Shiitake7 produse.

Arata 1 - 7 din 7 produse
Arata 1 - 7 din 7 produse

Esti in categoria :  ciuperca shiitake 

Ciupercile Shiitake sunt cele mai populare ciuperci din întreaga lume.
Sunt apreciate pentru gustul bogat, sărat și beneficiile diverse pentru sănătate.
Compușii din shiitake pot ajuta la combaterea cancerului, la creșterea imunității și la susținerea sănătății inimii.


Ce sunt ciupercile shiitake?


Shiitake sunt ciuperci comestibile originare din Asia de Est.
Sunt de culoare cafenie până la maro închis, cu capace care cresc între 5 și 10 cm
Deși sunt consumate de obicei ca legumele, shiitake sunt ciuperci care cresc în mod natural pe copacii de lemn de esență în descompunere.
Aproximativ 83% din shiitake sunt cultivate în Japonia, deși Statele Unite, Canada, Singapore și China produc și ele ciuperci shiitake
Le puteți găsi proaspete, uscate sau în diferite suplimente alimentare.

Profilul nutrițional al ciupercilor shiitake


Shiitake are un conținut scăzut de calorii. De asemenea, oferă cantități bune de fibre, precum și vitamine B și unele minerale.

Nutrienții din 4 shiitake uscate (15 grame) sunt :
Calorii: 44
Carbohidrati: 11 grame
Fibra: 2 grame
Proteine: 1 gram
Riboflavină: 11% din valoarea zilnică (DV)
Niacină: 11% din DV
Cupru: 39% din DV
Vitamina B5: 33% din DV
Seleniu: 10% din DV
Mangan: 9% din DV
Zinc: 8% din DV
Vitamina B6: 7% din DV
Folat: 6% din DV
Vitamina D: 6% din DV


În plus, shiitake conține mulți dintre aceiași aminoacizi ca și carnea
De asemenea, se mândresc cu polizaharide, terpenoide, steroli și lipide, dintre care unele au efecte de stimulare a imunității, de scădere a colesterolului și anticancer
Cantitatea de compuși bioactivi din shiitake depinde de modul și locul unde ciupercile sunt cultivate, depozitate și preparate

Cum se folosesc Ciupercile Shiitake?


Ciupercile Shiitake au două utilizări principale - ca alimente și ca suplimente alimentare

Shiitake ca alimente întregi
Puteți găti atât shiitake proaspăt, cât și uscat, deși cele uscate sunt puțin mai populare
Ambele ciuperci shiitake uscate și proaspete sunt folosite în cartofi prăjiți, supe, tocănițe și alte feluri de mâncare.
Shiitake ca suplimente alimentare
Ciupercile Shiitake au fost folosite mult timp în medicina tradițională chineză. De asemenea, fac parte din tradițiile medicale din Japonia, Coreea și Rusia de Est

În medicina chineză, se crede că shiitake crește sănătatea și longevitatea, precum și îmbunătățește circulația.

Studiile sugerează că unii dintre compușii bioactivi din shiitake pot proteja împotriva cancerului și inflamației

Cu toate acestea, multe dintre studii au fost făcute pe animale sau in eprubete, mai degrabă decât pe oameni. Studiile pe animale folosesc frecvent doze care le depășesc cu mult pe cele pe care oamenii le-ar obține în mod normal din alimente sau suplimente.