Trateaza micozele unghiilor

Unghiile îngălbenite şi îngroşate, fără luciu și fragile sunt principalele simptome ale onicomicozei - infecţia unghiilor de la picioare şi de la mâini. Este una dintre cele mai supărătoare afecţiuni care apar mai ales vara, căci este favorizată de umezeală şi de căldură. 

Micoza este cauzată de o ciupercă şi poate infecta una sau mai multe unghii. În special, ciuperca atacă unghia mare de la picior, dar poate apărea şi la celelalte unghii, inclusiv cele de la mâini. Infecţia poate fi luată mai uşor din mediile umede, precum piscinele, ştrandurile sau de la saune şi duşuri.
 


CITROSEPT SAMBURI GRAPEFRUIT 10ML  • Se utilizeaza ca si dezinfectant (se aplica diluat in jurul plagii). Datorita spectrului larg antibacterian si antifungic are efect rapid in multe cazuri: infectii si inflamatii ale faringelui si cavitatii bucale, gingivite bacteriene, sangerari gingivale datorate infectiilor bacteriene, mirosuri neplacute ale cavitatii bucale, paradontoze. Impiedica aparitia si extinderea: aftelor bucale, herpesului, ciupercii piciorului, ciupercii raspunzatoare de matreata capilara, infectii ale conductului auditiv extern.
CLICK PE FOTO PENTRU A COMANDA PRODUSUL
In infectiile fungice, tratamentul include masuri igienico-dietetice, tratament local si general. Pentru combaterea infectiilor este necesara inlaturarea factorilor favorizanti: umezeala si caldura. Mentinerea unui picior uscat impiedica recidiva in cazul tinea pedis, spre exemplu. Pentru aceasta, se recomanda incaltamintea de piele, captusita cu piele, aerisita, purtarea sosetelor de bumbac ce permit piciorului sa respire si nu il supraincalzesc, uscarea foarte buna a piciorului dupa baie sau dus, folosind prosopul si apoi un feon cu aer cald, eventual folosirea pudrelor adsorbante. Tinea capitis implica in tratament inlaturarea firelor de par afectate, bogate in spori ce autointretin infectia, prin tunderea la piele inainte de folosirea tratamentului topic. Tratamentul topic are avantajul actiunii locale, directe, crutand ficatul de actiunea antimicoticelor cu cale de administrare generala. In cazul in care in organism exista un focar de infectie fungica, cum ar fi rezervorul digestiv in cazul infectiei candidozice, este necesara sterilizarea acestuia prin folosirea antifungicelor cu cale de administrare generala.Pentru onicomicoze se poate folosi tratamentul chirurgical – indepartarea unghiei afectate, pentru a inlatura rezervorul de fungi.

Plantum @ Oct 08, 2014 +