Cum tratam dermatita?

Dermatita este un termen general care descrie o inflamatie a pielii. Deși dermatita poate avea mai multe cauze și poate aparea în multe forme, această tulburare implică, de obicei, o erupție însoțită de mâncărime pe pielea umflata, inrosita.


Pielea afectată de dermatita dezvolta o crusta sau se poate exfolia. Exemple de dermatita includ dermatita atopica (eczema), matreata și erupții cutanate provocate de contactul cu iedera otravita sau anumite metale.


Dermatita este o afectiune frecventa care de obicei nu pune în pericol viața si nu este contagioasa. O combinație de măsuri de auto-ingrijire si medicamente va pot ajuta să tratati dermatita.


Fiecare tip de dermatita poate să arate un pic diferit și poate avea tendința să apară pe diferite părți ale corpului dumneavoastră.


Cele mai frecvente tipuri de dermatita includ:


aDermatita atopica (eczema)


De obicei, începând din copilărie, aceasta erupție cutanata însoțita de mâncărime apare cel mai frecvent în cazul în care pielea se pliază - pe coate, in spatele genunchilor si partea din fata a gatului. Când este piele zgâriata, eruptia poate produce scurgeri de lichid și crusta ca de peste.
aDermatită de contact


Această erupție cutanată pe zone ale corpului care au venit în contact cu substanțe care irita pielea provoaca o reacție alergică. Eruptia poate arde, intepa sau provoaca mancarime.  
aDermatita seboreica


Aceasta afectiune determina o erupție roșie cu solzi galbui si oarecum "uleiosi", de obicei, pe scalp și, uneori, pe fata, mai ales in jurul urechilor si nasului. Este o cauza comuna de mătreață.  


SAMPON ANTIMATREATA ICHTIOL 150ML


Special conceput pentru persoanele predispuse la formarea matretii.


Datorita combinatiei inovative de principii active actioneaza delicat, dar eficient asupra pielii capului, regleaza nivelul seboreic, calmeaza iritatiile, inflamatiile si elimina matreata.


Este recomandat a se utiliza si in dermatita seboreica si psoriazis.


Octopiroxul, ce prezinta o deosebita actiune antifuingica, impreuna cu Ichtiolul, cu proprietati antiinflamatoare si antiseptice, actioneaza util in infectii ale pielii sau alte inflamatii ale foliculului pilos.


 


 


 


CLICK PE FOTO PENTRU A COMANDA PRODUSUL


O serie de condiții de sănătate, alergii, factori genetici si iritanti pot provoca diferite tipuri de dermatite:


Dermatita atopica (eczema) 


Aceasta afectiune apare adesea impreuna cu alte alergii și apare frecvent în familiile în care membrii au astm, febra fanului sau eczeme.
Dermatită de contact


Această condiție rezultă din contactul direct cu unul dintre numeroasele iritanti sau alergeni - cum ar fi iedera otravitoare, bijuterii care conțin nichel și anumite produse de curățare, parfumuri si cosmetice. 


SAMPON MEDICINAL CU REZORCINA 100ML


Produsul ajuta la îndepartarea cojilor formate la nivelul scalpului si mirosului neplacut, specifice unor afectiuni precum dermatitele seboreice, matreata, psoriazisul.
Componentele active (rezorcina, acid salicilic, alantoina, mentol, extract de salvie, extract de menta) sunt încorporate într-o baza de curatare care sa asigure desfasurarea actiunii acestora si calitatea de spalare.
Prin actiunea sinergica a componentelor se obtine o scadere a secretiei de sebuum la nivelul glandelor sebacee, eliberandu-se astfel orificiile secretorii. Astfel se reduce si apoi se stopeaza formarea matretii.
Rezorcina este un compus keratolitic si antiseptic.


CLICK PE FOTO PENTRU A COMANDA PRODUSUL
Dermatita seboreica 


Această condiție este frecventa la persoanele cu tenul sau părul gras și poate aparea în funcție de sezon. Este posibil ca factorii ereditari sa joace un rol important în acest lucru.


O serie de factori pot creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de dermatita. Exemplele includ:


Varsta


Dermatita poate aparea la orice varsta, dar dermatita atopica (eczema) începe, de obicei, in copilarie.
Alergiile si astmul


Persoanele care au un istoric personal sau familial de febra fanului sau astmului prezinta mai multe sanse de a dezvolta dermatita atopica.
Ocupația


Locurile de munca in care sunteti în contact cu anumite metale si solvenți crește riscul de dermatita de contact.


Zgârierea pielii provoaca erupții însoțite de mâncărimi asociate cu dermatita. Se pot provoca rani deschise, care pot deveni infectii. Aceste infectii ale pielii se pot răspândi și pot, foarte rar, ce-i drept, pune viața în pericol.

Plantum @ Oct 21, 2014 +