Tratamente faciale

Acest articol este recomandat de catre specialistul nostru in vanzari produse naturiste cu experienta in fitoterapie, doamna Felicia Marchinan.


 


Tratamente faciale (masti)


 


UZ Extern:  1. Tratament antiacneic (Acnee juvenila)


a)   Se sterge tenul dimineata cu o lotiune cu brusture sau ceai de brusture;


b)   Se puncteaza acneea cu o tinctura de propolis glycolic sau (cu alcool, bitter) cu un tampon steril. Se mai poate tampona cu seva din coaja de nuca verde amestecata cu ceai de musetel. Aceasta procedura se aplica timp de o saptamana. Dupa ce acneea s-a uscat, se poate aplica ulei de tea-tree (cosmetic) pe toata fata, arbore de ceai sau o crema de galbenele  cu arnica, dar poate sa fie si unguent.


UZ Intern:


          Infuzie de coada soricelului (20 gr. Flori sau Frunze la 1 litru apa infuzat 10 min, o cana pe zi.


          Infuzie de macris (20 gr. fz sau 40 gr. radacina la 1 litru apa infuzat 10 min. – cate o cana dimineata si seara; ceai de urzici (oparite) 1 litru pe zi.


          Decoctul se fierbe pentru 4-5 minute si se strecoara.


Infuzia: se tine planta 5 min in apa fiarta acoperita 10 min.


Nota importanta: Plantele medicinal actioneaza in completarea tratamentului indicat de medical currant sau de specialitate.


Prin diureza pe care o produc, plantele elimina din corp toxinele ce intretin focarele de infectie.


 


Lotiune calmanta anti-acneicaMasca anti-acneica


   1. Tratament acneic fitoterapie


UZ Extern:


Badjonari cu decoct de arnica (30 gr. flori la 1 litru apa se fierbe 4-5 min) de mai multe ori pe zi; comprese cu infuzie de flori de trei-frati-patati (100 gr. la 1 litru apa); infuzie cu brusture (25 gr. la 1 litru apa); infuzie cu conuri de hamei (o lingura la 100 ml apa); decoct de salata (100 gr. la 1 litru apa); otet de hrean; bai de abur la fata cu apa simpla sau decocot de musetel, fan, paie de ovaz, apoi tamponari cu apa rece.


Seara se mai poate aplica pe fata o masca din argila cosmetica, obtinuta din 100 ml apa purificata + un plic de argila pulbere.

Plantum @ May 02, 2014 +