Hidrateaza-ti pielea pe timpul verii

Pentru o piele neteda, hidratarea este esentiala. Te ajuta un intreg arsenal: spray-uri cu apa termala, lotiuni after-sun, creme hidratante.


Cuvantul cheie al verii este apa, in orice procent si ambalaj.


Nu doar de baut, ci si de aplicat pe piele.


Cea mai simpla varianta este spray-ul cu apa termala.


Simbolul UVA te asigura ca produsul ofera protectie impotriva radiatiilor vinovate de imbatrânirea prematura, riduri si bronz rapid.


Mai mult decat filtre, orice crema sau lotiune pentru protectia solara contine antioxidanti, necesari in regenerarea si energizarea pielii, dar si agenti hidratanti. Si, pentru ca deshidratarea se produce mai repede si mai mult decat in restul anului, dupa expunerea la soare sau seara, hidratarea trebuie suplinita.


Valoarea maxima a factorului de protectie solara pe care o vei gasi este 50, se potriveste oricui pentru ca in niciun caz nu te va face sa fii alba ca spuma laptelui, ci iti va oferi cea mai buna protectie. In afara de cifra de pe ambalaj, sunt cateva simboluri la care trebuie sa fii atenta: UVB, se refera la protectia impotriva radiatiilor cu lungime medie si care sunt responsabile de arsuri solare si leziuni la nivelul epidermei, dar si leziuni îin profunzime la nivelul ADN-ului, modificari ce maresc riscul producerii de cancer de piele.



 


 


 


Cremă de zi cu factor de protecţie solară UVB FPS 28+ / UVA PF 12


Bazată pe o combinaţie unică de componente active, această cremă


- protejează împotriva radiaţiilor solare UVA şi UVB,


- oferă protecţie împotriva radicalilor liberi,


- menţine hidratarea naturală a pielii,


- împiedică pigmentarea datorată expunerii la soare. 


- extractul din seminţe de floarea soarelui stopează deteriorarea ireversibilă a componentelor pielii;


- uleiul de cătină, un excelent emolient, ajută la păstrarea echilibrului hidric al pielii;


- colagenul de origine marină are rol important în procesul de hidratare şi refacere a    pielii.




 


 


Foloseste un produs aftersun, cu rol regenerant, calmant, hidratant, sau orice crema intens hidratanta, imediat dupa dus. Pentru ca intra rapid in piele si are efect hidratant si racoritor.


Daca pielea este inrosita de soare – desi acest lucru nu ar trebui sa se intample daca aplici corect crema de protectie solara – evita lotiunile parfumate, ce contin alcool, pentru ca vor irita pielea.


Pentru o piele extrem de deshidratata, uleiurile sunt o alegere buna.


Uleiurile naturale sunt eficiente, dar intra greu in piele si au un aspect lucios, in schimb, uleiurile din magazinele dedicate cosmeticelor au adesea formule care se absorb usor.

Plantum @ Jul 03, 2014 +