Vitaminele pentru copii

Vitaminele au actiuni multiple in organism, fiind vitale pentru buna functionare a acestuia, si actiuni specifice care determina in caz de carenta, aparitia unor tulburari caracteristice pentru fiecare in parte (de exemplu: vitamina D este numita si vitamina antirahitica, vitamina C – vitamina antiscorbutica, vitamina K -vitamina antihemoragica).


Surse de vitamine: Organismul nu sintetizeaza decat cateva vitamine, sursa principala fiind alimentatia. Vitaminele pe care le sintetizeaza, dar intr-o cantitate insuficenta, sunt vitamina D, vitamina K, cateva vitamine din complexul de vitamine B.


Cele mai importante vitamine pentru copii


Cele mai importante vitamine cu rol in cresterea si dezvoltarea copilului sunt urmatoarele:


Vitamina A Aceasta protejeaza mucoasele si pielea, are rol in crestere si functie antiinfectioasa. Sursa: lapte, unt, ficat, oua, iar sub forma de provitamina A o gasesti in morcovi, tomate, patrunjel, varza, conopida, fasole etc.


Vitamina D Are rol esential in metabolismul calciului, a fosforului si in procesul de osteogeneza (formarea osului in crestere). Sursa: organismul sintetizeaza vitamina D sub actiunea razelor ultraviolete, dar o gasesti si in galbenus de ou, unt, lapte.

 


 


VITAMINE SI MULTIMINERALE PT COPII 30CP


Efecte VITAMINE SI MULTIMINERALE PT COPII:


 


Dau o stare generala buna si asigura o dezvoltare armonioasa copilului, asigura o crestere normala a oaselor si dintilor, imbunatateste memoria in oboseala excesiva la scolari, creste rezistenta la infectii.
 
Vitamina K Are un rol important in coagularea sangelui. Sursa: este sintetizata de organism (se formeaza in intestin), dar o gasesti si in produsele de origine vegetala: cereale, radacinoase, sfecla, morcovi, spanac, varza, conopida. Alte surse sunt cele de originie animala: carne, ou, ficat de vita.


Vitamina C Intareste imunitatea, impiedica aparitia hemoragiilor si regleaza metablismul celular. Surse: alimentele de origine vegetala: catina, macese, lamai, portocale, mere, coacaze, morcovi,ardei etc. 


 


VITAMINIZANT 60CAPS 66G


Contribuie la:


 


- procesul de vitaminizare şi remineralizare al organismului
- susţinerea organismului în perioada de creştere
- creşterea poftei de mâncare
- susţinerea organismului în cazul unui aport alimentar deficitar
- îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului
- reducerea stărilor de slăbiciune şi oboseală
- refacerea organismului după boală
- normalizarea acuităţii vizuale în condiţii de iluminare redusă
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
 


Complexul de vitamine B Acesta se refera la un grup de vitamine care isi pastreaza caracteristicile specifice. Vitamina B1 (tiamina) este denumita si vitamina bunei dispozitii, deoarece are efecte benefice asupra sistemului nervos, vitamina B4 are un rol importat in absorbtia fierului, acidul folic si vitamina B12 (cobalamina) sunt importante in formarea globulelor rosii. Lipsa vitaminei B6 (piridoxina) poate determina aparitia convulsiilor la copii. Sursa: alimente animale (lapte si derivate din lapte, carne, ficat, oua) si vegetala (cereale, drojdia de bere).

Plantum @ Jul 30, 2014 +