Miere de Manuka – Ai auzit de Mierea Care Vindeca?

 


Ce este Mierea de Manuka?Mierea de Manuka este una dintre cele mai bune antibiotice naturale. Este un produs apicol ideal pentru mentinerea unei stari excelente de sanatate.
De ce este buna Mierea de Manuka pentru sanatate?
Aceasta este bogata in enzime vii, nutrienti si antioxidanti puternici, elemente care iti vor face organismul sa se simta puternic si sanatos!


 


Ce nu contine:
-antibiotice


-organisme modificate genetic GMO


-reziduuri chimice.
Totul este 100% organic si natural, fara adaosuri care te-ar putea afecta negativ!

De unde provine?
Aceasta miere este unica in lume deoarece provine din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), care creste in insulele salbatice ale Noii Zeelande. In Australia acesta se gaseste sub numele de “arbore de ceai”, deoarece din frunzele acestuia se prepara un ceai cu proprietati benefice asupra sanatatii. Arborele are in general 2-3 m, in cazuri rare el ajungand la 15 m.
Ceea ce este cu adevarat extraordinar la acesta este faptul ca el este mereu verde, cu frunze dense si mici si cu flori roz sau albe cu 5 petale. In trecut se faceau leacuri din arborele de Manuka.
Proprietatile sale antibacteriene au fost cercetate de catre Prof. Dr. Molan din Noua Zeelanda si Thomas Henle din Germania. Acestia au ajuns la concluzia ca aceasta miere poate fi folosita in scop medicinal in calitate de antiobiotic natural. Acelasi lucru s-a constatat si de cei de la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda, care au stabilit ca mierea de Manuka are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale, antimicrobiene, antiinflamatorii si antifungice.
Ce afectiuni trateaza?


Proprietatile curative, antiseptice, antiinflamatorii, antivirale si antioxidante ale acestei mieri pot fi folosite pentru ameliorarea afectiunilor sistemului digestiv, ale pielii si ale cavitatii bucale.De asemenea, multe studii din Noua Zeelanda au demonstrat ca mierea de Manuka este ideala pentru distrugerea bacteriei E.coli, a infectiilor cu stafilococi, bacteria H.pylori, streptococi si salmonella. De aceea se recomanda consultarea unui specialist inainte de consumarea mierii.
Cate tipuri de Miere de Manuka exista?


S-a descoperit ca mierea de Manuka are proprietati antibacteriene ce pot varia in functie de compozitia lor chimica. De aici rezulta mai multe tipuri de miere, precum:


Miere de Manuka normala, de consum. Actiunea sa antibacteriana nu este semnificativa.


Activa – actiunea sa antibacteriana este una peroxidica (adica activitatea  enzimei glucozoxidaza din miere produce agentul antibacterian peroxid de hydrogen). S-a constatat ca desi fiecare miere contine acest agent, cea mai puternica concentratie este data de Mierea de Manuka (se poate ajunge chiar pana la 30+).  Aceasta este produsa in cantitati limitate.


UMF (unique manuka factor) - factorul unic al mierii de Manuka. Este o componenta terapeutica care indica puterea antibacteriana a acestui produs apicol. Cu cat este mai mare factorul, cu atat este mai puternica actiunea antibateriana a mierii. Ea are o activitate antibacteriana non-peroxidica, favorizata de prezenta enzimei metilglioxal (MGO), fenolilor, acizilor aromatici si flavonoizilor. Ea este fabricata numai de producatori cu licenta si este cea mai scumpa miere din lume deoarece este produsa in cantitati foarte mici.


 
Categorii
Mierea UMF 5-9 sau ACTIVA 7+ - este considerata miere de consum si nu este recomandata pentru afectiuni.


Mierea UMF 10+ sau ACTIVA 12+ - este de intretinere. Asta inseamna ca poate fi folosita pentru imbunatatirea sistemului imunitar sau pentru afectiuni usoare.


Mierea UMF 14/15 - 20/25 sau ACTIVA 16+ - se foloseste pentru tratarea infectiilor bacteriene sau fungice si a afectiunilor acute sau cronice.


Desigur, este recomandat ca un specialist sa constate categoria potrivita pentru fiecare persoana.
 


Tratament
Tratamentele cu Miere de Manuka dureaza in jur de o luna, dupa care urmeaza o cura de intretinere. In general se folosesc 3 lingurite pe zi, acest lucru depinzand de individ si afectiune. Cel mai bine este sa consulti un specialist in legatura cu acest lucru.
Plantum.ro dispune de o serie impresionanta de astfel de mieri de la producatori importanti, fapt ce asigura autenticitatea si calitatea acestor produse apicole. Click aici pentru a alege mierea care ti se potriveste!


Plantum @ Feb 03, 2015 +