Dha (Docosahexaenoic Acid)2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Dha (Docosahexaenoic Acid)

DHA - descriere:

Dha este un acid gras nesaturat cu rol important in dezvoltarea si buna functionare a creierului fatului sau copilului mic pe toata durata vietii. De asemenea, este legat de îmbunătățirea sănătății inimii, o vedere mai bună și un răspuns inflamator redus.

DHA reprezinta unul dintre cei doi principali acizi grași esențiali din uleiul de pește, cunoscuți drept acizi grași polinesaturați Omega 3.

Beneficii ale Dha:

Sustine buna functionare a creierului fatului sau al copilului mic

ajuta la mentinerea vederii normale

Asigura o buna functionare a inimii

Ce este suplimentul DHA?

DHA este o grăsime omega 3 ce se gaseste in alimente sau suplimente, intrucat corpul uman o produce intr-o cantitate mica. Dha poate ajuta la prevenirea sau îmbunătățirea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, anumite tipuri de cancer, boala Alzheimer, depresia și afecțiunile inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă.

Ce alimente au un continut bogat de DHA?

Se găsește în principal în fructele de mare, cum ar fi pește, crustacee și alge. Mai multe tipuri de pește și produse din pește reprezinta surse excelente, oferind până la câteva grame pe porție. Acestea includ macrou, somon, hering, sardine și caviar.

Cine are nevoie de DHA?

Acizii grași omega 3 sunt buni pentru inima, iar corpul dvs. are nevoie de DHA pentru un creier sănătos. De asemenea, sugarii au nevoie de DHA, în special în primele 6 luni din viața lor, astfel încât creierul, ochii și sistemul nervos se pot dezvolta așa cum ar trebui. DHA se găsește în laptele matern și se adaugă la unele formule pentru sugari.

Ce cantitate de DHA ar trebui administrata zilnic?

Se recomandă minimum 250-500 mg EPA și DHA combinate, în fiecare zi pentru adulții sănătoși. Cu toate acestea, se recomanda si cantități mai mari pentru anumite condiții de sănătate.

In cat timp actioneaza DHA in organism?

Nivelurile de omega 3 se acumulează rapid în organism o dată ce luați suplimente. Dar poate dura intre 6 săptămâni si 6 luni pentru a se vedea o schimbare semnificativă a dispoziției, atenuarea durerii sau a altor simptome.

Când se administreaza DHA?

Dha se administreaza in timpul mesei. Omega 3 EPA și DHA ce se gasesc în uleiul de pește si sunt grăsimi și vor fi absorbite mult mai bine dacă sunt combinate cu alte grăsimi.

Care sunt simptomele deficitului de omega 3?

Simptomele deficitului de acizi grași omega 3 includ: oboseală, memorie slabă, piele uscată, probleme cardiace, modificări ale dispoziției sau depresie și circulație slabă. Este important să aveți un raport adecvat de omega 3 și omega 6 (un alt acid gras esențial) în dietă.

DHA administrare:

Copii 6-12 luni: câte 1-3 capsule/zi (se desface capsulă)

Copii 1-3 ani: câte 3-6 capsule/zi

Copii 4+ ani: câte 6-9 capsule/zi sau conform recomandării consultantului de specialitate.

Este considerat DHA un supliment sigur?

Suplimentele DHA sunt considerate, de obicei sigure. Cu toate acestea, nu se recomanda administrarea a mai mult de 2 grame pe zi, deoarece nu presupune beneficii suplimentare.

DHA imbunatateste memoria?

DHA,  administrat singur sau combinat cu EPA, contribuie la îmbunătățirea memoriei la adulții vârstnici sau cu probleme de memorie ușoare.

Ce acid gras este considerat mai bun intre EPA si DHA?

EPA este excelent pentru a ajuta la scăderea durerii cronice și a inflamației din corp, DHA este considerat cel mai bun pentru creier. De fapt, studiile arată că un consum ridicat de DHA ajută pentru depresie, modificări ale dispoziției, simptome bipolare, memorie slabă, declin cognitiv și alte tulburări ale creierului.

Care este diferența dintre DHA și Omega 3?

DHA reprezintă acidul docosahexaenoic, iar EPA reprezintă acidul eicosapentaenoic. Ambii sunt acizi grași omega 3 care se găsesc în pește cum ar fi: somon, sardine, hering, macrou sau cod negru. O sursă vegetariană de omega 3 este acidul alfa-linolenic (ALA), pe care organismul îl poate converti în EPA și DHA.