Acid Hialuronic12 produse.

Arata 1 - 12 din 12 produse
Arata 1 - 12 din 12 produse

Acid hialuronic

Acidul hialuronic - ce este?

Acidul hialuronic este o substanță pe care o regăsim în mod natural în organism, în special în piele, articulații și în ochi. Acest acid are un rol important în menținerea elasticității și hidratării pielii dar și pentru lubrifierea articulațiilor.

Cu vârsta, cantitatea de acid hialuronic din organism poate scădea, ceea ce poate duce la apariția ridurilor și la uscarea pielii. De aceea, acidul hialuronic poate fi utilizat ca tratament cosmetic pentru a îmbunătăți aspectul pielii și pentru a o hidrata. Poate fi injectat în piele pentru a umple ridurile și pentru a reda fermitatea pielii.

Acidul hialuronic poate fi utilizat, de asemenea, în tratamentul durerilor articulare și pentru a îmbunătăți mobilitatea. În acest caz, acidul hialuronic poate fi injectat direct în articulația afectată pentru a lubrifia aceasta și a ameliora durerea.

Acid hialuronic beneficii si roluri:


Acidul hialuronic poate avea unele beneficii pentru sănătate, însă este important să se țină cont de faptul că acestea pot varia în funcție de starea de sănătate a fiecărei persoane și de modul în care este administrat acidul hialuronic. Iată câteva posibile beneficii ale acidului hialuronic:


Acid hialuronic pentru ameliorarea durerilor articulare

Acidul hialuronic se gaseste in articulatii, avand grija ca spatiul dintre oase sa fie bine lubrifiat. Daca articulatiile sunt lubrifiate, atunci si oasele sunt mai putin predispuse in a se freca unele de altele, cauzand dureri.

De aceea, principalul rol al acidului hialuronic este sa reduca durerile articulare din afectiuni precum osteoartrita, fiind administrat prin intermediul suplimentelor alimentare. Se recomanda, de exemplu, ca zilnic sa se ia 80-200 mg de astfel de suplimente, pentru cel putin 2 luni, in scopul reducerii durerilor de genunchi din osteoartrita, cu precadere la persoanele cae au varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani.

In acelasi timp, s-a observat ca injectiile cu acid hialuronic sunt si ele adecvate in cazul durerilor produse de osteoartrita. Un studiu a analizat peste 12.000 adulti care au facut aceste injectii, la majoritatea dintre ei sesizandu-se o reducere a durerilor si a efectelor adverse la care ar fi fost supuse in cazul in care ar fi luat medicamente clasice pentru tratarea durerii.

Pentru cele mai bune rezultate in caz de osteoartrita, este indicata inclusiv o combinatie dintre administrarea de suplimente cu acid hialuronic pe cale orala cu administrarea acestuia pe cale injectabila.

Acidulul hialuronic are rol in mentinerea oaselor puternice

Acidul hialuronic este responsabil inclusiv de intensificarea activitatii osteoblastelor (celule care au rolul de a construi un nou tesut osos), de aceea este vital mai ales in perioadele in care oasele incep sa-si piarda din densitate (precum este menopauza). Datorita lui, riscul de osteoporoza este diminuat.

Pentru o actiune eficienta, sunt recomandate cure cu suplimente alimentare cu acesta, dar numai dupa ce este consultat si un medic.

Grabeste vindecarea ranilor cu ajutorul acidului hialuronic!

Reduce nivelul inflamatiei si ii transmite semnal corpului pentru a construi mai multe vase de sange in zona in care se afla o leziune. Totodata, are si proprietati antibacteriene, micsorand riscul de infectie daca este aplicat pe rani deschise.

Aplicarea lui favorizeaza reducerea dimensiunii ranilor si scaderea durerilor. El este util inclusiv in caz de leziuni ale gurii, precum sunt ulcerele bucale.

Avand aceste proprietati, aplicatiile topice (mai ales sub forma de gel) sunt indicate inclusiv pentru grabirea vindecarii leziunilor provenite din interventii chirurgicale.

Amelioreaza simptomele refluxului gastroesofagian cu acid hialuronic

Odata ce acidul din stomac ajunge la nivelul esofagului, il irita pe acesta si determina dureri. In prezenta acidului hialuronic, mucoasa esofagului incepe sa se vindece treptat, leziunile de la nivelul ei diminuandu-se.

Oamenii de stiinta au observat ca persoanele care sufera din cauza refluxului gastroesofagian vor avea mai putin de suferit daca vor imbina tratamentul cu anti-acide cu suplimente pe baza de acid hialuronic si condroitin.

Utilizarea acidului hialuronic diminueaza uscaciunea ochilor

O buna parte dintre adulti se plang adesea ca au ochii uscati. Acidul hialuronic ne poate veni insa in ajutor, reducand inflamatia, mentinand umezeala si reducand senzatia neplacuta de uscaciune. Acidul hialuronic poate fi utilizat în tratarea unor afecțiuni oculare, cum ar fi glaucomul sau keratoconusul, pentru a îmbunătăți vederea.

In vederea obtinerii efectelor asteptate, se recomanda administrarea de picaturi oculare ce contin si acid hialuronic (intr-un procent cuprins intre 0,2 si 0,4%). Datorita lor se va alunga si oboseala oculara.

Îmbunătățeste aspectul pielii. Acidul hialuronic poate ajuta la umplerea ridurilor și la redarea fermității pielii, îmbunătățind astfel aspectul acesteia.

Are un puternic rol de hidratare a pielii. Gratie acidului hialuronic se mentine un nivel adecvat de apă în piele, ceea ce poate preveni uscarea acesteia.

Ser cu acid hialuronic

Un ser cu acid hialuronic este un produs cosmetic care conține acid hialuronic, o substanță găsită în mod natural în organism care are un rol important în menținerea elasticității și hidratării pielii. Serul poate fi aplicat pe piele după curățarea acesteia pentru a o hidrata și a o întineri.

Aceasta substanta este esentiala pentru o piele sanatoasa si frumoasa, avand capacitatea de a mentine in piele un nivel optim de hidratare. Mai mult, acidul hialuronic protejeaza contra efectelor nocive provocate de expunerea la radiatiile ultraviolete, la fumul de tigara sau la aerul poluat.

Aceste proprietati transforma acidul hialuronic intr-un ajutor pretios in diminuarea procesului de imbatranire a pielii, a tendintei de uscare si in prevenirea aparitiei ridurilor.

Rezultate favorabile se obtin atat datorita suplimentelor alimentare, cat si aplicatiilor topice. De exemplu, daca se vor administra zilnic, timp de cel putin 1 luna, suplimente cu acid hialuronic de 120-240 mg, pielea va fi mai hidratata, mai catifelata.

In privinta aplicatiilor topice, si serurile pot face minuni. Un studiu a evidentiat faptul ca acidul hialuronic nu diminueaza doar ridurile, ci si roseata sau dermatita.

Expertii recomanda, pentru o aplicare eficienta a acestor seruri, sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

Pielea sa fie umeda. Acidul hialuronic actioneaza ca un „magnet” pentru apa, daca aceasta se afla la suprafata pielii. In schimb, daca tenul este deshidratat, acidul hialuronic va incerca sa extraga umezeala ramasa in tesuturile mai profunde ale pielii, ceea ce va duce la o deshidratare mai mare. Din acest motiv, aplica serurile doar pe o piele umeda.

Incearca sa realizezi aceasta combinatie: un strat fin de apa, un strat de acid hialuronic si iar apa. Va fi calea cea mai usoara spre o piele pe deplin hidratata si intinerita

Foloseste seruri/creme cu acid hialuronic speciale pentru zonele cu probleme- De pilda, daca doresti sa ai riduri mai putin profunde, apeleaza la un produs special pentru fata, daca vrei sa ai buze mai pline, foloseste un ser pentru buze etc.

Opteaza pentru combinatiile dintre aceasta substanta si alte ingrediente- Spre exemplu, in combinatie cu vitamina C care protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura

Daca vrei sa scapi de cearcane este util sa folosesti acid hialuronic. Nu numai ca va stimula producerea de colagen pentru hidratare, elasticitate si un aspect radiant, dar va impiedica si accentuarea acestora.

O combinatie dintre acid hialuronic, ceramide, peptide si vitamine (A, C, E) este numai buna pentru a ilumina zonele mai intunecate ale cearcanelor, inlaturand totodata si aspectul de piele terna.

Există diferite tipuri de seruri cu acid hialuronic disponibile pe piață, însă este important să se aleagă un produs de calitate pentru a se obține rezultatele dorite. De asemenea, este important să se respecte instrucțiunile de utilizare ale produsului pentru a se evita orice probleme de piele.

Cine poate administra suplimente cu acid hialuronic?

Suplimentele pot fi luate în siguranță de majoritatea oamenilor și oferă multe beneficii pentru sănătate. Acidul hialuronic este bine cunoscut pentru beneficiile sale pentru piele, în special pentru ameliorarea pielii uscate, reducerea apariției liniilor fine, a ridurilor dar și accelerarea vindecării rănilor.

Cat este de eficienta administrarea de acid hialuronic pe cale orala?

Un studiu a constatat că suplimentarea zilnică pe cale orala a dus la îmbunătățirea a mai multor markeri raspunzatori de calitatea vieții la adulții. Acest studiu a aratat că aportul oral de înaltă puritate este eficient în tratamentul pacienților cu osteoartrita.

Care sunt cele mai bune surse de acid hialuronic?

Ca sa te asiguri ca vei avea un aport suficient de acid hialuronic, este indicat sa incluzi in dieta si alimente precum:

Ciorbe/supe de oase- Intrucat prezenta oaselor implica asa ceva. Odata ce vin in contact cu apa, substantele nutritive se elibereaza din ele

Migdalele- Bogate in vitamine si minerale, contin si cantitati de acid hialuronic, dar vor stimula si organismul sa-l produca

Legumele cu frunzele verzi- In general, sunt surse de magneziu, acest mineral avand un rol esential in producerea si sinteza lui

Citricele- Gratie prezentei unui compus numit naringenin, moleculele care ar putea inhiba acumularea de acid hialuronic in organism sunt eliminate

Alimentele cu soia- De pilda, edamame, tempeh etc. vor antrena producerea de estrogen, care, la randul sau, va stimula „fabricarea” acestei substante

Acid hialuronic contraindicatii

Acidul hialuronic poate fi contraindicat în anumite situații, de exemplu:

Dacă aveți hipersensibilitate la acid hialuronic sau la oricare dintre ingredientele produsului care conține aceasta substanta

Dacă aveți o afecțiune de piele, cum ar fi o infecție sau o iritație, la locul unde se va face injectarea acidului hialuronic

In cazul in care suferiți de boli autoimune sau de probleme ale sistemului imunitar, deoarece tratamentul cu acid hialuronic poate interacționa cu aceste afecțiuni și poate agrava simptomele

Dacă administrati medicamente care întârzie coagularea sângelui, deoarece există un risc crescut de sângerare sau de formare a hematomelor după injectarea acidului hialuronic