Chitosan18 produse.

Arata 1 - 18 din 18 produse
Arata 1 - 18 din 18 produse

Chitosan

Chitosan - principalele beneficii:

Menţine o greutate corporala normale. Susţine apetitul alimentar normal şi procesele de metabolism

Mentine un nivel optim al concentraţiile de colesterol şi trigliceride

Mentine în limite normale valorile glicemiei 

Protejeaza sistemul digestiv, menţine aciditatea gastrică normală si reglează tranzitul intestinal

Contribuie la detoxifierea ficatului prin activarea celulelor hepatice şi protejarea lor împotriva stresului oxidativ

Sustine sistemul imunitar

Reduce flatulenta dupa consumul de alimente

Este un excelent supliment ce lupta impotriva obezitatii si la remodelarea siluetei. 

Un studiu făcut în Statele Unite, în anul 2001, sub conducerea prof dr. E. N. Schiller, a arătat că administrarea de chitosan duce la scăderea în greutate cu 1,7 kg., în medie, după 6 săptămâni de tratament. Este interesant faptul că pacienții care au folosit chitosanul și au slăbit nu au apelat la niciun fel de dietă. În cazul în care reducem, în paralel cu administrarea acestui supliment chiar și cu 10-15%, porția zilnică de hrană, scăderile în greutate sunt mult mai spectaculoase, putând fi și de 2-3 ori mai mari.

Pentru scăderea în greutate, se administreaza chitosan pastile, cu 30 minute înainte de masă. Conținutul capsulelor se dizolvă în jumătate de pahar de apă și se bea pe stomacul gol. La cinci minute după ingerarea chitosanului (nu concomitent) se mai bea încă un pahar de suc de portocale sau de lămâie, deoarece asocierea cu acidul citric crește senzaţia de sațietate dată de chitosan. Dacă aveți obiceiul să „ciuguliți” între mese, luați înainte de fiecare porție de hrană, oricât de mică, o jumătate de pahar de apă cu o capsulă de chitosan.

Chitosanul si cancerul:

Un studiu realizat în Statele Unite, la Institutul de Medicină din Arkansas, în anul 2010, a arătat că animalele care au avut inoculate tumori umane au reacționat foarte bine la tratamentul cu chitosan, constatându-se stagnarea și chiar regresul tumorilor. La animalele trateazate de cancer, s-a constatat că prin administrare recidivele tumorilor maligne sunt mult mai rare. Se pare ca este de asemenea eficient administrat în paralel cu chimioterapia și radioterapia. El reduce efectele adverse ale acestor terapii, fără a interfera negativ în sensul diminuării eficienței acestora. Pacienții care au luat chitosan au suportat mai bine tratamentul cu citostatice sau cobaltoterapia şi au reușit să-l ducă până la capăt într-un procent mai mare, având o intensitate semnificativ mai redusă a unor simptome cum ar fi: căderea părului, inapetența, căderea unghiilor, micozele, sensibilitatea la infecții etc.

Poate fi administrat si in tratamentul leziunilor de la nivelul gingiilor care produc sangerari, iar uneori pot conduce chiar la pierderea dintilor sau la parodontita.

Contribuie la reglarea ph-lui organismului.

Chitosanul contribuie la ameliorarea bolii Crohn

Detine proprietati antifungice, avand eficacitate crescuta in cazul Candidei.

 

Ce este chitosanul?

Reprezinta o polizaharida obţinuta din chitină extrasă din carapacea crustaceelor printr-un proces numit diacetilare cu multiple efecte asupra sănătății. Se pare ca este singura substanță naturală ce conţine fibre active cu sarcina pozitiv-alcalină cu funcții similare colagenului (substanță cu efect întineritor, cu proprietăţi benefice asupra pielii, articulațiilor, prostatei, mușchilor), dar și a fibrelor vegetale (substanțe nedigerabile, care absorb grăsimile şi detoxifică). 

Chitosanul:

Mod de administrare:

Suplimentele pe baza de chitosan sunt disponibile sub formă de tablete și capsule. De preferat este sa se administreze suplimentele cu chitosan în timpul meselor. Dozele uzuale sunt de 3-4,8 g pe zi, în doze divizate.

Ce beneficii are chitosanul asupra pielii?

Cercetările au arătat că poate contribui la accelerarea repararii rănilor pielii prin promovarea creșterii celulelor inflamatorii (reprezentate de macrofage), fibroblaste și capilare.

In plus, este un agent antimicrobian natural care se găsește în cojile crustaceelor, cum ar fi crabul, creveții, calamarul și langustele.

Care este doza optima de chitosan ce ar trebui administrata zilnic pentru mentinerea unei siluete optime?

Dozare: Chitosanul a fost administrat în doze variate în studiile clinice. În studiile care evaluează pierderea în greutate, se utilizează în mod obișnuit 2,4 g/zi. Studiile de evaluare a controlului glicemiei la pacienții prediabetici au utilizat 1.500 mg/zi.

Pentru cine nu se recomanda administrarea de chitosan?

Chitosanul poate avea o interacțiune negativă cu medicamente precum warfarina. Se recomanda evitarea suplimentelor cu chitosan dacă aveți o alergie la crustacee.

Când este cel mai bun moment al zilei pentru a lua chitosan?

Persoanele slabe sunt sfătuite să ia două până la patru comprimate de 500 mg cu aproximativ 15 minute înainte de masă pentru a se asigura că acest polizaharid este în stomac înainte ca grăsimea să poată fi digerată.

Chitosan - precautii:

Efectele secundare ale suplimentelor cu chitosan pot include constipație, greață și stomac deranjat. Dacă sunteți alergic la crustacee sau ciuperci, ar trebui să evitați acest tip de supliment.