L Arginina15 produse.

Arata 1 - 15 din 15 produse
Arata 1 - 15 din 15 produse

Esti in categoria de L Arginina

Ce este L Arginina?

Arginina este un aminoacid care ajuta corpul sa formeze proteinele, fiind convertita in organism intr-un compus numit oxid nitric. Acesta contribuie la dilatarea vaselor de sange pentru o circulatie sanguina mai buna.

L arginina beneficii:

Stimuleaza eliberarea insulinei si a altor hormoni esentiali, precum sunt cei de crestere.

De obicei, organismul nostru produce in mod natural arginina de care este nevoie, dar uneori putem avea nevoie de mai multa decat poate produce corpul (in cazul unor afectiuni sau pe masura ce se inainteaza in varsta).

Se regaseste si in anumite alimente, dar daca este nevoie va fi recomandata pentru administrare orala, prin injectii sau pentru aplicatii topice. In vederea acestor recomandari, este necesar consultul unui specialist intrucat si L-arginina, ca orice alt supliment, nu trebuie luata la intamplare. 



L arginina asigura sanatatea tractului digestiv


Studiile au ajuns la concluzia ca L-arginina protejeaza mucoasa gastrica de distrugerile provocate de diversi factori externi, printre care si consumul unor medicamente. De pilda, s-a constatat ca are capacitatea de a dilata vasele de sange ce realizeaza microcirculatia la nivel gastric, oxidul nitric produs datorita ei impiedicand deteriorarea celulelor din componenta tesuturilor gastrice.


In aceste conditii, suplimentele alimentare pe baza de arginina sunt utile pentru a se preveni afectarea mucoasei gastrice in caz de administrare de medicamente din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene.

Un alt motiv pentru care este de folos din acest punct de vedere este ca stimuleaza producerea de prostaglandine (substante provenite din acizii grasi, cu rol în protejarea mucoasei gastrice). 


L arginina imbunatateste raspunsul la insulina in cazul celor care sufera de diabet

Diabetul este asociat, de cele mai multe ori, cu niveluri reduse ale L-argininei in plasma si cu un nivel ridicat al inhibitorilor de oxid nitric. 

Un studiu a aratat ca administrarea de L-arginina, pe cale orala, la pacientii cu diabet de tip 2, este adecvata pentru imbunatatirea raspunsului la insulina. 

Pentru a se putea ajunge la aceasta concluzie, cei implicati in studiu au fost impartiti in 2 grupuri: cei din primul grup au primit dieta obisnuita si au fost tratati cu medicamente tip placebo (timp de 2 luni), iar cei din celalalt grup au fost tratati atat cu suplimente placebo (pentru 1 luna), cat si cu arginina (3 g de 3 ori pe zi). La sfârșitul primei și celei de-a doua luni de tratament, pacientilor diabetici li s-au luat probe de sange. 

Daca in primul grup de pacienti nu s-au observat modificari ale nivelului glicemiei, nici ale tensiunii arteriale, la cei din cel de-al doilea grup, care au primit acest aminoacid, s-a observat ca glicemia s-a imbunatatit, la fel si fluxul sanguin si modul in care organismul producea glucoza. 

Tinandu-se cont de aceste rezultate, coordonatorii studiului recomanda administrarea suplimentelor alimentare cu L-arginina in cazul persoanelor cu diabet, imbunatatindu-le circulatia sanguina si favorizandu-le mentinerea glicemiei la niveluri care sa nu fie periculoase. 


Accelereaza vindecarea ranilor prin administrarea de l arginina


Pentru ca ranile sa se vindece bine, este nevoie de implicarea celulelor inflamatorii, a fibroblastelor si a celor epiteliale. Toate acestea sunt capabile sa produca oxid nitric fie de la sine, fie ca raspuns la citokinele inflamatorii. Indiferent de tipul de oxid nitric rezultat, acesta va grabi vindecarea leziunilor, ajutandu-le sa treaca atat peste faza inflamatorie, cat si prin refacerea cicatricilor. Practic, datorita acestui compus, ranile se vor vindeca mai rapid, intrucat celulele pielii sunt stimulate sa prolifereze, sa se diferentieze, iar depozitele de colagen formate vor fi si ele binevenite in tot acest proces. 

Efectele remarcabile ale L-argininei se pot semnala si in cazul leziunilor majore, survenite in urma interventiilor chirurgicale. Datorita ei, mai ales daca va exista si o asociere cu acizi grasi Omega-3, infectiile vor fi mai bine prevenite, iar organismul se va reface mai rapid.
Este un „aliat” de nădejde pentru sanatatea aparatului reproducator feminin.

L-arginina este potrivita pentru femeile care au de suferit din cauza unui flux menstrual redus sau care au menstruatie neregulata, avand efect relaxant si dilatand vasele de sange din tot corpul. 

De asemenea, este folositoare pentru ca va pregati mucoasa uterina pentru implantarea oului fertilizat in vederea fixarii sarcinii, reducand din riscul pierderii acesteia. In plus, stimuleaza secretiile endometriale, ceea ce va creste sansele unei sarcini normale, sanatoase. 


Normalizeaza disfunctiile erectile


Intrucat este convertita in oxid nitric, acesta va relaxa musculatura din zona intima barbateasca si va dilata vasele sanguine de acolo. In aceste conditii, se va imbunatati si capacitatea de erectie.

Pentru rezultate optime in vederea cresterii capacitatii de erectie, se recomanda, daca este posibil, sa fie administrata in combinatie cu L-citrulina (un alt aminoacid)

L arginina contribuie la ameliorarea migrenelor


Alt avantaj pe care il poate oferi L-arginina este ca scade din intensitatea migrenelor si scurteaza durata durerilor. 

Un studiu a evidentiat faptul ca arginina, ca precursor al oxidului nitric, stimuleaza dilatarea optima a vaselor sanguine, le relaxeaza si de aceea imbunatateste starea celor care sufera de pe urma migrenelor cronice. Astfel, acest aminoacid impiedica sa se ajunga la excesul de analgezice si, mai mult decat atat, favorizeaza si mentinerea serotoninei la niveluri normale, permitand relaxarea organismului si o gestionare eficienta a durerilor.

Sfatul specialistilor este sa se recurga la administrarea acestui aminoacid pentru prevenirea si diminuarea durerilor de cap de tip tensional si a migrenelor. 


L arginina creste rezistenta organismului in cazul activitatilor fizice intense

Unul dintre cele mai cunoscute merite ale L-argininei este ca sustine organismul in timpul activitatile fizice solicitante.
Pe de o parte, intrucat contribuie la dilatarea vaselor de sange, va  usura transportul nutrientilor valorosi in sange si in toate celulele, inclusiv la cele care intra in structura muschilor, imbunatatind conditia acestora.

Pe de alta parte, datorita L-argininei, eventualele leziuni aparute in urma eforturilor fizice se vor repara mai usor, lasand corpul mai pregatit pentru a efectua activitati fizice sustinute.
Pentru cele mai bune rezultate in aceste scopuri, se recomanda asocierea administrarii de suplimente alimentare cu L-arginina cu diferiti antioxidanti, pentru ca organismul sa poate face fata mai usor stresului oxidativ, mentinandu-se in cea mai buna forma.

L arginina - surse naturale:

Ca sa ne asiguram ca in corpul nostru va exista suficienta L-arginina, astfel incat sa se evite anumite probleme de sanatate, este recomandat sa avem grija si la alimentele pe care le consumam. Acestea contin nu doar arginina, ci si alti nutrienti utili pentru starea noastra de bine. Printre cele mai importante se numara:

Carnea (de pui, de vita, ce curcan)

Ficatul (mai ales de pui)

Ouale

Pestele salbatic

Produsele lactate (mai ales kefirul, iaurtul, branza)

Semintele de dovleac, de susan, de floarea-soarelui

Nucile

Migdalele

Algele

Deficitul de L arginina:

Studiile au atras atentia asupra urmatorului aspect: deficitul de L-arginina perturba numeroase functii celulare si activitatea optima a organelor, impiedicand sinteza corecta a proteinelor, dar afectand si raspunsul la insulina sau incetinind functionarea hormonilor de crestere. 

Potrivit specialistilor, sunt doua cauze principale care duc la deficitul acestui aminoacid: un consum insuficient de alimente care contin acest aminoacid sau prezenta unor maladii (precum anumite forme de cancer - cum ar fi cel renal de exemplu, sau afectiuni infectioase si/sau inflamatorii). Oricare dintre acestea afecteaza sintetizarea L-argininei favorizand, in schimb, activitatea unei enzime numite arginaza (care distruge L-arginina). 

Este sigura administrarea de l arginina in fiecare zi?

Se recomandă ca doza zilnică să fie menținută sub 9 grame pe zi pentru a evita potențialele efecte secundare gastrointestinale, inclusiv greață, diaree și balonare.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru administrarea L-argininei?

Trebuie sa fie administrată de cel puțin 3 ori pe zi: dimineața, înainte și după antrenament.

Doza recomandată este cuprinsă între 2 și 6 grame. Acest lucru poate fi luat înainte de a vă antrena pentru a crește fluxul de sânge, si implicit energia.

Care este doza optima de l arginina ce se administreaza pe zi?

Se pare ca nu există o doză standard de arginină. Studiile au folosit cantități diferite pentru condiții diferite. O doză obișnuită este de 2 până la 3 grame de trei ori pe zi, deși au fost luate in calcul și doze mai mici sau mai mari.

In cat timp se pot observa efectele benefice ale administrarii de l arginina?

Administrarea de l arginină pe cale orală pare să reducă durerea și unele simptome ale inflamației vezicii urinare, deși efectele vizibile se pot observa in decurs de 3 luni de la administrare.

L arginina contraindicatii:

Suplimentele de L-arginină pot agrava alergiile și astmul. A se utiliza cu prudență. Nu se recomanda administrarea dacă ați avut răni sau herpes genital.