Quercetina59 produse.

Arata 49 - 59 din 59 produse
Arata 49 - 59 din 59 produse

Quercetina

Ce este si ce beneficii are?

Este un flavonoid esențial pe care il regasim din abundenta in fructe si legume. Bogata in antioxidanti si cu proprietati antihistaminice si antiinflamatorii, quercetina lupta impotriva radicalilor liberi si reda starea de bine a organismului.

Ce este un flavonoid si cum ne poate ajuta organismul?

Flavonoidele ajută la reglarea activității celulare și la neutralizarea radicalilor liberi care provoacă stres oxidativ asupra corpului.

Considerati agenti antioxidanti puternici, contribuie la protejarea organismului împotriva toxinelor și a factorilor de stres de zi cu zi la care suntem supusi.

Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot cauza leziuni celulare in momentul in care nivelul lor devine unul ridicat. Printre daunele cauzate de radicalii liberi se pot numara afecțiunile cronice, inclusiv cancer, de boli de inimă sau de diabet.

Quercetina combate semnele imbatranirii, diminueaza reactiile alergice, intareste sistemul imunitar si creste capacitatea de apărarea a organismului în faţa bolilor.

Quercetina beneficii

Quercetina combate radicalii liberi si ajuta la prevenirea îmbătrânirii accelerate. Contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire de la nivel celular. 

Gratie proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii, quercetina ajuta la combaterea actiunii radicalilor liberi si a imbatranirii celulelor, si actioneaza ca un element anti-aging natural, cu precadere in procesele de imbatranire prematura a pielii.

Quercetina lupta si impotriva efectelor negative cauzate de radiatiile solare. Contribuie la sinteza reactiilor oxigenului care formeaza radicali liberi, ce au abilitatea de a afecta sinteza colagenului si a elastinei generand fibroza la nivelul pielii.

Quercetina are proprietăți antioxidante. Antioxidantii sunt compusi care neutralizeaza radicalii liberi, cunoscuti drept molecule instabile care pot provoca leziuni celulare atunci cand nivelurile lor cresc. Quercetina asigura o activitate antioxidantă puternică prin menținerea unui echilibrului oxidativ.

Quercetina reduce inflamațiile, umflăturile și durerile si impiedica cresterea celulelor canceroase de la nivelul ficatului, plamanilor, sanului, vezicii urinare, sangelui, colonului, limfoidei si prostatei. De asemenea, contribuie la scăderea inflamațiilor acute și cronice de la nivelul articulatiilor sau dupa un efort fizic sustinut.

Previne bolile neurologice. Favorizează restabilirea microcirculației, apără creierul de efectul radicalilor liberi asupra celulei nervoase si reduce riscul producerii infarctului cerebral. In plus, poate ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau boala Parkinson.

Diminueaza reactiile alergice ( astm bronsic sau rinita, ochi inlacrimati, stranut, ). Quercetina are un efect pozitiv asupra alergiilor sezoniere sau alimentare, astm dar și unele reacții cutanate. Quercetina poate ajuta la stabilizarea eliberarii de histamine ( acele substanțe chimice care sunt eliberate in momentul in care sistemul imunitar identifica o alergie sau o sensibilitate ) ceea ce duce la scăderea simptomelor, cum ar fi tuse, urticarie, buze sau limbă umflate și indigestie.

Quercetina previne infecțiile. Are proprietati antibacteriene puternice si lupta impotriva bacteriilor de la nivelul sistemului digestiv, piele, sistem respirator și sistem urinar.

Quercetina reduce colesterolul si trigliceridele, mentine tensiunea arteriala in limite normale prin efectul relaxant pe care il are asupra vaselor de sange si mentine sanatatea sistemului cardiovascular. Prin aportul de fructe si legume bogate in quercetina, poate contribui la diminuarea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, si in prealabil a diabetului.

Reprezinta un puternic antihistaminic si antiinflamator. 

Prezenta necontrolata a radicaliilor liberi deterioreaza celulele din corp, astfel un nivel crescut de radicali liberi poate contribui la stimularea inflamației din corp si conduce la un răspuns inflamator ridicat. Gratie proprietatilor sale antioxidante, quercetina poate contribui la reducerea inflamației.

Quercetina stimuleaza imunitatea si lupta impotriva virusurilor. Quercitina are proprietati antioxidante foarte puternice, cu ajutorul carora îmbunătățește capacitatea de apărare a organismului în fața diferitilor agenti patogeni. Poate ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor dacă este administrata preventiv, iar daca este administrată în sezonul racelilor si a gripelor, ameliorează simptomele.

Combate cancerul. Gratie proprietatilor sale antioxidante, quercetina poate contribui la incetinirea proceselor implicate în proliferarea, dezvoltarea necontrolata a celulelor canceroase, a tumorilor și a simptomelor legate de tratamentele standard pentru cancer, cum ar fi radioterapia sau chimioterapia. Prin consumul de fructe si legume bogate in flavonoide, s-ar putea reduce semnificativ riscul de a face diferite tipuri de cancer.

Ofera protectie pielii. Potejează pielea impotriva efectelor dermatitei si a eczemelor. Actioneaza benefic impotriva substanțelor din corp care intensifica inflamația contribuind semnificativ la reducerea simptomelor ce sunt corelate cu inflamația de la nivel cutanat. 

Protejeaza functia hepatica. In cazul afectiunilor hepatice cauzate de consumul excesiv de alcool, stres, stil de viata dezechilibrat, sau lipsa somnului, administrarea acestui antioxidant poate avea rol protector asupra ficatului.

Are rol anti-aging. Incetineste procesul de îmbătrânire prematură.

Are proprietati antivirale. Quercetina prezintă o gamă largă de proprietăți antivirale care pot interfera în mai multe etape ale virulenței patogenului - intrarea virusului, replicarea virusului, asamblarea proteinelor - și că aceste efecte terapeutice pot fi sporite prin administrarea concomitentă a vitaminei C.

Quercetina vs. Dihidro Quercetina:

Ce este Dihidro Quercetina?

Dihidro Quercetina este de asemenea, un bioflavonoid, considerat cel mai puternic antioxidant natural din lume, cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, produs obtinut natural, exclusiv din zadă de Siberia, din zona lacului Baikal unde solul fertil și fluctuatiile bruște de temperatura ii confera acestei specii proprietati curative cum nu prea se gasesc la alte specii de plante. Numai în Siberia laricele este reprezentat de acele specii care conțin un mare volum de dihidro quercetin. Dihidro Quercetina este net superioara quercetinei prin calitate și eficacitate. 

Care sunt considerate mai importante beneficii pe care le are dihidro quercetina?

Dihidro quercetina incetineste procesul de imbatranire. Intrucat are proprietati antioxidante, combate cu succes repercusiunile stresului oxidativ și al radicalilor liberi asupra organismului, încetinind ritmul prin care celulele organismului se degradeaza si mor.

Reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti ce combat efectele nocive ale radicalilor liberi. Alimentatia necorespunzatoare (alimente și băuturi cu aciditate crescută) aerul poluat, radiatiile UV și alți factori asemănători oxidează in timp celulele corpului uman.

Dihidro Quercetina creste nivelul de energie și îmbunătățește natural starea fizică și psihică. De aceea se recomanda in cazul in care va confruntati cu stari de oboseală cronică, debilitate, nevroză, lipsa de voință, pierderea motivației, insomnie, activitate accelerată a inimii și frecvente oscilații ale tensiunii arteriale.

Reduce starile de oboseala fizica si psihica. 

Dihidro quercetina are actiune mai puternica si o biodisponibilitate mai mare decat quercetina. Cea mai mare diferență dintre dihidro quercetină și quercetină este că au diferite machiaje chimice. Dihidro quercetina prezinta doi atomi suplimentari de hidrogen pe moleculă, ceea ce o face un antioxidant mai puternic, conform studiilor preclinice.

Previne dezvoltarea diferitelor patologii, iar în cazul bolilor existente, modifică evoluția acestora într-un mod pozitiv

Dispune de o biodisponibilitate mare (conține până la 30% particule cu dimensiuni apropiate de nanodimensiuni)

Modul special de administrare, sublingual, asigură rapiditatea pătrunderii substanței active în fluxul sanguin

Are activitate antioxidantă sporită (forma activă de izomeri, aceeași formă ca și în lemnul de larice)

Conține 100% dihidroquercetin, fara aditivi chimici, impurități sau substanțe de balast.

Cum se administreaza dihidro quercetina?

Se ia o linguriță dozatoare (70 mg) și se dizolva sub limba. Pulberea poate fi dizolvată si într-o lingură de apă, la temperatura camerei și se poate bea. Se administeaza o dată pe zi, cu 30 minute înainte de o masă sau 1,5 oră după masă. Se poate bea puțină apă după îngurgitarea pulberii.

Daca se ia o singura lingurita dozatoare pe zi ajunge pentru aproximativ 180 de administrari (180 de zile )

In cazul unor afectiuni mai grave se pot administra pana la 5 lingurite pe zi maxim ( din 3 in 3 ore )

 

Este quercetina un bun antiinflamator?

Quercetina este recunoscuta drept o substanță antiinflamatoare de lungă durată care posedă capacități antiinflamatorii puternice.

Quercetina crește energia?

Quercetina, reprezinta un compus polifenolic și un bioflavonoid major în dieta umană, are proprietăți antiinflamatorii și s-a constatat că ar putea crește consumul de energie.

Care este functia quercetinei?

Quercetina este un flavonoid cu proprietăți antioxidante. Capacitatea quercetinei este de a exercita multe efecte benefice asupra sănătății, inclusiv protecție împotriva diferitelor boli, cum ar fi osteoporoza, cancerul pulmonar și bolile cardiovasculare.

Quercetina poate influenta calitatea somnului?

In decurs de 6 săptămâni de suplimentare cu 1 g/zi de quercetină s-a observat ca nu a fost influentat nivelul de energie sau calitatea somnului la bărbați și femei.

Quercetina este bună pentru vedere?

Quercetina a fost studiată pe scară largă în domeniul oftalmologiei datorită puternicului său efect antioxidant, antiinflamator, imunomodulator, anticarcinogen, protecție vasculară, neuroprotecție și alte activități biologice. Se pare ca acționeaza ca un medicament terapeutic potențial eficient pentru bolile oftalmice.

Quercetina - doza zilnica:

Dozele tipice de quercetina variază de la 500 la 1.000 mg pe zi.

Quercetina contraindicatii

Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele cu afectiuni renale ar trebui să evite quercetina. La doze mai mari de 1 g pe zi, s-au raportat leziuni ale rinichilor. Quercetina poate interacționa cu antibiotice sau diluați ai sângelui, inainte de a administra este recomandat sa vă adresati medicului dumneavoastră.

Quercetina - surse naturale:

  • fructe ( cirese, coacaze, mure )
  • legume ( broccoli, varză și varza de Bruxelles, spanac, kale )
  • boabe
  • ceapa
  • nuci si seminte
  • ulei de masline
  • cereale integrale (hrisca)
  • ceai negru si verde

Quercetina - posibile interactiuni:

Quercetina poate interacționa cu anumite antibiotice sau cu anticoagulante, fapt pentru care este de preferat sa discutati cu medicul dv.

Quercetina pret

Pe Plantum.ro gasesti quercetina in diferite concentratii, la preturi bune de la producatori renumiti precum:

BDHQ ( Dihidro Quercetina ) extract pur, natural din zada siberiana, sub forma de pudra

Quercetina cu o concentratie de 500mg, 60 cps de la Natural Factors

Quercetina de la Zenyth sub forma de 30 si 90 de capsule

Quercetina in combinatie cu zinc de la Herbagetica sub forma de 30 si 60 de capsule

Quercetina complex de la Solgar, 50 capsule

Quercetina in combinatie cu bromelaina 500mg in varianta de 30 capsule

Quercetina in combinatie cu bioflavonoizi, turmeric si coenzima Q10, in varianta de 90 capsule