Beta Glucan14 produse.

Arata 1 - 14 din 14 produse
Arata 1 - 14 din 14 produse

Beta Glucan

Beta glucan se defineste drept un grup de polizaharide intalnit in mod natural  în diverse plante, inclusiv în cerealele integrale, nuci, ciuperci și drojdii. Este considerat un nutrient functional, deoarece au beneficii suplimentare pentru sănătate, în afara aportului de energie și nutrienți esențiali. Unul dintre cele mai importante beneficii ale beta-glucanilor este efectul lor imunomodulator.

Beta glucan beneficii

Beta glucan pot avea, de asemenea, un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare.

Beta glucan este cel mai frecvent utilizat pentru bolile de inimă și colesterol ridicat, poate reduce colesterolul total și colesterolul LDL (colesterolul "rău") și poate îmbunătăți funcția vasculară. In plus, poate avea un efect protector asupra inimii și poate reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic. 

S-a constatat ca aportul de beta glucan din ovaz are efecte benefice asupra colesterolului rau din organism si poate contribui la reducerea nivelului de colesterol total și LDL ("rău") din organism.

Beta glucan contribuie la mentinerea sanatatii oaselor

O cura cu beta glucan poate îmbunătăți densitatea osoasă și poate reduce riscul aparitiei de osteoporoză. Mai are un efect pozitiv si asupra creșterii și dezvoltării oaselor la copii și poate încetini pierderea osoasă în perioada de creștere.

Beta glucan si sistemul imunitar

Intareste sistemul imunitar. Stimuleaza sistemul imunitar, lupta impotriva bacteriilor si virusurilor si previne racelile si gripa.

Acționează precum un agent imunomodulator (ajuta in lupta împotriva bacteriilor si virusilor) prin activarea celulelor imune înnăscute. Această activare declanșează răspunsurile adaptive ale celulelor imune, inhibând dezvoltarea tumorilor și metastazelor (in momentul in care cancerul se răspândește într-o altă parte a corpului de unde a început)

Pe lângă efectele sale de stimulare a sistemului imunitar și de scădere a colesterolului, s-a demonstrat că beta glucanul are efecte pozitive si asupra sănătății intestinale. Poate contribui la creșterea bacteriilor benefice în sistemul digestiv, care pot îmbunătăți digestia și pot reduce riscul anumitor afecțiuni legate de intestin, cum ar fi boala inflamatorie intestinală.

Beta glucan si diabetul

Ajuta la scaderea nivelului de sange din organism, mentine sub control tensiunea arteriala si previne complicatiile legate de diabet.

Beta glucanii au numeroase beneficii în tratamentul diabetului zaharat și al riscurilor cardiovasculare asociate. Studiile au arătat că beta-glucanii ar putea reduce hiperglicemia, hiperlipidemia și hipertensiunea arterială. 

Beta glucan si cancerul

Stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la incetinirea raspandirii celulelor canceroase in organism. In plus, are actiune antiinflamatoare, antialergica si antitumorala.

Contribuie la scaderea in greutate. Astfel, consumul regulat al beta glucanilor pe zi poate contribui la pierderea in greutate dar si la mentinerea starii de satietate.

Au eficienta ridicata in cazul alergiilor. Alergiile sunt cunoscute drept afecțiuni care declanșează și întrețin inflamația, insa beta glucanii reactioneaza in cazul invadatorilor straini cum ar fi: bacterii, mucegai, polen, par de animale sau praf printr-o reactie de aparare in ceea ce priveste sustinerea sistemului imunitar si inhibarea alergiilor.

Beta glucanii au proprietati antioxidante, adaptoene, imunomodulatoare si hepatoprotectoare.

Scade tensiune arteriala. Un consum bogat in fibre a contribuit la scaderea tensiunii arteriale

Lupta impotriva infectiilor. Aportul lor poate stimula organismul să lupte impotriva virusilor si bacteriilor rezistente la tratamentul cu antibiotice și care pot provoca diverse infecții ale căilor respiratorii.

Scad nivelul de zahar din sange. Beta glucanii din ovaz constituie o alternativa naturala in ceea ce priveste scaderea zaharului din sange.

Reduce considerabil riscul de a dezvolta diabet de tip 2 și de asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet.

De asemenea, pot avea un impact pozitiv asupra longevitatii. Cunoscuti pentru proprietatile lor anti-imbatranire si antioxidante, pot contribui la reducerea stresului oxidativ si a infectiilor.

Beta glucanii contribuie la reducerea colesterolului: Beta-glucanii pot lega colesterolul din sistemul digestiv, ajutând la reducerea nivelurilor totale de colesterol și LDL ("colesterolul rău").

Ajuta in controlul glicemiei: Acești compuși pot încetini absorbția de zahăr din intestin, ajutând la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este util pentru persoanele cu diabet.

Pot avea un impact si asupra pierderii în greutate: Fiind fibre solubile, beta-glucanii pot crea un sentiment de sațietate, ajutând astfel la controlul apetitului și la pierderea în greutate.

Contribuie la imbunătățirea sănătății intestinale: Acești compuși pot contribui la sănătatea microflorei intestinale și pot avea un efect prebiotic.

Beta glucanii contribuie la reducerea inflamației: Datorită proprietăților lor antiinflamatorii, beta-glucanii pot fi utili în reducerea simptomelor legate de afecțiuni inflamatorii cronice.

Ajuta la mentinerea sănătatii pielii: Unii beta-glucani pot fi utilizați în produsele pentru îngrijirea pielii pentru a reduce roșeața și iritația, și pentru a îmbunătăți hidratarea pielii.

Beta glucanul in cosmetica:

Considerat un polizaharid, respectiv o fibră solubilă inclusă în ovăz (o proteina) si-a castigat numeroase beneficii in cosmetica:

Protejează împotriva factorilor de mediu, au actiune anti-imbatranire, reduc liniile fine si ridurile

Actioneaza la nivel celular, regenereaza si stimuleaza colagenul din piele;

Reda elasticitate și vitalitate tenului, hrănindu-l în profunzime. Pielea isi va recapata aspectul neted si fin;

Sunt cunoscuti pentru proprietățile lor antibacteriene ce pot contribui la combaterea acneei și la reducerea inflamației pielii si stimuleaza procesul de vindecare al epidermei

Cat de eficient este un consum regulat de beta glucan?

Se pare ca există dovezi solide că beta glucanul poate imbunatati sănătatea inimii. Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a aprobat o etichetă sănătoasă pentru inimă pentru alimentele care au cantități mari de beta glucan, pe baza acestor dovezi, iar mai multe studii sugerează că poate reduce colesterolul și trigliceridele.

Care este cea mai buna sursa de beta glucan?

Printre cele mai bune surse se numara orzul care are de obicei, cel mai mare conținut de beta glucan, iar ovăzul al doilea cel mai mare. De exemplu, o cană și jumătate de fulgi de ovăz gătite sau trei pachete de fulgi de ovăz instant furnizează 3 g de beta-glucani, iat 1 cană de orz gătit conține aproximativ 2,5 g de beta-glucani.

Care este necesarul zilnic de beta glucan?

Doza zilnica este cuprinsa intre 100-500 mg pentru stimularea sistemului imunitar, în timp ce pentru scăderea nivelului de colesterol se recomandă o doză zilnică de 3 g.

Beta glucan poate fi administrat si copiilor?

Beta-glucanul din ovăz poate contribui la promovarea sănătatii intestinului prin îmbunătățirea digestiei la copiii mici, deoarece aceștia pot deveni agitați din cauza constipației, iar beta-glucanii pot ajuta la atenuarea constipației.

Ce alimente sunt bogate in beta glucan?

Printre cele mai cunoscute surse de alimente bogate în beta-glucan, mentionam:

- fibra de orz.

- ovăz și cereale integrale.

- ciuperci reishi, maitake și shiitake.

- alge.

Este sigur beta glucan pentru consumul zilnic?

Formele solubile obținute din drojdie sau ciuperci sunt sigure atunci când sunt administrate pe cale orală.

Efectele secundare pot include:

Dureri de spate

Modificările tensiunii arteriale

Frisoane

Diaree

Ameţeală

Urinare excesivă

Febră

Ce beneficii poate avea administrarea de beta-glucan in fiecare zi?

Conform unei analize a 4 studii, administrarea a 2,5–3,5 grame zilnic timp de 3–8 săptămâni poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate îmbunătăți reglarea pe termen lung a zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Poate fi considerat beta glucan un prebiotic?

S-a demonstrat că beta glucanii proveniti din cereale au proprietăți prebiotice intrucat au capacitatea de a trece nedigerati prin tractul gastro-intestinal unde acționează ca un substrat pentru fermentarea microbiană și stimulează selectiv creșterea și activitatea unui număr mic de bacterii benefice.

Pe Plantum.ro gasesti beta glucan de la cunoscuti producatori, precum:

Beta glucan in combinatie cu vitamina C si coenzima Q10, in varianta de 30 de capsule

Fiecare continut are in compozitie:

1 capsula % * NRV 2 capsule % * NRV
Beta- (1,3 / 1,6) -D-glucan (> 75%) 266,7 mg - 533,4 mg -
Vitamina C 90 mg 112,5 180 mg 225
Coenzima Q10 10 mg - 20 mg
Extract din rădăcină de ginseng 10 mg - 20 mg
Zinc 7,5 mg 75 15 mg 150

Mod de administrare beta glucan cu vitamina C si coenzima Q10:

Se administreaza pentru intarirea sistemului imunitar în doza de 1 până la 2 capsule pe zi cu un pahar de apă, cu o jumătate de oră înainte de masă sau la două ore după masă. Durata recomandată de utilizare este de 2 până la 3 luni.

Beta glucan in concentratie de 500 mg de la Yasenka in varianta de 30 si 60 de capsule

Compozitie 500 mg:

1 capsula  % * NRV 2 capsule % * NRV
Vitamina C 80 mg 100 160 mg 200
Beta- (1,3 / 1,6) -D -glucan (> 75%) 500 mg - 1000 mg -

Mod de administrare:

Se administreaza pentru funcționarea optima a sistemului imunitar într-o doză de 1 capsulă pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă sau la două ore după masă.

Beta glucan de la Secom cu o concentratie de 200 mg in varianta de 30 de capsule

Mod de administrare:

Cate 1 capsula/zi, preferabil pe stomacul gol cu 200ml apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Beta glucan de la Pro Natura de 30 de capsule

Administrare: 

2cps x 2/zi inainte de masa,dimineata si seara cu un pahar de apa Pi sau apa plata, pe o perioada de 2 luni.