Tratament Candida37 produse.

Arata 1 - 37 din 37 produse
Arata 1 - 37 din 37 produse

Tot ce trebuie sa stii despre Tratament Candida


Stiati ca este posibil sa aveti candida albicans un tip de ciuperca care traieste in tractul dumneavoastra digestiv, chiar acum? De fapt toti o facem. Este unul dintre numerosii membri ai florei noastre intestinale (trilioane de drojdii microscopice si bacterii care traiesc in sistemul nostru digestiv si care ne mentin sanatosi).
Cu toate acestea, atunci cand ciupercile se suprainmultesc, acestea pot provoca candidoza, o infectie ce poate afecta persoanele de toate varstele. Organismul uman are nevoie de un pic din aceste drojdii pentru a functiona corect. Atunci cand aceste drojdii se dezvolta in exces pot aparea o varietate de simptome diferite, ne spune doctorul Pamella Reilly, doctor naturopat, specializat in suprainfectia cu candida.
Multi factori pot provoca candida sa se multiplice si sa se raspandeasca necontrolat si aici includem: o alimentatie bogata in glucide, utilizarea in exces a antibioticelor, utilizarea pe termen lung a contraceptivelor sau un consum prea mare de alcool.
Daca va confruntati cu simptomele candidei, ar trebui sa luati in considerare incercarea dietei candida. Am intrebat expertii despre simptomele candidei si cum functioneaza mai exact dieta candida.


Simptomele Candidei:


Suprainfectia cu candida

Simptomele suprainfectiei cu candida pot include:

oboseala;
dureri de cap;
infectii recurente cu drojdii sau infectii ale tractului urinar;
pierderea in greutate;
probleme gastrointestinale incluzand constipatia sau scaune moi;
infectii ale sinusurilor;
infectii ale pielii si unghiilor;
dureri articulare;
eruptii cutanate si eczeme;


Ce trebuie sa mananc cand tin un tratament candida ?

Dieta candida ( cunoscuta si sub denumirea de dieta anti-candida) este un mod de a manca care se concentreaza pe eliminarea anumitor alimente care permit ciupercii candida sa infloreasca.
Dieta ajuta la reducerea suprainfectiei cu candida care poate provoca probleme de sanatate si atenueaza simptomele.
Inainte de a incepe dieta este esential sa aveti un examinare gastrointestinala evaluata de catre un medic specialist.
Simptomele candidei sunt similare cu alte simptomatologii precum SIBO ( cresterea peste masura a unor mici bacterii intestinale) sau suprainfectia provenita de la un parazit.
O simpla analiza a scaunului poate identifica starea corecta a sistemului gastrointestinal.
Pentru a incepe dieta candida, pur si simplu eliminati din dieta dumneavoastra alimentele care permit candidei sa se dezvolte si concentrati-va pe consumul de alimente sanatoase ce nu hranesc ciuperca. Adaugarea unui probiotic in dieta dumneavoastra este, de asemenea, important. Acest lucru va va ajuta la eliminarea candidei mentinand o flora intestinala sanatoasa.
Identificarea si distrugerea candidei pot implica adaugarea in anumite produse farmaceutice prescrise de medicul dumneavoastra si ierburi sau produse din plante cum ar fi berberina, acidul caprilic, extractul din seminte de grapefruit si ulei de oregano. Argila bentonita si carbunele activ pot aduna toxinele din tractul digestiv pana ce candida este eliminata, explica doctorul Mark Iwanicki, un doctor naturopat cu o practica in Mill Valley, California, la centru de Sanatate Curata, o clinica multidisciplinară de medicină integrativă.

Alimente de evitat in dieta candida

In dieta, este crucial sa eliminati toate alimentele bogate in zahar si carbohidrati care hranesc candida. Prin eliminarea alimentelor bogate in zahar (sursa de alimentare pentru Candida) infometati drojdiile de la radacina si le determinati sa moara, spune Iwanicki.
Lista alimentelor ce trebuie eliminate din dieta dumneavoastra include:

alcool:
cafeina;
produse lactate;
suc de fructe;
boabe;
fructe bogate in zahar ( precum banana, pepenele galben, ananasul si perele);
arahide (care pot conține mucegai si pot intari candida);
gustari si dulciuri procesate;
legume bogate in amidon (precum morcovii, cartofii si porumbul);
otet ( cu exceptia otetului din cidru de mere);


Lista alimentelor pentru dieta in tratament candida:

Cele mai bune alimente pe care ar trebui sa le avem in vedere atunci cand urmam un stil de viata sanatos pentru dieta candida sunt cele care au un continut scazut de zahar. Mesele si gustarile ar trebui sa includa carne, legume, nuci si seminte.
In dieta candida, va puteti bucura de toate aceste alimente:

carne cu un continut ridicat de proteine ( incluzand pui, somon, curcan si vita);
fructe non-zaharoase (precum avocado, rosiile, maslinele si lamaile);
legume fara amidon ( precum dovlecelul, broccoli, telina, varza kale, spanacul si castravetele);
nuci, seminte si unt de arahide (cu exceptia arahidelor);
boabe fara gluten (inclusiv quinoa, hrisca, mei si teff);
ulei;
oua;


Mesele si gustarile in dieta candida:

Mâncărurile și gustările sănătoase din dieta candida includ:

pateuri vegetale;
supe (fara paste)
legume crude înmuiate în guacamole;
carne feliata;
nuci;
unt de arahide intins pe biscuiti din legume deshidratate;


Retete pentru dieta candida:

Incercati aceste retele delicioase pentru candida de la doctorul Pamela Reilly pentru a le include in dieta dumneavoastra.

Marinara peste taitei cu legume
Acest fel de mancare constituie un excelent antreu rece pe timpul verii sau iarna cand il puteti incalzi.


Ingrediente:

1 kilogram de rosii organice (sau două conserve de roșii organice tăiate cubulete);
2 catei de usturoi ( un inhibator natural impotriva candidei)
o lingurita de sare de mare de Himalaya
o jumatate de ceapa taiata cubulete

Instructiuni:

Se amesteca usor intr-un procesor sau un blender. Se servește peste taitei cu dovlecei în spirală sau spaghete din dovlecei.

Smoothie fara fructe
Ingrediente:

un avocado cubulete
un castravete organic
o mana de spanac organic
o lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de nucsoara
o cana de apa de cocos
extract pur de stevie

Instructiuni:


Amestecati toate ingredientele si serviti cu gheata.


Cum stiti daca dieta in tratamentul candida functioneaza:


Dupa punerea in aplicare a dietei candida, majoritatea oamenilor experimenteaza, de obicei, o ameliorare a simptomelor în termen de două până la trei săptămâni. Ar trebui sa observati o reducere a simptomelor cum ar fi balonare, gaze, scaune moi, cefalee, oboseala, pierderea in greutate si chiar o curatare a pielii. In situatia in care principala cauza a simptomelor dumneavoastra a fost determinata de suprainfectia cu candida, atunci dieta candida ar trebui sa aiba o rata de succes de aproape 100%, spune Iwanicki.
In timp, puteți reintroduce încet alimentele pe care le-ați eliminat din alimentație. Incepeti cu alimentele ce au un continut glicemic scazut, cum ar fi painea din cereale germinate si de acolo adaugati alimente cu un continut mai mare de zahar, treptat, in mesele zilnice.
Cu toate acestea, fiecare persoana este diferita, iar reintroducerea alimentelor este mai mult o arta decat un protocol strict.
Cautati un medic bun in ceea ce priveste ingrijirea sanatatii, specializat in nutritie si cu cunostiinte despre suprainfectia cu candida pentru a va ajuta cu introducerea alimentelor inapoi in dieta, spune Iwanicki.
De asemenea, este posibil sa limitati anumite alimente pe termen nedeterminat. Multi oameni vor trebui sa fie atenti cu produsele de patiserie si alimentele zaharoase pe termen lung si sa le savureze doar ca pe niste delicii ocazionale, spun eReilly.
Daca aveti candida, puteti sta linistiti, intrucat odata ce este tinuta sub control, puteti manca din nou o mare varietate de alimente.

Intrebari Frecvente

Cum se poate elimina mâncărimea în zona intimă?

Pentru a elimina disconfortul și mâncărimea în zona intimă se recomandă tratamentul naturist cu Ovule pentru tratarea Candidozelor și altor infecții intime - GINOSEPT. Folosit ca adjuvant natural cu acțiune antimicrobiană și anticandidozică, tratamentul este eficient asupra ciupercii Candida albicans.Stare de nervozitate permanentă este un simptom specific depresiei?

Cum se tratează infecția urinară, cauzată de candida?

Un remediu eficient pentru tratarea infecției naturale este Uleiul de Oregano Salbatic cu 80% Carvacrol.

Cum se pot înlătura aftele și candidoza bucală?

Pentru tratarea candidozei bucale și a aftelor, un tratament rapid și eficient Uleiul de Oregano Salbatic cu 80% Carvacrol.

Cum se tratează eficient inflamațiile și arsurile în zona intimă?

Pentru tratarea inflamațiilor în zona intimă se recomandă un Gel de igienă intimă.

Cum se asigură sănătatea și confortul zonei intime în cazul suprainfecției cu candida?

Pentru a trata candida, unul dintre tratamentele eficiente este cel cu Ulei de Oregano Salbatic, cu 80 % Carvacrol. Proprietățile antifungice ale uleiului de oregano fac ca acesta să fie eficient în tratarea infecțiilor de tip fungic. Uleiul este cunoscut ca fiind un puternic antibacterian, antifungic și antiparazitar, ce poate diminua durerea și inflamațile la nivelul zonei intime.

Cel mai vandut produs natural de la Plantum.ro pentru tratament candida este Ulei de Oregano Salbatic cu 80% Carvacrol