Ashwagandha10 produse.

Arata 1 - 10 din 10 produse
Arata 1 - 10 din 10 produse

Ashwagandha

Ce este Ashwagandha?

Denumita si ginsengul indian, ashwagandha este o planta traditionala folosita de mii de ani in medicina Ayurvedica, fiind cunoscuta datorita beneficiilor uimitoare pe care le poate avea pentru sanatatea fizica si psihica.

Ashwagandha beneficii

Ashwagandha constituie un adaptogen excelent - Datorita acestei proprietati, ajuta corpul sa raspunda mai bine stresului. Astfel, ea va realiza echilibrul hipotalamusului, glandei pituitare si glandelor suprarenale. Acestea sunt cele care influentează direct hormonii stresului, precum sunt cortizolul si norepinefrina. Oricare dintre ei ajuta corpul să treacă din starea de stres in cea de relaxare. Ashwagandha pastreaza functionarea optima a axei hipotalamus- glanda pituitara- glandele suprarenale

Gestioneaza modul in care se produc inflamatiile, protejandu-ne de efectele nocive ale acestora - Rolul principal este de a regla factorii pro-inflamatori din sistemul imunitar, dar astfel incat organismul sa nu aiba de suferit. De exemplu, cercetatorii au sesizat ca o combinație intre extractul de radacina de ashwagandha si gluconatul de magneziu poate reduce inflamatia si ar trebui luata in calcul cand vine vorba despre ameliorarea diferitelor boli inflamatorii

Protejeaza creierul de stresul oxidativ - Teste de laborator au aratat ca extractul de frunze de ginseng indian reduce impactul stresului oxidativ asupra celulei nervoase, inclusiv la nivelul ADN-ului acesteia

Imbunatateste fertilitatea, atat pe cea feminina, cat si pe cea masculina - Extractul de radacină creste libidoul feminin, echilibreaza balanta hormonala si amelioreaza diferite disfunctii sexuale. Totodata, intrucat asigura un raspuns adecvat al organismului la stres, imbunatateste calitatea spermei si crește gradul de fertilitate masculina

Ashwagandha este binevenita la menopauza - Mai multe cercetari au ajuns la concluzia ca reduce din intensitatea simptomelor neplacute survenite in urma scaderii estrogenului (iritabilitatea, fluctuatiile de dispozitie, bufeurile, durerile de cap etc.). Efectele ei sunt superioare altor remedii indiene, fiind evidente la femeile din grupa de varsta 40-55 de ani, aflate in perioada premenopauzei sau la menopauza

Imbunatateste starea glandei tiroidei - Compusii activi inclusiv antioxidantii, asigura o protectie optima a tesuturilor glandei tiroide, stimuland-o sa functioneze normal

Sustine sanatatea articulatiilor - Gratie puterii sale de a controla procesele inflamatorii din organism, este de ajutor in caz de artrita, de reumatism sau de alte afectiuni care afecteaza mobilitatea articulatiilor

Ashwagandha asigura o refacere rapida dupa exerciții fizice intense - Intrucat are grija de articulatii si menține forta musculara, extractul de radacina de ginseng indian este binevenit ori de cate ori este vorba despre activitati fizice solicitante

Confera un somn mai bun - Un studiu a demonstrat ca unul dintre compusi (numit Triethylene glycol) induce somnul in mod natural, inclusiv in cazurile de insomnie. In plus, spre deosebire de medicamentele folosite pentru tratarea acestei tulburari de somn, nu produce reactii adverse.

Reduce stresul și starile de anxietate: Ashwagandha este cel mai cunoscută pentru proprietățile sale adaptogene, care ajută organismul să facă față stresului.

Îmbunătateste funcția cognitiva și a memoria: Unii studii sugerează că ashwagandha poate îmbunătăți memoria și alte funcții cognitive.

Îmbunătateste calitatea somnului: Ashwagandha este adesea utilizată pentru a trata insomniile și pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Sustine sănătatea sistemului cardiovascular: Ashwagandha poate contribui la reducerea colesterolului și a trigliceridelor, oferind astfel beneficii pentru inimă.

Este cunoscut pentru efectele antitumorale: Deși cercetarea este încă la început, ashwagandha a arătat potențial antitumoral în studii preclinice.

Stabilizeaza nivelul de zahăr din sânge: Ashwagandha ar putea ajuta la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge, deși aceasta necesită mai multă cercetare.

Îmbunătateste performanțele sportive: Ashwagandha este adesea folosită de sportivi pentru a îmbunătăți rezistența și performanța

Ashwagandha pret

Preturile difera in functie de concentratia substantei dar si de producator.

La Plantum.ro gasesti o gama variata de concentratii de la producatorii si importatorii din Romania

Care este necesarul zilnic de ashwagandha?

In general, se recomanda o doza cuprinsa între 250 mg și 500 mg.

Ashwagandha pulbere:

Deoarece are un gust usor amarui, se poate adauga in smoothie-uri, sucuri de fructe sau de legume, in diverse alimente sau bautari pentru a-i da un gust mai placut.

Care sunt efectele secundare pe care le poate avea administrarea unei doze mai mari de ashwagandha?

Administrarea unei doze mai mari poate provoca diaree și vărsături. In cazul unor afectiuni precum cancer, diabet, probleme tiroidiene, tulburări de sângerare, ulcere, lupus, scleroză multiplă sau artrită reumatoidă este recomandat sa discutati cu un medic.

In cat timp actioneaza ashwagandha in organism?

Poate dura câteva zile până la săptămâni până când începeți să observați efectele dorite. De exemplu, într-un studiu care a inclus 60 de persoane care au administrat zilnic cate 300 mg de ashwagandha, au fost necesare peste 10 săptămâni pentru ca aceștia să observe efectele sale complete asupra calității somnului.

Care este considerat cel mai bun moment al zilei pentru administrarea ashwagandhei?

Administrarea sub formă de capsulă se administreaza cu cel puțin o jumătate de oră înainte de somn pentru a permite amestecului de plante medicinale să isi faca efectul și să ofere o stare de relaxare.

Pentru cine nu este indicata administrarea cu ashwagandha?

Femeile insarcinate sau care alapteaza, persoanele care sufera de diabet, tensiune arteriala oscilanta, ulcere, boli autoimune sau tulburările tiroidiene.

Care este cel mai bun mod de a consuma ashwagandha?

Este de preferat sa administrati in amestec cu lapte seara, înainte de culcare. Este cunoscut faptul că pulberea in combinatie cu lapte  calmează sistemul nervos, mai ales după o zi lungă. Pudra in combinatie cu lapte asigură un somn linistit si vă ajuta sa va treziți odihnit.

Care este rolul ashwagandhei in curele de slabire?

Deoarece este bogata in antioxidanți esențiali ce ajuta la pierderea în greutate și la bunăstarea generală. Acești antioxidanți accelerează metabolismul, scad inflamația și, astfel, ajută la arderea grăsimilor.