Ginkgo Biloba37 produse.

Arata 1 - 37 din 37 produse
Arata 1 - 37 din 37 produse

Ginkgo Biloba

Ce este Ginkgo Biloba?

Originara din China, este cultivata de mii de ani si reprezinta cea mai longeviva specie de planta, frunzele sale fiind folosite pentru sănătate de cel puţin 5000 de ani. Suplimentele pe baza de ginkgo biloba sunt strans legate de multe efecte benefice pe care le are asupra organismului, majoritatea concentrandu-se pe funcția creierului și circulația sângelui.

Ginkgo biloba beneficii

Se remarca printr-un continut bogat de antioxidanti puternici. Printre acestia enumeram flavonoide și terpenoide, care sunt compuși cunoscuți pentru efectele lor antioxidante puternice ce neutralizeaza posibilele efecte daunatoare cauzate de radicalii liberi care sunt direct raspunzatori de aparitia diverselor afectiuni.

Susține o bună oxigenare și nutriție a celulei nervoase

Menține integritatea venelor la nivel hemoroidal

Imbunatateste memoria si creste capacitatea de concentrare. Astfel, creste vigilenta deoarece este activata circulatia la nivel cerebral, maximizeaza randamentul intelectual, oxigeneaza si asigura o mai buna vascularizare a creierului.

Ginkgo biloba poate reprezinta o masura de preventie pentru Alzheimer si dementa, asigura un echilibru mental şi ajută la menţinerea performanţelor mentale si sustine o capacitate mai bună de a îndeplini sarcinile de zi cu zi cu precadere la persoanele în vârstă.

Poate fi de folos in combaterea inflamatiilor. Inflamația reprezinta răspunsul natural al organismului cu privire la aparitia unui traumatism sau invazia unor bacterii sau virusi. Extractul de ginkgo poate reduce considerabil markerii inflamației atât în ​​celulele umane, cât și în cele animale într-o varietate de afectiuni precum: artrită, boala intestinului iritabil, cancer sau accident vascular cerebral.

Imbunatateste circulația cerebrală și periferică atât la nivelul microcirculației cât și al macrocirculației. Ginkgo biloba poate crește fluxul de sânge prin promovarea dilatației vaselor de sânge, are efecte protectoare asupra sănătății inimii, sănătății creierului și previne accidentul vascular cerebral. Creste aportul necesar de oxigen şi glucoză, contribuind la optimizarea funcţiei cerebrale, activează circulaţia sângelui la nivelul extremităţilor, dilată vasele de sânge si are efect venotonic, creşte rezistenţa vasculară. Inlăturarea senzației de mâini și picioare reci.

Amelioreaza stările depresive si atenueaza simptomele de anxietate. Studiile facute au constatat că persoanele cu tulburare de anxietate generalizată care au administrat ginkgo biloba au experimentat mai bine ameliorarea anxietății si au reusit sa faca fata mai bine situatiilor stresante.

Stimuleaza functiile sexuale. Extractului de ginkgo biloba imbunatateste circulatia sanguina si dilata vasele de sange la nivelul sistemului reproducator.

Poate imbunatati vederea. Un studiu a relatat îmbunătățiri cu privire la persoanele ce sufera de glaucom si au administrat 120 de miligrame pe zi de gingko pe o perioadă de 8 săptămâni. De asemenea, poate ajuta persoanele cu degenerescență maculară să își păstreze vederea mai mult timp.

Poate ameliora migrenele si durerile de cap. Gratie efectelor antiinflamatorii și antioxidante ginkgo biloba poate fi util deoarece dilata vasele de sange, creste fluxul sanguin fiind cel mai adesea un tratament eficient pentru unele tipuri de dureri de cap.

Imbunatateste simptomele de astm si pe cele respiratorii. Compușil antiinflamatori din ginkgo biloba contribuie la reducerea inflamației căilor respiratorii și la creșterea capacității pulmonare. Cei care au administrat suplimente pe baza de ginkgo biloba au raportat o reducere considerabilă a tusei și bronșitei

Intarzie procesul de imbatranire celulara.

Ginkgo biloba pret

Preturile la ginkgo biloba variaza in functie de concentratie si producator.

La Plantum.ro gasesti o gama variata de concentratii de la aproape toti producatorii si importatorii din Romania

Ginkgo biloba este disponibil în următoarele forme:

 • Capsule
 • Tablete
 • Extracte lichide
 • Frunze uscate/ceai

În studii, pentru adulți se recomanda o doza între 120 și 240 de miligrame pe zi în doze divizate. Se pare că durează 4 până la 6 săptămâni până când sunt observate îmbunătățiri.

Nu se recomanda administrarea de ginkgo biloba:

 • copiilor
 • femeilor însărcinate sau care alăptează
 • cei cu epilepsie
 • cei care iau diluanți de sânge

Pacienții cu diabet nu ar trebui să utilizeze gingko fără a consulta mai întâi un medic.

Ginkgo biloba contraindicatii

Dacă sunteți alergic la plantele care conțin alchilfenoli sau luați anumite medicamente, nu trebuie să luați ginkgo biloba

Reacțiile adverse posibile includ:

 • Greaţă
 • Diaree
 • Ameţeală
 • Dureri de cap
 • Dureri de stomac
 • Erupție cutanată/reacție alergică

Ginkgo are potențialul de a interacționa nefavorabil cu anumite medicamente. Unele interacțiuni ar putea crește riscul de sângerare.

Interacțiunile adverse posibile cu medicamente includ:

 • Diluanți ai sângelui (warfarină, aspirină)
 • ISRS/IMAO/antidepresive (Prozac, Zoloft)
 • AINS (ibuprofen, Tylenol)