Fibromul uterin

Fibromul uterin este din ce in ce mai intalnit la femei pe masura ce inainteaza in varsta, de multe ori incepand cu varsta de 30 de ani. Din fericire nu este o tumora canceroasa si nu necesita extirpare decat daca masa sa creste peste masura.Problema este ca nu exista o cauza anume pentru care se dezvolta aceste fibroame, celulele incepand dintr-o data sa creasca mai mult decat ar trebui in interirorul stratului muscular de la nivelul uterului. Daca o femeie dezvolta un fibrom si acesta nu creste foarte mult pana cand ea intra la menopauza, masa lui va scadea, odata cu scaderea estrogenului din corpul pacienti.

Astfel multe probleme se rezolva de la sine, fara interventia medicului. Daca, din diverse motive, cantitatea de estrogen creste in corpul unei femei, cum ar fi perioada in care aceasta esteinsarcinata, fibromul va creste si el si poate deveni periculos.
 


 


LA FEMME 40PLUS, 90CPS


 


Black Cohosh:


1) Mentine ovarele in stare de buna functionare,
2) Previne aparitia fibromului uterin. Trateaza fibromul uterin.
3) Reduce sau elimina simptomele tipice sindromului pre-menstual si efectele menopauzei,
Wild Yam:


1) Stimuleaza ovarele sa produca progesteron si estrogen in proportiile normale (menopauza, pre-menopauza, imbalanta hormonala)
2) Reduce inflamatia si are efect anti-spasmodic, relaxant (sindrom pre-menstrual)
3) Reduce crampele menstuale
4) Reduce riscurile aparitiei cancerului la san sau ovare


 
Multe persoane nici macar nu isi dau seama ca au o asemenea problema, caci, la inceput, cand tumora fibroasa este mica, nu isi face cu nimic simtita prezenta si nici nu necesita medicatie. Daca aceasta creste, pot aparea unele probleme precum:

- sangerari mai abundente in timpul ciclului menstrual;

- dureri mai mari decat in mod obisnuit;

- lipsa ciclului menstrual cateva luni sau intarzierea lui in mod frecvent;

durere in zona pelvisului chiar si atunci cand nu apar sangerari;

- disconfort in momentul contactului sexual;

- probleme de urinare, unele simptome pot semana cu cele ale unei infectii urinare;

- cresterea frecventei urinarii;

- dificiltatea de a ramane insarcinata;

- daca femeia este insarcinata trebuie sa acorde o atentie in plus, caci fibromul poate duce la o serie de probleme, cum ar fi travaliu inainte de vreme sau dezlipire de placenta, mai ales daca acesta creste peste masura din cauza estrogenului;


 


 


Profemina 30 CPS


Beneficii:  • reprezinta o cale naturala de substitutie fitoestrogenica

  • utila pentru a combate durerile menstruale

  • previne aparitia fibromului uterin

  • reduce sau elimina simptomele tipice sindromului pre-menstual si efectele menopauzei cum ar fi: bufeuri, transpiratie, dureri de cap, ameteli, palpitatii, spasme uterine, iritabilitate, nervozitate, insomnie, depresie, vagin uscat, diaforeza

  • efecte benefice in mentinerea unor ovare sanatoase .
 


 
Obezitatea, factor de risc

Din moment ce cauza precisa a aparitiei fibromului uterin nu este cunoscuta, nu poate fi urmata nicio serie de reguli care sa previna aceasta problema. S-a observat, insa, in timp, faptul ca obezitatea poate fi un factor de risc, mai multe persoane suprapoderale suferind de aceasta afectiune decat cele normal ponderale.

Daca observi ca ciclul tau menstrual s-a modificat de cateva luni (3-6 luni) atat in ceea ce priveste cantitatea, cat si durata, daca atunci cand ridici ceva mai greu sau stai intr-o camera cu o temperatura mai scazuta simti imediat si dureri in zona pelviana sau daca menstruatia nu mai apare o persoana destul de indelungata de timp este neaparat cazul sa faci o vizita la medic pentru a te asigura ca totul este in regula. 

Plantum @ Aug 01, 2014 +