu sunt sunt caracterizate prin apariția unor:

mici umflături roșii pe piele asemănătoare unor coșuri;

furuncule;

mușcături de păianjen.

Acestea se pot transforma cu ușurință în abcese profunde și dureroase, care necesită o intervenție chirurgicală pentru drenare.

 

Diagnosticarea Stafilococului auriu

 

De cele mai multe ori, acesta este descoperit în urma unui exsudat nazal/faringian sau în urma unui test cutanat. El poate fi rezistent la următoarele antibiotice:

biseptol;

cefalotină;

amoxacilină;

cloramfenicol;

meticilină;

gentamicină;

neomicină etc.

De reținut:

Această bacterie este rezistentă în mediul înconjurător.

Poate supraviețui 2-3 luni.

Este distrusă după ce este expusă timp de 30 de minute la 620°C.

Sub acțiunea fenolului și a alcoolului etilic de 70° moare în 15 minute.

În produsele din carne poate supraviețui până la 60 de zile.

Prevenția infecției cu Stafilococ auriu

 

Se reduce riscul de infectare cu această bacterie dacă sunt respectate câteva reguli simple:

o igienă corespunzătoare (spălatul mâinilor des etc.);

schimbarea bandajelor cât mai des, dacă există leziuni cutanate;

utilizarea obiectelor de igienă intimă proprii și nu la comun cu alte persoane;

spălarea hainelor, prosoapelor și lenjeriilor la temperaturi ridicate.

Mierea de Manuka - Remediu natural împotriva stafilococului auriu

 

miere manuka impotriva stafilococului auriu

Câteva studii realizate recent oferă speranța celor ce se confruntă cu această bacterie. Centrul de Cercetare al Universității Waikato din Noua Zeelandă a dovedit că Mierea de Manuka poate ajuta la distrugerea Stafilococului auriu.

Acest aliment poate fi consumat indiferent de localizarea bacteriei și nu are efecte secundare ca celelalte metode (antibiotice, vaccin).

Mierea de Manuka este cea mai eficientă miere din lume în ceea ce privește tratarea unui spectru larg de afecțiuni, fiind considerată un aliat al sistemului imunitar.

Principalul compus al Mierii de Manuka este metilglioxalul (MG). MG este un component, ce se regăsește și în alte tipuri de miere, dar în cantități mult mai mici decât în Mierea de Manuka.

Metiglioxalul este cel care conferă Mierii de Manuka, excepționala putere antibacteriană. Cu cât concentrația de MG este mai mare, cu atât este mai puternic efectul antibiotic, fapt ce o califică pentru utilizarea în scop medical.

Beneficiile Mierii de Manuka

 

Proprietățile antioxidante ale Mierii de Manuka protejează împotriva radicalilor liberi,
aceștia fiind responsabili pentru deteriorarea și îmbătrânirea accelerată a celulelor.

100% RAW (nepasteurizată/netratată termic);

Produsă doar în Noua Zeelandă ( în ariile izolate, fără poluare);

Nu conține organisme modificate genetic (GMO);

Stupurile sunt realizate din materiale, ce nu dăunează mediului înconjurător;

Ambalajele nu conțin substanțe BPA.

Totodată, Mierea de Manuka este eficientă și în distrugerea altor microorganisme bacteriene și fungice:

Escherichia coli ( E.coli);

Citrobacter freundii;

Proteus mirabilis;

Pseudomonas aeruginosa;

Salmonrlla typhimurium;

Streptococcus faecalis;

Helicobacter Pylori (H. Pylori).

Mierea de Manuka are ca proprietăți:

antibacteriene;

antiinflamatorii;

antifungice;

antioxidante;

antiseptice.

Este bine de menționat faptul că rezultatele diferă în funcție de fiecare organism.

Plantum @ Aug 29, 2018 +