Spirulina32 produse.

Arata 1 - 32 din 32 produse
Arata 1 - 32 din 32 produse

Spirulina

Spirulina - descriere:

Spirulina, o microalgă verde-albastra, de formă spiralată ce creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate fiind cunoscuta pentru aportul bogat de nutrienti cu efecte benefice asupra organismului.

Spirulina este considerata un superaliment, datorita continutului sau extrem de bogat in nutrienti foarte valorosi pentru metabolismul uman.

 

Spirulina beneficii

Spirulina are proprietati anticancer.  O cercetare din Cehia a ajuns la concluzia ca spirulina este, datorita antioxidantilor puternici, o solutie pentru diminuarea proliferarii celulelor canceroase. De exemplu, teste de laborator au indicat ca spirulina influenteaza pozitiv celulele pancreatice afectate de cancer

Spirulina imbunatateste imunitatea. Spirulina este cunoscuta inclusiv pentru proprietatile sale imunomodulatoare, dandu-le posibilitatea celulelor din sistemul imunitar sa anihileze invadatorii si sa creasca productia de anticorpi, distrugand celulele infectate din organism

Spirulina are grija de sanatatea inimii. In primul rand, gratie pigmentului numit Phycocianin, spirulina poate regla nivelul tensiunii arteriale. De asemenea, aceasta scade nivelul colesterolului „rau”. Nu in ultimul rand, protejand vasele de sange si aorta, spirulina va reduce din riscul de producere a unui accident vascular

Spirulina contribuie la buna gestionare a diabetului. In special persoanele care sufera de diabet de tip 2 si consuma spirulina au de castigat, in conditiile in care aceasta scade nivelul de zahar din sange si imbunatateste raspunsul la insulina

Spirulina este utila pentru sanatatea creierului. Oamenii de stiinta au constatat ca spirulina asigura neuroprotectie suplimentara in fata stresului oxidativ, inlaturand efectele negative ale unor enzime responsabile de unele boli neurodegenerative precum este si Parkinson de pilda. Mai mult, consumul de spirulina imbunatateste memoria

Spirulina faciliteaza detoxifierea organismului de metalele grele. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intoxicatia cronica din cauza arsenicului este cea mai intalnita pe Glob. Datorita spirulinei, corpul va lupta mai usor cu intoxicatia si o va elimina cu precadere prin urina

Indeparteaza fungii din organism. Avand proprietati antifungice, spirulina stimuleaza dezvoltarea florei intestinale sanatoase, impiedicand aparitia dezechilibrelor care ar putea conduce la instalarea candidei de exemplu

Amelioreaza sinuzitele. Pentru ca are si proprietati antiinflamatorii, spirulina este capabila sa  imbunatateasca starea celor care sufera de sinuzita, reducand din congestia nazala, din durerile sinusale,  din secretia nazala persistenta etc.

Creste nivelul de energie. Intrucat este plina de nutrienti valorosi, spirulina mareste rezistenta organismului si asigura o buna energie

Spirulina cu catina

Asocierea dintre cele 2 contribuie la optimizarea funcţiilor organismului, are rol in reglarea şi echilibrarea funcţiilor metabolice şi imunologice ale organismului. Se recomanda in special pentru completarea şi normalizarea dietelor dezechilibrate (diete cu carenţe de proteine, vitamine, microelemente, flavonoizi ori prin aport exagerat de lipide şi glucide).

De asemenea, se recomanda pentru suplimentarea nutriţională în profesii cu efort fizic şi intelectual intens, persoane supuse unui efort fizic susţinut, profesii în medii toxice, în perioada adolescenţei, la persoane de vârsta a treia sau în condiţii de malabsorbţie, la fumători, la persoane care consumă în exces băuturi alcoolice.

Alte beneficii includ:

contribuie la regenerarea celulei hepatice;

creşte capacitatea de apărare naturală a organismului faţă de agresiunea unor contaminanţi;

susţine sănătatea inimii, protejează vasele coronare, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi fortifică pereţii vaselor sanguine;

mentine funcţionarea normală a tubului digestiv, protejează mucoasa gastro-intestinală, stimulează digestia;

este un bun trofic retinian;

efect benefic în suplimentarea nutriţională din perioadele de suprasolicitare fizică şi activităţi intelectuale intense, stres;

stimulează lactaţia;

 ontrolează senzaţia de foame şi ajută la menţinerea normală a greutăţii corporale;

asigură starea generală de bine.

Spirulina Hofigal

Este prezenta in concentratie de 500 si 1000mg in varianta de 40 de capsule.

Reprezinta o sursa importanta de fitonutrienti esentiali pentru organism, are un continut bogat in proteine vegetale, aminoacizi, vitamine (inclusiv beta-caroten), saruri minerale, acizi nucleici necesari suplimentarii dietei pentru reglarea si echilibrarea principalelor functii metabolice si imunologice ale organismului.

Elimina metalele grele si toxinele, intareste organismul, mentine un nivel normal al glucozei in sange si reda vitalitatea si tonusul organismului.

Mod de administrare

Adulţi:  1,5-3,0 g (câte 3-6 capsule de 500 mg) repartizate în 3 prize pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale.

Pentru întreţinere: 2,0-3,0 g  (câte  4-6 capsule  de  500  mg sau  2-3  comprimate de  1000 mg) repartizate în 2-3 prize pe zi.

Copii peste 3 ani:0,4-0,8 g pe zi (câte 1comprimat de 200 mg de 2-4 ori pe zi), cu 30 minute înainte de mesele principale.

Copii peste 12 ani:1,0-1,5 g (câte o capsulă de 500 mg de 2-3 ori pe zi), cu 30 minute înainte de mesele principale.

Persoane  supuse unui efort fizic susţinut:3,0-5,0 g pe zi repartizate în 2-3 prize, cu 30 minute înainte de mese; în concursuri sau antrenamente intensive se poate ajunge până la 10 g pe zi, numai cu recomandarea specialistului.

Se recomandă ca ultima priză să fie luată înainte de orele 18,00.

Se poate lua în cure prelungite de 90-180 zile, cu o pauză de 10 zile; se poate lua şi în paralel cu produsele alopate.

 

Spirulina poate fi administrata in fiecare zi?

Doza zilnica standard de spirulină este de 1-3 grame, dar au fost utilizate eficient si doze de până la 10 grame pe zi. 

Cine ar trebui sa evite administrarea de spirulina?

In cazul persoanelor cu alergie la crustacee, fructe de mare sau iod ar trebui evitata administrarea de spirulina. Dacă suferiți de boala rară fenilcetonurie, ar trebui să evitați spirulina, deoarece conține aminoacidul fenilalanină - o substanță pe care persoanele cu fenilcetonurie nu o pot metaboliza.

Spirulina - beneficii pentru piele:

Spirulina are proprietati anti-îmbătrânire și antiinflamatoare, datorită numeroșilor antioxidanți pe care îi conține. Spirulina luptă împotriva radicalilor liberi și, prin urmare, poate preveni deteriorarea pielii, reduce ridurile și semnele de îmbătrânire.

Exista interactiuni intre spirulina si alte vitamine?

Nu au fost semnalate interacțiuni între multivitamine și spirulina. Cu toate acestea, este bine sa consultati medicul dvs.

Spirulina - doza recomandata:

Spirulina poate fi inclusa in dieta dvs. si se poate administra sub forma de tablete sau pulbere. Se pot administra pana la 5 grame de spirulina pe zi (majoritatea studiilor cercetează beneficiile pentru sănătate pe baza unei doze de 1-10 grame pe zi).

A nu se administra spirulina dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Spirulină mod de administrare:

Puteți amesteca o lingurita mică de pudră de spirulina într-un pahar cu apă sau suc și o puteți bea direct sau puteți adăuga spirulina într-un smoothie.

Ce efecte secundare poate avea administrarea unei doze mai mari de spirulina?

Multe surse spun că nu se poate vorbi de o supradoza cu spirulina, deoarece reprezinta o sursă de hrană naturală, dar atunci când este luată în exces (ca și în cazul oricărui aliment), ar putea avea anumite efecte secundare. În acest caz, ar putea duce la o supradoză de vitamina A.