Artemisinin5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Esti in categoria Artemisinin

Ce este Artemisinin?

Artemisinin sau Artemisia (Artemisia annua), cunoscută și sub numele de Annie dulce sau pelin anual, este o plantă anuală originară din China, unde este cunoscută sub numele de qinghao.

Ce inseamna Artemisinin?

Artemisinina este o lactonă antimalarică derivată din qinghao, (Artemisia annua sau pelin dulce). Valoarea medicinală a acestei plante este cunoscută chinezilor de mai bine de 2.000 de ani.

Ce beneficii are Artemisinin?


Cancer

Studiile efectuate de Lai H. “Targeted treatment of cancer with artemisinin and artemisinin-tagged iron-carrying compounds” si de Nakas I. “Anticancer properties of artemisinin derivatives and their targeted delivery by transferrin conjugation” au dus la concluzia ca artemisinin si derivatii acestuia reactioneaza cu fierul formand compusi care pot sa distruga celulele maligne. Celulele canceroase sunt mult mai susceptibile la efectul citotoxic al artemisinimului comparativ cu celulele sanatoase deoarece celulele canceroase au mai multi receptori pentru transfer facilitand acumularea de proteine bogate in fier. Artemisinin este si el acumulat de celulele canceroase.

In contact cu fierul, artemisinin genereaza radicali liberi in interiorul celulei canceroase care este astfel distrusa.
Studiile efectuate de Dr. Lam arata ca artemisinin este eficient impotriva unei game largi de cancere. Cea mai mare eficienta o are in leucemie si cancer la colon. O buna eficienta o are insa si in melanoma, cancer la san, ovare, prostata, ficat si rinichi.

Artemisinin actioneaza impotriva parazitilor

Parazitii acumuleaza fier infectand celulele rosii care sunt bogate in fier. Un exces de fier poate activa artemisininul care genereaza un burst de radicali liberi care ataca celulele rosii cu exces de fier, distrugand astfel si parazitii.
Artemisinin s-a dovedit eficient cand este integrat in protocoale pentru Borellia (boala Lyme) (Alternative medicine Townssend Letter, Aprilie 2011).
Conform numarului recent al revistei stiintifice “Int. J. Pharm. Sci. Rev. Res., 32(1), May – June 2015” Artemisinin actioneaza contra infectiilor fungale inclusiv in candidoza, fie singur, fie in asociere cu alti antifungali (de exemplu Goldenseal si/sau Pau d’Arco).

Artemisinin are actiune antivirala, antiparazitara si antibacteriana


Cercetatorii de la centrul de Biologie Farmaceutica din Heidelberg, Germania publicat in 2008 in revista Clinical Infectious Diseases cu titlul “The Antiviral Activities of Artemisinin and Artesunate” au ajuns la concluzia ca artemisinin are o puternica activitate antivirala impotriva: cytomegalovirus si alti membrii ai familiei Herpesviridae (e.g., herpes simplex virus type 1 si virus Epstein-Barr), virus hepatic B, virus hepatic C. Artemisinin stopeaza si replicarea virusilor hepatici B si C.

Mai recent, in 2014 Goodrich et al. in articolul recenzie “Use of artemisinin and its derivatives to treat HPV-infected/transformed cells and cervical cancer review” a concluzionat ca artemisinin este activ impotriva infectiilor cu virusul Papiloma si impotriva celulelor atipice sau deja transformate in cancer cervical.

Artemisinin este un bun Antiviral;

Artemisinin este un Antiparazitar;

Artemisinin este Antibacterian;

Artemisinin stopeaza replicarea virusului hepatic B si C (hepatita B si hepatita C);

Artemisinin ataca virusii: Herpes Simplex, Epstein Barr si HPV (virusul uman papiloma);

Artemisinin distruge parazitii intestinali si sanguini, are actiune anti-tumorala;

Este considerat Artemisinin un antibiotic?

În afară de activitatea antimalarică pentru care a fost folosit initial, s-a constatat că artemisinin este si un bun agent antibacterian, antifungic și antitumoral.

Cum se administreaza Artemisinin?

Doza standard pentru Artemisinin administrat oral este de 500-1000 mg (10-20 mg / kg) în prima zi, urmat de 500 mg zilnic timp de 4 zile.

De ce a fost considerat Artemisinin eficient pentru tratamentul malariei?

Artemisinina și derivații săi sunt medicamente puternice cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce rapid numărul paraziților Plasmodium din sângele pacienților cu malarie.

Ce efecte secundare poate avea administrarea unei doze mai mari de Artemisinin?

Cu toate ca artemisinin este un compus natural, luarea acestuia implică si unele riscuri. Administrat in dozele recomandate, poate fi sigur pentru o persoană să ia artemisinin pentru a trata malaria sau febra.

Cu toate acestea, unii oameni pot prezenta următoarele reacții adverse la artemisinin:

o erupție pe piele, după utilizare topică

ameţeală

sunând în urechi

pierderea auzului

vărsături

greaţă

tremurături

probleme cu ficatul

Artemisin este un supliment alimentar.