Merisor37 produse.

Arata 1 - 37 din 37 produse
Arata 1 - 37 din 37 produse

Merisor

Ce sunt merisoarele?

Merișoarele sunt fructe de pădure mici, rotunde, de un roșu intens, înrudite cu afinul. Au un gust foarte ascuțit, acru, deci sunt rareori consumate crude; sunt mai des savurate uscate sau suc.
Merișoarele cresc pe plante asemănătoare cu viță de vie, asemănătoare căpșunilor și provin de obicei din America de Nord sau din Europa de Est, deși le puteți cultiva în Marea Britanie în condițiile potrivite. De obicei, sunt recoltate între septembrie și noiembrie, iar în Marea Britanie veți vedea fructele de pădure proaspete în magazine din octombrie până în decembrie.
Beneficiile nutriționale ale merisoarelor
O porție de 80 g de merisoare proaspete oferă:
12kcal / 52kj
0,3 g proteine
0,1 g grăsime
2,7 g carbohidrați
2,7 g zaharuri
3,2 g fibre
76 mg potasiu
10 mg vitamina C
Fie o porție de 80 g de merișoare proaspete, fie un singur pahar de 150 ml suc de merișoare neîndulcit contează ca unul dintre cele cinci pe zi. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor sucurilor, doar un pahar contează și consumul mai mult nu va aduce contribuții suplimentare la aportul de cinci pe zi.

Merisor beneficii


Bogat în antioxidanti
Merișoarele conțin compuși vegetali care au un efect antioxidant protector. Cele mai multe dintre acestea se găsesc în pielea fructelor de pădure și, ca urmare, se pot pierde în timpul procesului de stoarcere.


Ar putea ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar
Sucul de afine este probabil cel mai bine cunoscut pentru gestionarea infecțiilor tractului urinar (ITU). Merișoarele conțin compuși cunoscuți sub numele de proantocianidine, care au beneficii antibacteriene naturale și pot ajuta la prevenirea atașării bacteriei Escherichia coli la suprafața interioară a vezicii urinare și a tractului urinar, provocând o infecție.
Există multe studii care demonstrează că consumul de suc de merișor poate ajuta la prevenirea ITU și a reapariției acesteia, dar pare a fi mai puțin eficient odată ce infecția a luat loc. Unele studii sugerează, de asemenea, că acest lucru ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea. Dacă intenționați să beți suc de afine pentru potențialele sale beneficii UTI, ar trebui să alegeți un suc 100% neîndulcit.

Ar putea sprijini sănătatea inimii
O serie de studii umane susțin că consumul regulat al sucului sau al unui extract din fructe de pădure este benefic pentru sănătatea inimii, reducând un număr de factori de risc cheie pentru bolile de inimă. Acestea includ îmbunătățirea echilibrului colesterolului, scăderea tensiunii arteriale și reducerea unui compus numit homocisteină, despre care se știe că dăunează mucoasa vaselor de sânge. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că unele constatări contradictorii au fost raportate din alte studii similare.

Ar putea proteja împotriva ulcerului gastric și a cancerului de stomac
Merișoarele conțin un compus vegetal care poate reduce riscul de ulcer gastric și cancer de stomac cauzat de bacteria Helicobacter pylori. Consumul de produse din merișor, care sunt în mod natural bogate în acest compus (cunoscut sub numele de proantocianidine de tip A), pare să suprime creșterea bacteriilor și, ca urmare, să reducă riscul de a dezvolta cancer de stomac.

Ar putea proteja împotriva anumitor tipuri de cancer
Merișoarele sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de acid ursolic, un compus vegetal cu efecte antioxidante, antiinflamatorii și potențiale anticancerigene. S-a văzut a fi deosebit de util în cancerul de prostată.

Merisoare contraindicatii

Este posibil să fii alergic la merișoare, deși acest lucru pare a fi rar. Boabele conțin cantități semnificative dintr-un compus numit acid salicilic, care poate declanșa reacții la persoanele sensibile. Cei cu alergie la aspirină ar trebui să evite să consume cantități mari de suc de afine.

Semnele unei reacții ușoare includ mâncărimi ale gurii sau ale limbii, strănutul sau curgerea nasului. Dacă aveți aceste simptome, discutați cu medicul dumneavoastră de familie. Dacă apare o reacție alergică mai gravă, chemați imediat o ambulanță.
Merișoarele și produsele concentrate cu afine pot conține cantități mari de oxalați, ceea ce poate crește riscul de pietre la rinichi la unele persoane predispuse.
Merișoarele și orice produse care le conțin sau sucul lor pot interacționa cu anumite medicamente prescrise, inclusiv warfarina. Dacă aveți îndoieli sau aveți nelămuriri, consultați medicul de familie pentru îndrumare.