Micozele pielii

Micozele sunt afecțiuni neplăcute, care ne creează mult disconfort și de care este dificil să scăpăm definitiv. Totuși, există soluții împotriva acestor maladii cauzate de diferite tipuri de ciuperci. 


Micoza este o afecțiune ce poate „ataca” pielea, mucoasele, părul, unghiile etc. și apare din cauza unor ciuperci microscopice. Cea mai frecvent întâlnită este Candida Albicans (situație în care vorbim de candidoză): 25% dintre femei sunt purtătoare de candida albicans și majoritatea dintre ele va dezvolta o micoză de tip vaginal. Micozele apar în special în zonele corpului care transpiră abundent: axile, pliul fesier, picioare, dar și pe pielea capului, mucoasa bucală, intestin, vagin.


Factori favorizanți


Știai că există ciuperci care trăiesc în permanență în corpul nostru fără să ne dăuneze? Ele fac parte din flora noastră naturală: intestinală, bucală și vaginală. În anumite circumstanțe însă, unele dintre aceste ciuperci se pot înmulți exagerat, de exemplu din cauza căldurii, umidității, condițiilor de igienă precară. De ce sunt micozele pielii mai frecvente vara? Pentru că ciupercile trăiesc luni de zile în medii umede și calde, iar vara frecventăm des locuri prielnice înmulțirii ciupercilor: ştranduri, bazine de înot, plaje, saună, duşuri publice.
Cum poţi contracta o infecţie micotică? Fie prin contactul direct cu o persoană deja infectată, fie prin intermediul suprafeţelor şi obiectelor contaminate: încălţăminte, şosete, covoraşele de la piscine sau saune, bazinetele pline cu apă prin care treci la intrarea şi ieşirea din bazin, trambulină etc. De asemenea, animalele domestice pot fi purtătoare de micoze transmisibile omului. De exemplu, dacă un animal prezintă porţiuni de piele de pe care i-a căzut părul, te poţi contamina dacă îl atingi.

 


 


TEA TREE OIL 15ML


Efecte spectaculoase in Acnee;


Efecte anti-virale si anti-bacteriene in afectiunile cailor respiratorii;


Efect analgesic si cicatrizant in raniri, taieturi, operatii chirurgicale.


 
 


Micoza piciorului


Se mai numește și „picior de atlet”, deoarece apare în special la persoanele care transpiră abundent în încălţămintea sport.
Simptome. La început poţi observa o iritaţie între ultimele trei degete de la picioare. Apar apoi mâncărimile, care pot fi foarte intense, senzaţia de usturime, roşeaţa. Pe măsură ce boala avansează, leziunile macerează, pielea se descuamează şi crapă, formând fisuri care te jenează la mers. Unghiile afectate de micoză se subţiază şi se deformează. Netratată, infecţia poate cuprinde talpa, iar leziunile se pot suprainfecta cu bacterii, în special stafilococ.
Tratament. Formele moderate de micoză pot fi tratate cu creme sau spray-uri antifungice pentru o perioadă de câteva săptămâni. Dacă va fi cazul, medicul va prescrie un tratament medicamentos mai puternic.
Prevenire. În locuri publice precum duşuri, ştranduri, piscine, poartă întotdeauna papuci sau şlapi. Pe timpul verii optează pentru o încălţăminte lejeră, care permite piciorului să se aerisească, precum sandale sau papuci din piele, iar în timpul activităţilor sportive alege pantofi de sport perforaţi. Folosește numai şosete din bumbac şi schimbă-le de două ori pe zi. Imediat după ce faci duş, în special în locuri publice, şterge-ţi bine picioarele cu un prosop uscat, inclusiv în spaţiile dintre degete, ca să îndepărtezi umezeala.

Plantum @ Aug 15, 2014 +
Close