Calciu efervescent2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Calciu efervescent

Ce este calciu?

Calciu este unul dintre cele mai abundente minerale din organismul uman cu rol vital in mentinerea sanatatii oaselor. In proportie de 99%, calciul din corp este utilizat de către organism pentru construcția oaselor și a dinților.

Calciu efervescent prospect

Indicatii: stari de carente cronice, in afectiuni precum osteoporoza, osteomalacie, rahitism, in caz de sarcina, alaptare sau in perioadele de crestere rapida a copiilor. 

Contraindicatii: insuficienta renala grava, hipercalcemie, nefrolitiaza, hiperparatiroidie, hipervitaminoza d, metastaze osoase.

Administrare: la adulti 1 comprimat efervescent pe zi, dizolvat intr-un pahar de apa (200 ml)

Compozitie: Un comprimat efervescent conține 500 mg, din care 200 mg sub formă de citrat și 300 mg sub formă de carbonat, vitamina C 250 mg și vitamina D3 5 µg

Precautii: se recomanda evitarea administrarii de calciu cu doze mari de vitamina D. De asemenea, nu se recomanda doze mari de calciu persoanelor peste 50 ani.

Calciu efervescent beneficii:

Calciul este necesar pentru a menține oasele și dinții normali. Confera duritate oaselor si este in stransa legatura cu fosforul si vitamina D si mentine dezvoltarea armonioasa a oaselor.

Un nivel scazut de calciu in organism este asociat cu slabirea articulatiilor, acestea devenind fragile ceea ce creste riscul de fracturi osoase.

Combate osteoporoza. Un nivel scazut de calciu poate conduce la reducerea densitatii minerale a oaselor, ceea ce face ca acestea sa se subtieze si sa creasca riscul de fracturi osoase.

Mentine tonusul muscular si asigura buna functionare a muschilor. Calciu este responsabil cu transmiterea impulsurilor nervoase la nivel muscular. Un nivel scazut de electroliti poate conduce la aparitia crampelor musculare dureroase.

Este responsabil de buna functionare a inimii. Calciul are rol esential in transmiterea impulsurilor nervoase, astfel un nivel scazut poate conduce la aparitia afectiunilor cardiovasculare si la o presiune arterială scăzută. 

Are rol in reglarea procesului de coagulare a sangelui si in permeabilitatea celulara

Scade din intensitatea simptomelor sindromului premenstrual

Mai multe cercetari au ajuns la concluzia ca femeile care prezinta un deficit se confrunta mai des cu simptomele neplacute generate de sindromul premenstrual. O explicatie pentru acest fenomen este: la femeile ce prezinta un deficit sunt prezente si niveluri mai mari ale estrogenului.

Asigura un par frumos si sanatos si unghii rezistente. Lipsa calciului poate conduce la caderea parului, unghii exfoliante, fragile si care se rup usor.

In plus, contribuie la sanatatea pielii sensibile si predispusa afectiunilor dermatologice.

Mentine sanatatea orala cu ajutorul calciului

Nu numai ca acest mineral are grija de dinti, intarind smaltul, dar pastreaza si sanatatea gingiilor. In plus, datorita lui, bacteriile responsabile de aparitia cariilor nu vor mai adera atat de usor la dinti si la gingii. 

Calciu contribuie la reducerea stresului fizic şi psihic, dar si a oboselii cronice.

Intareste sistemul imuitar. Calciul intareste organismul, il face rezistent in fata infectiilor si creste capacitatea de refacere a acestuia.

Calciul detine un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos si consolidand echilibrul functional al acestuia

Calciu participa la absorbtia nutrientilor in organism

Calciu efervescent - doza zilnica recomandata:

In vederea pastrarii starii de sanatate si pentru prevenirea oricaror dintre problemele mentionate mai sus, se recomanda, in functie de varsta pe care o avem, sa beneficiem zilnic de urmatoarele cantitati de calciu:

  • Bebelusii de pana la 6 luni: 200 mg pe zi

  • Bebelusii intre 6 si 12 luni: 260 mg pe zi

  • Copiii intre 1 si 3 ani: 700 mg pe zi

  • Copiii intre 4 si 8 ani: 1000 mg pe zi

  • Copiii intre 9 si 13 ani: 1300 mg pe zi

  • Adolescentii intre 14 si 18 ani: 1300 mg pe zi

  • Adultii cu varsta intre 19 si 50 de ani au nevoie de 1000 mg pe zi

  • Femeile de dupa varsta de 51 de ani au nevoie de 1200 mg pe zi

  • Barbatii cu varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani au nevoie de 1000 mg pe zi

  • Barbatii mai in varsta de 70 de ani au nevoie de 1200 mg pe zi

Calciu efervescent deficit:

Hipocalcemia sau aportul scăzut de calciu se manifesta atunci cand exista o cantitate mica de calciu in sange si poate avea efecte negative asupra diferitelor sisteme ale corpului, inclusiv contribuind la o masă osoasă scăzută dar și la riscul de a dezvolta osteoporoză.

Lipsa de calciu nu este neaparat o consecinta a unei alimentatii sarace in acest mineral, pot interveni si alti factori precum: insuficienta renala, anumite medicamente care reduc absorbtia calciului, o intoleranta alimentara la alimentele care sunt bogate in calciu, anumite modificari hormonale in cazul femeilor dar si o serie de factori genetici.

Poti sa iti dai seama daca este vorba despre un deficit dupa urmatoarele manifestari:

  • Crampe, spasme sau dureri musculare insotite de furnicaturi in maini, brate sau picioare

  • Stare de oboseala accentuata care se manifesta printr-o senzatie de moleseala si lipsa de energie

  • Frecvente stari depresive sau tulburari de dispozitie 

  • Par fragil sau aspru cu tendinta de cadere

  • Unghii moi si casante care se rup usor

  • Stari foarte neplacute legate de sindromul premenstrual

  • Osteopenie (reducerea densitatii osoase)

  • Osteoporoza. Un nivel scazut de calciu poate conduce la reducerea densitatii minerale a oaselor, ceea ce face ca oasele sa se subtieze si sa creasca riscul de fracturi osoase

Care sunt considerate cele mai bune surse de calciu?

legume cu frunze verzi: spanac, broccoli, varza de bruxelles, rubarba, kale

peste

nuci, migdale, susan, alune

leguminoase: fasole, linte, naut, hummus,

produse lactate: branza, lapte, iaurt, 

Calciu efervescent contraindicatii

Nu se recomanda in cazul persoanelor ce se confrunta cu afectiuni precum: insuficienta renala grava, nefrolitiaza, hiperparatiroidie, hipercalcemie, hipervitaminoza D, plasmocitom, metastaze osoase.