Ulei de Somon4 produse.

Arata 1 - 4 din 4 produse
Arata 1 - 4 din 4 produse

Ulei de Somon

Ce este uleiul de somon?

Uleiul de somon este un ulei care provine din somon și conține acizi grași importanti precum: omega-3 precum DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic), si omega-6. 

Ulei de somon beneficii

Reduce nivelul trigliceridelor si reduce colesterolul "rau". 

Prezenta acizilor grasi omega 3 din compozitia uleiului de somon au un rol semnificativ în reducerea trigliceridelor și creșterea colesterolului HDL. Acest lucru indica faptul că un consum regulat de ulei de somon imbunatateste sănătatea inimii prin cresterea concentrației și compoziției grăsimilor din sânge.

Are proprietati antiinflamatorii. 

Orice tip de inflamație prezenta in organism poate conduce la aparitia diferitelor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul. Prezenta acizilor grasi esentiali omega 3 pot diminua răspunsul inflamator al organismului prin reducerea nivelurilor de substanțe proinflamatorii produse de celulele imune.

Tot suplimentele pe baza de omega 3 pot reduce anumite afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita sau bolile de inimă.

Mentine sanatatea inimii. Un aport constant de acizi grasi omega 3 sau omega 6 imbunatateste sanatatea inimii prin scaderea incidentei de deces sau a dezvoltarii de afectiuni precum: accident vascular cerebral, atac de cord sau alte afectiuni cardiovasculare. Acizii grași omega 3 ajută si la asigurarea unui ritm cardiac normal și a unui flux sanguin suficient către inimă.

Uleiul de somon asigura o piele frumoasa si sanatoasa. Consumul regulat de acizi grasi esentiali reduce inflamatiile, protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV, reduce simptomele asociate dermatitei și ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor sau a cicatricilor.

Are un efect stimulant asupra sistemului nervos.  Introducerea in alimentatie a grăsimilor omega 3 ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului la copii si la mentinerea sănătatii acestuia pe mai tarziu.

DHA, una dintre grăsimile omega 3 ce se regasesc în uleiul de somon are un rol deosebit în refacerea și dezvoltarea celulelor neuronale si impiedica aparitia bolii Alzheimer sau Parkinson.

Ar putea ajuta la mentinerea unei greutati optime. Adăugarea în dietă a grăsimilor omega 3 din uleiul de somon vă poate ajuta să va mentineti o greutate optima si sa reduceti acumularea de grăsime corporală în exces.

Intareste sistemul imunitar. Consumul regulat de ulei de somon stimuleaza sistemul imunitar, are rol antibacterian si antiinflamator si combate cu succes bolile auto-imune sau cele cauzate de virusuri.

Sustine sanatatea digestiv sanatos. Uleiul de somon sustine sanatatea sistemului digestiv, asigura un tranzit intestinal, protejeaza colonul si previne aparitia unor afectiuni grave.

Ulei de somon contraindicatii

Se administreaza cu prudenta in cazul persoanelor diabetice sau cu afectiuni de coagulare a sangelui.

Nu se administreaza copiilor mici sau persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre componente.