Alergiile la copii

Specialistii pun acest fenomen pe seama cresterii consumului de medicamente, in special a antibioticelor in prezent prescrise si administrate in mod abuziv, insa atrag atentia si asupra modificarilor ce tin de factori de mediu, stil de viata, alimentatie.


Mamele fumatoare, in special in timpul sarcinii, renuntarea la alaptare, consumul de alimente bogate in conservanti si aditivi alimentari, poluarea, sunt doar cativa din factorii cauzatori.


Un alt factor care mai contribuie la aparitia alergiilor este sistemul imunitar inca imatur la acesta varsta.


Alergenii incriminati cel mai frecvent in aparitia reactiilor alergice la copii sunt cei inhalatori si alimentari.Cele mai frecvente alergii ale copiilor intalnite sunt la:
Intepaturile de insecte-se prezinta ca niste umflaturi de dimensiuni diferite, insotite de roseata locala si mancarimi. Exista forme grave in care apar simptome de soc anafilactic cum ar fi edemul glotic (umflarea laringelui), edeme pe intreg corpul, dificultati in respiratie, ameteli, diaree, soc. Daca sunt prezente semne ale anafilaxiei trebuie contactat urgent medicul sau un serviciu medical de urgenta.


 


 


ANTIALERGIC 30CPS


 


Acțiuni ANTIALERGIC: Antialergica, antiinflamatoare, usor antihistaminica, imunomodulatoare, diuretica, depurativa, antiastmatica.


Indicații ANTIALERGIC(în baza studiilor științifice recunoscute internațional):


Plantele din compozitia acestui produs se utilizează ca adjuvant în:  • alergie cutanata (urticare, eczeme alergice), alergie oculara;

  • alergie respiratorie (febra fanului, alergie la praf etc.);

  • alergie digestiva;

  • dermatita atopica, atopie.
 


 
Medicamente- cea mai intalnita este alergia la antibiotice. Exista si alte medicamente ce pot dezvolta alergii, de aceea este bine sa testam copilul in cazul in care avem istoric in familie.Substante chimiceAnumite substante chimice continute in produsele de igiena utilizate in casa pot determina alergii severe copilului tau. Ca exemple sunt pesticidele pentru flori, odorizantele de camera, spray-urile pentru mobila sau insecte, sapunurile, sampoanele, gelurile de dusAlergenii inhalatori
  • Acarienii din praful de casa - considerati cei mai intalniti alergeni, sunt organisme de dimensiuni microscopice, ce se hranesc cu pielea moarta si traiesc in pat, mochete, tapet. Acestea reprezinta principalul alergen din praful de casa.

  • polenul – prin polenizare, plantele elibereaza in aer polenul, care reprezinta este constituit din particule microscopice usor transportabile la cea mai mica adiere a aerului. Acest tip de alergie este de obicei sezoniera.

  • mucegaiul, un alt factor ce provoaca alergii, se gaseste atat in interiorul casei cat si in afara ei (in exteriorul casei, acesta se poate forma in zonele slab drenate, sub o gramada de frunze putrezite sau langa un morman de ingrasamant natural, in timp ce in casa pot sa apara in zone neventailate, cum sunt baile, intunecate, sau sub chiuveta de la bucatarie)

  • alergenii proveniti de la animalele de casa (cand un animal de casa isi spala blana sau penajul si produce saliva, care odata ce se usuca se poate raspandi in toata casa).

Plantum @ Aug 14, 2014 +