Genacol6 produse.

Arata 1 - 6 din 6 produse
Arata 1 - 6 din 6 produse

Genacol

Daca simti ca nu mai ai aceeasi mobilitate ca odinioara sau daca suferi adesea de dureri articulare sau osoase, nu uita de suplimentele alimentare cu colagen. Printre ele se numara si Genacol. Parcurge textul de mai jos pentru a afla detalii despre acesta!

Genacol- ce este

Genacol Colagen AminoLock® este un supliment alimentar care, gratie formulei unice AminoLock®, contribuie la sinteza optima a tuturor celor 5 tipuri principale de colagen (colagenul constituie proteina din corp aflata in cea mai mare cantitate -detine cam 1/3 din cantitatea totala de proteine din organism- fiind prezent in piele, tendoane, muschi si in oase):

 • Colagenul de tip I-  Se gaseste in cantitatea cea mai mare dintre toate tipurile de colagen si are urmatoarele proprietati: asigura forta oaselor, hidratarea si elasticitatea pielii, are grija de sanatatea parului si a unghiilor

 • Colagenul de tip II-  Se afla in cartilaje, dar protejeaza si discurile spinale si ochii

 • Colagenul de tip III- Formeaza cea mai mare parte a stratului exterior al cartilajelor, dar este esential si pentru mucoasa intestinala, pentru muschi si vasele de sange

 • Colagenul de tip IV- Construieste structuri in diferite straturi ale pielii care inconjoara organele, muschii si celulele grase, favorizand si dezvoltarea embrionului in mediul intrauterin

 • Colagenul de tip V- Se afla in placenta, in anumite straturi ale pielii, in par si in cornee

Motive pentru care e nevoie sa apelezi la suplimente alimentare pe baza de colagen

Din diferite cauze, se poate impune oricand necesitatea de a lua si suplimente alimentare pentru a ne asigura un aport optim de colagen in organism. Printre cele mai cunoscute astfel de cauze se numara:

 • Inaintarea in varsta- Dupa varsta de 20 de ani, s-a estimat ca vom pierde aproximativ 1% din rezerva totala de colagen in fiecare an. Odata ce ajungem si depasim varsta de 40 de ani, acest proces se amplifica. Explicatia medicilor pentru asa ceva este: fibroblastele celulare (responsabile cu producerea colagenului) isi pierd treptat functiile.  De asemenea, activitatea hormonala afecteaza si ea producerea de colagen. De pilda, femeile ajunse la menopauza se confrunta cu o diminuare a nivelului de colagen din cauza scaderii estrogenului

 • Influenta negativa a factorilor de mediu sau a altor factori, care tin de stilul de viata- De pilda, radiatiile solare afecteaza rezervele de colagen si imbatranesc pielea. Excesul de zahar faciliteaza si el scaderea colagenului din organism. Fumatul, din cauza nicotinei, reduce fluxul sanguin catre organe, lipsind inclusiv pielea de substantele necesare (printre care si colagenul) unui aspect tanar si sanatos. In acelasi timp, stresul, din cauza cresterii nivelurilor de cortizol, are un impact negativ asupra colagenului si elastinei, favorizand imbatranirea. Nu in ultimul rand, o dieta in care nu predomina si alimente ce stimuleaza producerea de colagen (precum fructe de padure, kiwi, mango, ananas, rosii, nuci caju, ardei gras, supe sau ciorbe din oase etc.), poate sa dauneze prezentei unui nivel normal de colagen in corp

Genacol- prin ce este unic

Acest supliment alimentar se distinge prin urmatoarele elemente:

 • Prezenta tehnologiei AminoLock® - Datorita acesteia, componentul principal al Genacol (colagenul hidrolizat) este prelucrat prin tehnologii speciale (ce presupun  demineralizare, extragerea gelatinei din colagen, hidroliza enzimatica, schimbari la nivelul ionilor, filtrare, evaporare, fertilizare, uscare). In urma acestora demersuri si cu ajutorul unui amestec de enzime speciale, s-a putut obtine molecula de colagen cu cea mai mica greutate din lume, facilitand absorbtia optima de colagen in organism

 • In vederea obtinerii Genacol s-a utilizat colagen provenit de la bovine- Aceasta varianta a colagenului este foarte similara cu aceea produsa in mod natural in corpul uman, de aceea va fi  absorbita cu usurinta si nu vor interveni efecte adverse

Genacol- Beneficii

Datorita Genacol te vei bucura de numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv daca suferi de afectiuni articulare sau osoase. Iata care sunt acestea:

 • Durerile articulare vor fi ameliorate

 • Oasele si cartilajele vor fi mai bine protejate in fata pierderilor de colagen survenite odata cu inaintarea in varsta

 • Se va stimula regenerarea oaselor, cartilajelor, articulatiilor si pielii

 • Flexibilitatea articulatiilor se  va imbunatati

 • Tonusul muscular va creste

 • Afectiuni precum osteoporoza, osteoartrita, artrita, gonartroza, artroza sau coxartroza vor deveni mai putin suparatoare

 • Va creste si calitatea somnului

Genacol- Compozitie

Disponibil sub forma de capsule, ce nu contin gluten sau organisme modificate genetic, Genacol se bazeaza pe aceste doua ingrediente:

 • Colagen bovin hidrolizat

 • Vitamina C

Aceste componente au fost analizate de-a lungul timpului de oamenii de stiinta, care au constatat ca sunt utile nu numai pentru prevenirea diferitelor probleme care tin de sanatatea oaselor si articulatiilor, ci si pentru ameliorarea semnificativa a durerilor. 

De exemplu, intr-un studiu s-a ajuns la concluzia ca administrarea suplimentelor alimentare pe baza de colagen hidrolizat (se obtine prin adaugarea unor enzime reci, menite sa stimuleze descompunerea proteinelor) are efecte pozitive asupra tesutului cartilajelor, diminuand riscul de instalare a osteoartritei sau, daca aceasta este prezenta deja, calmand durerile specifice. 

In vederea obtinerii unor concluzii, cei care au realizat studiul au apelat la 2 grupuri de persoane care practicau atletismul si care au fost rugate ca, pe o durata de 24 de saptamani, sa ia fie suplimente cu colagen hidrolizat, fie suplimente tip placebo. Dupa incheierea tratamentului, urma sa le fie analizata starea in functie de urmatorii parametri: mobilitate, durere, grad de inflamatie.

S-a putut sesiza ca persoanele care au primit suplimente cu colagen hidrolizat au obtinut rezultate mai bune, la toti cei 3 parametri, prin comparatie cu acelea care nu au avut parte de ele.

In privinta rolului vitaminei C in mentinerea sanatatii articulatiilor si prevenirea durerilor, un studiu a demonstrat ca persoanele care primesc un aport adecvat de vitamina C nu vor mai fi atat de sensibile la durerile osoase sau articulare.

Deficitul de vitamina C a fost asociat adesea si cu durerile spinale si articulare, iar o doza optima a acestei vitamine contribuie inclusiv la refacerea celulelor de la nivel musculo-scheletal.

Pentru studiul mentionat s-a apelat la persoane care suferisera interventii chirurgicale in urma unor fracturi la glezna. Acestea au primit suplimente alimentare cu vitamina C (intre 0,2 si 1,5g pe zi), timp de 45-50 de zile dupa interventiile respective. La finalul tratamentului, s-a constatat ca mai ales cele care primisera zilnic doze mai mari de 0,5 g aveau o stare mai buna.  

Genacol- studii care atesta beneficiile sale deosebite

Valoarea terapeutica a acestui supliment, mai ales prin prezenta AminoLock®, a fost dovedita prin 3 studii:

Studiul Bruyère

Desfasurat in cadrul Universitatii Liège (Belgia), studiul a avut in vedere demonstrarea eficacitatii utilizarii a 1200 mg colagen hidrolizat AminoLock®, timp de 6 luni, prin comparatie cu administrarea unor suplimente tip placebo. Grupul-tinta a fost alcatuit din persoane cu varsta de cel putin 50 de ani, cu dureri in partea inferioara a spatelui si cu dureri de picioare. 

Dupa ce au trecut cele 6 luni, persoanele care au luat suplimentele cu colagen hidrolizat au recunoscut ca starea lor s-a imbunatatit cu cel putin 50% mai mult decat anterior. 

Studiul Parm

A vizat sa evidentieze efectele administrarii suplimentelor alimentare cu colagen hidrolizat AminoLock®, in comparatie cu acelea ale antiinflamatoarelor nesteroidiene obisnuite, in cazul osteoartritei localizate la genunchi.

In studiul Parm din Filipine au fost implicate 113 persoane, 55 dintre ele primind suplimente cu colagen si restul un antiinflamator numit Aceclofenac (cate 1 tableta de 2 ori pe zi, la nevoie). Toti pacientii au fost supusi radiografiilor si au fost urmariti timp de 6 lun, interval in care au avut si perioade in care au facut recuperare sau au fost indrumati sa se maseze cu Ketoprofen gel de doua ori pe zi, in caz de dureri.

Concluzia celor care au elaborat studiul a fost, dupa cele 6 luni de analiza, ca la pacientii care au primit suplimentele cu colagen hidrolizat s-a vazut inclusiv prin radiografii o imbunatatire a starii articulatiei femurale. De asemenea, acestia se bucurau de o mobilitate mai buna si de dureri mai putin intense decat aceia care s-au bazat pe antiinflamatoare.

Studiul Suarez

Realizat tot in Filipine, a intentionat sa dezvaluie efectele asocierii exercitiilor fizice cu suplimentele alimentare cu colagen hidrolizat in cazul persoanelor cu varsta de peste 50 de ani. Cele selectate pentru studiu au fost dintre acelea care se plangeau de dureri cronice de genunchi de mai bine de 1 luna. 

Pacientii au fost impartiti in 2 grupuri: unii au fost rugati sa ia cate 3 capsule de colagen hidrolizat pe zi (in total 1200 mg pe zi), timp de 6 luni, in timp ce altii au primit suplimente tip placebo. Ambele categorii de pacienti au beneficiat si de un pachet de exercitii fizice (efectuate la domiciliu), zi de zi.

In urma imbinarii dintre administrarea de suplimente cu colagen hidrolizat si exercitiile fizice, au fost vizibile urmatoarele rezultate:

 • Cei care au luat suplimente cu colagen hidrolizat se confruntau cu dureri mai putin intense

 • Cei care au primit colagen se bucurau de o mobilitate mai buna decat aceia care au luat suplimente tip placebo

 • Combinarea exercitiilor fizice si a colagenului hidrolizat are efecte favorabile asupra sanatatii articulatiilor

Genacol-  Mod de administrare

Capsulele de Genacol sunt usor de inghitit. Se recomanda, pentru a obtine rezultatele asteptate, sa se administreze in felul urmator: cate 3 capsule pe zi, seara, timp de cel putin 3 luni.

In vederea consolidarii efectelor Genacol, se poate continua  cu un tratament de intretinere: 1-2 capsule pe zi.