Efectele soarelui asupra pielii

De cite ori nu ati admirat persoanele bronzate uniform, imbracate in culori deschise pentru a evidentia acest lucru? Sau cit de uimiti ati fost cind, vazind-o bronzata pe vecina de la parter si intrebind-o cind a fost la mare, cu toate ca ati vazut-o in fiecare zi acasa, ea va raspunde ca acum vreo citeva zile, de parca dumneavoastra nu ati sti ca a apelat la o bronzare artificiala? Dar vecina stie ca nu e un mod tocmai sanatos de pigmentare a pielii? Dar dumneavoastra stiti? Bronzarea artificiala, cit si cea naturala fara mijloace de protectie sint la fel de periculoase.


Numarul cazurilor de cancer s-a dublat
O piele bronzata este adesea, din greseala, asociata frumusetii si sanatatii, cu toate ca practica bronzarii este foarte raspindita astazi. Expertii in sanatate publica, dar si dermatologii avertizeaza amatorii asupra bronzarii atit pe cale naturala, cit si artificiala, care nu prezinta nici un avantaj pentru sanatate, din contra, maresc riscurile aparitiei unor boli precum cancerul de piele. Din 1980 si pina acum, numarul cazurilor de cancer s-a mai mult decit dublat.


Frumusete de moment
Chiar daca principalul motiv pentru care oamenii apeleaza la bronzare este de natura estetica, o astfel de activitate nu este indicata din acest punct de vedere, pentru ca provoaca imbatrinirea prematura a pielii, aparitia ridurilor si a petelor negre.


Raze ultraviolete, responsabile cu bronzarea
Razele ultraviolete responsabile cu bronzarea sint UVA si UVB, care, la om, sint cancerigene. Bronzul nu este un semn al sanatatii, ci o reactie a pielii care arata ca a suferit afectiuni celulare profunde. Radiata ultravioleta a soarelui reprezinta in zilele noastre un pericol crescut in legatura cu fenomenul de subtiere a stratului de ozon al stratosferei, care, in mod normal, contribuie la protejarea noastra contra razelor ultraviolete. Expunerea la razele ultraviolete poate produce de asemenea leziuni oculare precum cataractele.


Razele UVB
Razele UVB provoaca inrosiri si arderi ale pielii. Efectele lor se limiteaza la epiderma. Ele produc un bronzat intirziat, ce apare dupa formarea pigmentului negru al pielii, numit melanina, dupa 48-72 de ore de la expunere. Razele UVB sint principala cauza a cancerului de piele. Vitamina D3 produsa de razele UVB ajuta la mentinerea in organism a unui nivel sanatos de calciu si fosfor, care contribuie la prevenirea rahitismului si a osteoporozei, la fel ca si la alte afectiuni fizice si cutanate. Un doctor, Alan B. Fleischer, a demonstrat ca ele pot inlatura psoriazisul.

 


LOTIUNE CALMARE ARSURI SOLARE 150MLLoţiunea are acţiune de calmare, regenerare, rehidratare, emoliere şi răcorire a pielii iritate în urma supraexpunerii la soare, eliminând disconfortul cauzat de senzaţia de fierbinţeală şi usturime. Textura este uşoară, nelipicioasă, pătrunde rapid în piele. Nu conţine parabeni.


Calmează, regenerează, rehidratează, racoreşte pielea iritată, elimină disconfortul cauzat de senzaţia de fierbinţeală şi usturime.

Se aplică prin pulverizare uniformă pe suprafaţa pielii iritate şi se masează uşor până la absorbţia completă.

 


Razele UVA
Razele UVA penetreaza straturile profunde ale pielii, deteriorind astfel fibrele de elastina si de colagen ale dermei. Razele UVA nu ard pielea precum cele UVB, dar produc o pigmentare in minutele urmatoare expunerii care nu este datorata formarii unei noi melanine, ci a oxidarii malaninei deja prezente in piele. Prin razele UVA se produce o bronzare de scurta durata.


Protejati copiii!
Cum afectiunile pielii cauzate de expunerea la razele ultraviolete se acumuleaza de-a lungul anilor, trebuie sa ne aparam de aceste raze inca din copilarie, deoarece se estimeaza ca intre 60 la suta si 80 la suta dintre expunerile la soare ale unei persoane au loc inainte de virsta de 18 ani.

 


 


CREMA BEBE SPF50 100ML COPII MICI SI BEBELUSI PESTE 6 LUNI


Produsul este recomandat pentru copii mici şi bebeluşi de peste 6 luni.
Având un factor de protecţie foarte ridicat (50) şi principii active care îi conferă o bună toleranţă pe pielea sensibilă (uleiul organic de rodie, uleiul de măsline, vitamina E), crema constituie un excelent mijloc de protecţie solară a pielii copiilor mici și bebelușilor peste 6 luni împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor solare.
Are o formulare uşoară de cremă gel, o textură hidratantă, fără efect gras. Nu conţine: parfum, parabeni, oxibenzonă, ulei de parafină, coloranţi, emulgatori etoxilaţi, alcool. 


Sfaturi
- Precautii pentru bebelusi: tineti-i la umbra si asigurati-va ca sint bine protejati de soare printr-o palarie cu bor mare si haine corespunzatoare!
- Dati exemplu celor mai tineri: stati la umbra, chiar si la plaja, folosind umbrela, purtati palarie!
- Aveti grija de copaci, pentru ca ei va ofera umbra!
- Purtati ochelari de soare cu lentile fumurii, care protejeaza contra razelor UVA, dar si UVB!
- Evitati expunerea la soare intre orele 11:00 si 16:00, atunci cind intesitatea razelor ultraviolete este maxima!
- Daca expunerea la soare este inevitabila, este recomandat sa folositi o crema solara aprobata de Asociatia de Dermatologie care sa aiba factorul de protectie solara 15 sau chiar mai mult. Daca pielea dumneavoastra este deja bronzata, nu mizati pe acest.

Plantum @ Aug 04, 2014 +