Miere125 produse.

Arata 49 - 96 din 125 produse
Arata 49 - 96 din 125 produse

Esti in categoria de Miere

Mierea este un produs fluid, auriu produs de albinele harnice, mierea se obține folosind nectarul plantelor cu flori și este salvată în stup pentru a mânca în perioadele de lipsă.
Cum produc albinele miere?

Nectarul este extras din flori folosind limba lungă a unei albine în formă de tub și depozitat în stomacul său. Nectarul se amestecă cu enzime care îi transformă compoziția chimică și pH-ul, făcându-l mai potrivit pentru depozitarea pe termen lung.

Când o albină se întoarce în stup, trece nectarul către o altă albină regurgitând lichidul în gura celeilalte albine. Acest proces de regurgitare se repetă până când nectarul parțial digerat este în cele din urmă depus într-un fagure de miere.

Odată ajuns în stup, nectarul este încă un lichid vâscos - nimic asemănător mierii groase pe care o folosești la masa de mic dejun. Pentru a scoate toată acea apă în plus din mierea lor, albinele au început să lucreze la ventilarea fagurelui cu aripile într-un efort de a accelera procesul de evaporare.

Când cea mai mare parte a apei s-a evaporat din fagure, albina sigilează fagurele cu o secreție de lichid din abdomen, care în cele din urmă se întărește în ceară de albine. Departe de aer și apă, mierea poate fi depozitată la nesfârșit, oferind albinelor sursa de hrană perfectă pentru lunile reci de iarnă.

Oamenii, urșii, bursucii și alte animale răvășesc de mult timp magazinele de iarnă ale prietenilor lor înaripați pentru a culege miere.

De fapt, până când zahărul a devenit disponibil pe scară largă în secolul al XVI-lea, mierea a fost principalul îndulcitor din lume, Grecia antică și Sicilia fiind printre cele mai cunoscuti producatori istorice de miere

Culoarea, gustul, aroma și textura mierii variază foarte mult în funcție de tipul de floare pe care o albină o frecventează. Mierea de trifoi, de exemplu, diferă foarte mult de mierea recoltată de la albine care frecventează un câmp de lavandă.

La plantum.ro gasesti aproape toate tipurile de miere disponibile pe piata din Romania de la Producatori renumiti de miere

Sa avem zile cu soare si atat de dulci precum e mierea