Krill OIl7 produse.

Arata 1 - 7 din 7 produse
Arata 1 - 7 din 7 produse

Esti in categoria Krill Oil

Krill oil - ce este?

Krill oil este extras din krill, un animal nevertebrat similar crustaceelor, care traieste în apele Antarcticii si este o componenta esentiala a zooplanctonului. De aceea, krill-ul este hrana diferitelor animale marine.

Este cautat mai ales datorita prezentei acizilor grasi Omega 3, asociati in special cu diminuarea riscului de aparitie a maladiilor cardiovasculare.

Krill oil versus uleiul de peste:

Ambele tipuri de uleiuri au efecte binefacatoare asupra sanatatii tale, dar iata prin ce se distinge Krill oil:

Ofera o biovalabilitate mai buna decat uleiul de peste. Desi atat uleiul de peste, cat si uleiul de krill, sunt sursa de acizi Omega 3, trebuie sa stii urmatorul detaliu: grasimile din uleiul de peste sunt sub forma de trigliceride, ceea ce creeaza o mai mare dificultate in privinta capacitatii de absorbtie in organism. In schimb, Are in compozitia lui acizi grasi Omega 3 in forma de fosfolipide, astfel incat acesta se poate absorbi la nivelul oricarei celule din corp. In aceste conditii, oamenii de stiinta considera ca organismul uman absoarbe cu pana la 68% mai multi acizi grasi proveniti din Krill oil, spre deosebire de absorbtia uleiului de peste. Practic, se poate obtine cam 2/3 din totalul de Omega 3 din acest tip de ulei

Contine astaxantina (Astaxanthin). Aceasta este un antioxidant si, alaturi de vitamina E, previne oxidarea celulelor. De asemenea, astaxantina are proprietati antiinflamatorii, imbunatateste functionarea sistemului imunitar, combate modificarile din ADN-ul celular si contribuie la cresterea nivelului de colesterol bun in organism, pe masura ce va scadea nivelul trigliceridelor.

Este mai sigur. Expunerea krill-ului la poluanti este mai scazuta decat in cazul pestilor, intrucat are si o viata scurta. In acelasi timp, krill-ul provine din apele nepoluate ale Antarcticii, asa ca este ferit de contaminarea cu mercur sau cu alte deseuri industriale, spre deosebire de pestii obisnuiti

Provine dintr-o sursa sustenabila. Krill-ul se inmulteste mai rapid și mai usor decat pestii. Incearca sa faci rost de suplimente alimentare cu Krill oil care provin din surse sustenabile pentru ca acestea sunt mai de calitate, furnizandu-ti un plus de acizi Omega 3

Krill oil - beneficii:

Ajuta organismul sa lupte cu inflamatia

Pe de o parte, acizii Omega 3 au proprietati antiinflamatorii. Pe de alta parte, astaxantina regasita in krill are puternice puteri antioxidante, atat de utile in prevenirea si proliferarea inflamatiei. 

Combate inflamatia in doua moduri:

  • Reduce nivelul proteinei reactive C (care protejeaza de infectii)- Cu cat acesta descreste, cu atat inflamatia nu se va mai produce

  • Diminueaza nivelul unui marker inflamator, numit TNF-alfa (cu rol de a distruge celulele tumorale, dar si de a asigura dezvoltarea sistemului imunitar si metabolismul lipidelor)

Un studiu a ajuns la concluzia ca persoanele cu un nivel de lipide usor crescut, care au primit zilnic cate 1000 mg de Krill oil, au demonstrat prezenta unui nivel mai bun al markerilor inflamatorii, fiind mai eficace decat 2000 mg de suplimente alimentare pe baza doar de Omega 3. 

Are grija de sanatatea inimii

Uleiul de krill, asemenea celui de peste, imbunatateste nivelul de lipide din sange. Mai mult, scade nivelul trigliceridelor. Un studiu a ajuns la o astfel de concluzie, precizandu-se ca acest ulei scade nivelul colesterolului „rau”.

Prin comparatie cu uleiul de masline de exemplu, imbunatateste rezistenta la insulina si asigura functiile endoteliului vascular. De aceea, este de ajutor pentru diminuarea hipertensiunii, reducand pericolul aparitiei infarctului sau accidentelor vasculare. 

Imbunatateste sanatatea creierului

Acizii grasi Omega 3, dar si fosfolipidele sunt utile pentru creier intrucat il protejeaza de stresul oxidativ si de inflamatii. In acest context, se va diminua procesul de imbatranire a creierului, functiile cognitive si memoria se vor mentine mai bine, iar posibilitatea de aparitie a unor afeciuni precum depresia, dementa, schizofrenia sau epilepsia va fi mai redusa decat in lipsa administrarii acestor suplimente.

De pilda, un studiu a aratat ca uleiul de Krill este de folos in ameliorarea simptomelor neplacute care insotesc o depresie. 

Krill oil tine sub control diabetul 

Scade nivelul de zahar din sange, de aceea este binevenit pentru a tine sub control diabetul de tip 2 si pentru a imbunatati sensibilitatea la insulina. Un studiu a evidentiat urmatorul fapt: persoanele cu diabet au cunoscut o imbunatatire considerabila a sensibilitatii la insulina dupa ce au luat suplimente alimentare timp de 1 lună. 

Contribuie la reducerea durerilor articulare (inclusiv a celor din artrita)

Acest ulei de creveti si-a aratat eficienta in privinta reducerii inflamatiilor, determinand ameliorarea durerilor care apar in artrita. Nu numai ca prin actiunea sa va reduce semnificativ marker-ul de inflamatie, dar va reduce si rigiditatea si disconfortul de care sufera pacientii cu osteoartrita sau cu artrita reumatoida.

Un studiu a aratat ca adultii care se plangeau de dureri usoare de genunchi si care au primit pentru 30 de zile acest supliment au cunoscut o reducere semnificativa pana la disparitia completa a durerilor survenite in momentele in care se statea jos sau pe durata somnului. 

Krill oil este de ajutor in combaterea obezitatii

Studiile au aratat ca grasimile sanatoase prezente in uleiul de creveti diminueaza din mecanismele care ne determina sa ni se faca foame. Odata ce urmezi o dieta restrictiva, te poti simti satul/a, dar nu te vei simti satisfacut/a dupa ce ai luat masa sau o gustare.

Daca vei administra aceste suplimente, nu te vei mai confrunta cu asemenea stari si iti va fi mai la indemana sa slabesti. 

Usureaza simptomele dezagreabile din perioada marcata de sindromul premenstrual

In general, acizii grasi Omega 3 sunt benefici in acest scop deoarece scad inflamatia si durerea. Acesta este motivul pentru care se recomanda ca femeile care au de suferit de pe urma sindromului premenstrual sa ia suplimente cu Krill oil, intrucat acestea le vor ajuta pentru: starile depresive, starile de oboseala, iritabilitatea, fluctuatiile de dispozitie sau crampele.

Previne ochii uscati

De obicei, ochii uscati sunt asociati si unui nivel scazut de acizi Omega 3 in organism. Din acest motiv, suplimentele cu astfel de acizi pot fi recomandate persoanelor care se confrunta cu aceasta problema. 

Printr-un studiu efectuat in cadrul „Asociatiei Americane de Oftalmologie”, s-a putut sesiza ca pacienti care sufereau din cauza ochilor uscati si care au primit timp de 90 de zile suplimente alimentare, au avut de-a face mai putin cu disconfortul, cu inrosirea ochiului si cu inflamatiile. 

Cum trebuie administrat krill oil?

Se administreaza cu o masă sau gustare care conține grăsimi dietetice. Acest lucru poate crește absorbția DHA și EPA. De asemenea, poate reduce efecte secundare gastrointestinale.

Poate fi administrat krill oil in fiecare zi?

Nu se recomandă depășirea a 5.000 mg de EPA și DHA combinate pe zi, fie din dietă, fie din suplimente. Este bine sa cereti sfatul medicului inainte de a administra krill oil.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a administra krill oil?

Intrucat beneficiile uleiului de pește sunt asociate cu utilizarea pe termen lung, se poate lua în orice moment al zilei.

Ce efecte benefice are krill oil asupra pielii?

Krill oil asigura hidratare, suplete și elasticitate pielii. In plus, vitaminele A și E contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea frumuseții și a aspectului general al pielii. Aceștia acționează ca antioxidanți împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi și ale altor substanțe găsite în țesuturile pielii.

Ce vitamine contine krill oil?

Deoarece reprezinta o sursă bogată de omega 3 și contine, de asemenea, antioxidanți și vitamina A. Cercetările sugerează că omega 3 este eficienta pentru orice afectiune care implică inflamații în organism.

Krill oil - suplimente:

Pana in prezent, nu s-a stabilit o doza zilnica optima in ceea ce priveste Krill oil. Cu toate acestea, organisme specializate, precum este si „Asociatia Americana a Inimii”, recomanda o doza zilnica de acizi grasi Omega 3 (EPA si DHA) care sa fie cuprinsa undeva intre 250-500 mg. Prin urmare, in cazul in care ai la dispozitie capsule de 1000 mg, poti lua 1-2 pe zi, in functie de sfatul unui specialist.

Intrucat este util pentru claritatea mintii, pentru cresterea functiilor cognitive, pentru functionarea articulatiilor etc se recomanda sa iei suplimentul tau inca de dimineata ca sa poti sa te bucuri de cele mai bune efecte pe parcursul zilei.

Este sigur pentru majoritatea persoanelor adulte daca este administrat pe cale orala, chiar si pe durate mai lungi (de 3 luni sau peste). Cu toate acestea, in unele cazuri pot surveni si probleme nedorite, cum ar fi: tulburari digestive (balonari, flatulenta, greata, arsuri stomacale, reflux gastroesofagian), scadere a apetitului sau gust modificat in gura.

De asemenea, trebuie sa stii ca administrarea de Krill oil poate duce, in cazuri foarte rare, la cresterea productiei de sebum din zona fetei sau la cresteri ale tensiunii arteriale. 

Krill oil - precautii si avertizari:

Inainte de a te apuca sa iei Krill oil discuta cu un medic si ai in vedere si urmatoarele precautii:

  • Daca este vorba despre sarcina sau alaptare- Intrucat pana in prezent nu se cunosc exact efectele acestui supliment in oricare dintre aceste situatii, mai bine vei evita suplimentele care il contin

  • Daca ai alergie la fructele de mare- Pentru ca este foarte posibil sa fii alergic/a si la krill, cel mai bine este evitarea uleiului de creveti

  • Daca suferi de tulburari de coagulare a sangelui- poate incetini ritmul de coagulare a sangelui, asa ca nu lua suplimente cu el daca ai o asemenea problema

  • Daca ai diabet- In conditiile in care poate contribui la diminuarea nivelului de zahar din organism, nu va fi asociat cu medicamente care au si ele acelasi rol pentru a nu se ajunge la hipoglicemie

  • Daca te pregatesti pentru o interventie chirurgicala- Pentru ca uleiul de Krill poate incetini ritmul de coagulare a sangelui, va trebui sa il eviti cu cel putin 2 saptamani de interventia respectiva

Krill oil - interactiuni:

Nu este indicat sa iei suplimente alimentare cu Krill oil daca urmezi un tratament cu medicamente ce incetinesc coagularea sangelui, in conditiile in care si acest ulei modifica ritmul de coagulare. Printre asemenea medicamente se numara: aspirina, medicamentele ce contin Diclofenac, cele care contin ibuprofen, naproxen, dar si medicamentele anticoagulante (cum ar fi Warfarin/Coumadin de exemplu).