Vitamine si Minerale19 produse.

Arata 1 - 19 din 19 produse
Arata 1 - 19 din 19 produse

Esti in categoria Vitamine si Minerale

Vitamine si minerale - ce sunt?

Vitaminele și mineralele sunt considerate nutrienți esentiali de care corpul nostru are nevoie în cantități mici ce asigura buna functionare a organismului fiind implicate in majoritatea functiilor acestuia.

Tipuri de vitamine si rolul lor in organism:

Vitaminele se impart in 2 categorii: liposolubile (solubile in grasimi ) respectiv vitaminele A, D, E, K  si hidrosolubile ( solubile in apa ) respectiv vitaminele C şi B 

Vitamina A:

Mentine sanatatea celulelor, sprijina buna functionare a sistemului imunitar, protejeaza ochii si asigura cresterea si dezvoltarea armonioasa a oaselor.

Vitamina D:

Denumita si calciferol, vitamina D intareste sistemul imunitar, sustine sanatatea sistemului nervos, reduce starile depresive si de anxietate.

Vitamina E:

Reprezinta un puternic antioxidant ce protejeaza organele impotriva stresului oxidativ, incetineste procesul de imbatranire si confera un aspect sanatos pielii si unghiilor.

Vitamina K:

Sprijina procesul de coagulare a sangelui, sprijina dezvoltarea oaselor si sustine sanatatea inimii.

Vitamina C:

Denumita si acid ascorbic, are proprietati antioxidante, intareste sistemul imunitar, previne anemia si sustine buna functionare a inimii

Vitamina B:

Reduce starile de oboseala sau epuizare, sustine buna functionare a sistemului nervos si contribuie la formarea normală de celule roșii din sânge.

Tipuri de minerale si rolul lor in organism:

Mineralele se impart in 2 categorii: macroelemente ( calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fosforu şi clor ) si microelemente ( fier, zinc, iod, fluor, cupru, mangan, seleniu, cobalt, crom si molibden )
 

Calciu:

Mentine sanatatea oaselor si a dintilor, reduce simptomele sindromului premenstrual si scade riscul de aparitie a diabetului de tip 2.

Magneziu:

Faciliteaza absorbtia calciului, mentine sanatatea oaselor si reduce starile de anxietate.

Potasiu:

Contribuie la reducerea retentiei de apa din organism, sustine activitatea sistemului nervos, protejeaza inima si previne aparitia osteoporozei.

Fier:

Fierul intareste sistemul imunitar, creste nivelul de hemoglobina, imbunatateste forta musculara si creste capacitatea de concentrare.

Cupru:

Previne instalarea osteoporozei, mentine sanatatea sistemului cardiovascular si are proprietati antioxidante luptand impotriva radicalilor liberi.

Iod:

Iodul asigura buna functionare a glandei tiroide, protejeaza impotriva radiatiilor nucleare si imbunatateste dezvoltarea cognitiva.

Seleniu:

Sustine functionarea sistemului imunitar, reprezinta un excelent antioxidant, previne infertilitatea si protejeaza tiroida.

Zinc:

Zincul reduce inflamatiile, accelereaza procesul de vindecare a ranilor, amelioreaza acneea si ajuta sistemul imunitar.

De ce avem nevoie de vitamine și minerale?

Vitaminele și mineralele sprijina sistemul imunitar, susțin creșterea și dezvoltarea normală si armonioasa, reduc nivelul de stres si anxietate, confera energie organismului si lupta impotriva radicalilor liberi.

Se pot administra vitamine si minerale in fiecare zi?

Mare parte dintre vitamine si minerale se pot administra o dată sau de două ori pe zi. 

Vitamine si minerale - surse naturale:

Aportul de vitamine și minerale se poate obtine avand o dietă variata si echilibrata. Prin acest lucru se intelege un consum de fructe și legume, cereale integrale, fasole și leguminoase, proteine ​​cu un conținut scăzut de grăsimi dar și produse lactate.

Pe Plantum.ro gasesti vitamine si minerale de la cei mai cunoscuti producatori:

Vitamine si minerale, in varianta cu 3 si 10 plicuri de la Yasenka 

Multivitamine si multiminerale, 20 tablete efervescente de la Yasenka

Herbagetica propune vitamine si minerale in varianta de 30, 60 si 120 capsule

Vitamine si minerale pentru copii de la Alevia, 30 comprimate

Vitamine si minerale esentiale de la Alevia, 40 comprimate

Vitamine si minerale, 30 tablete de la Calivita

Vitamine si minerale de la Abopharma, 30 comprimate

Equilibra propune vitamine si minerale pentru vitalitate, 20 tablete