Vitamina C156 produse.

Arata 1 - 48 din 156 produse
Arata 1 - 48 din 156 produse

Esti in categoria Vitamina C

Ce este vitamina C ?

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este un nutrient solubil în apă prezenta în anumite alimente. În organism, acționează ca un antioxidant, ce ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Vitamina C - beneficii:

Aceasta vitamina este esentiala pentru buna functionare a organismului deoarece:

  • Joaca un rol cheie in cadrul sistemului imunitar. Un studiu din anul 2017 a readus in prim-plan implicarea vitaminei C in imunitatea dobandita si in cea care se formeaza treptat, sprijinind inclusiv bariera epiteliala in lupta cu agentii patogeni

  • Stimuleaza formarea colagenului (care intra in structura: tendoanelor, ligamentelor, pielii, cartilagiilor, corneei, oaselor, vaselor de sange etc.)

  • Sustine buna functionare a inimii. Intrucat are grija de vasele de sange, protejeaza contra maladiilor cardiace

  • Contribuie la formarea unor neurotransmitatori si a L-carnitinei (un aminoacid esential pentru producerea energiei si pentru mentinerea unei greutati corporale normale)

  • Ajuta proteinele sa fie metabolizate

  • Este un antioxidant ce protejeaza organismul de stresul oxidativ

  • Previne deteriorarea vederii. Pentru ca este implicata in sinteza colagenului, vegheaza la sanatatea retinei si impiedica aparitia degenerescentei maculare

  • Diminueaza riscul de aparitie a unei anemii. Deoarece sustine absorbtia fierului, acidul ascorbic este vital pentru a nu ne confrunta cu aceasta afectiune

  • Este binevenita in caz de diabet. In conditiile in care protejeaza vasele de sange, organele vitale si nervii, vitamina C este deosebit de utila persoanelor care sufera din cauza diabetului, ferindu-le de complicatii serioase

  • Previne deficitul de fier: Vitamina C contribuie la imbunatatirea absorbtiei fierului care, de regula, este absorbit mai greu de catre organism

  • Ajută la scăderea hipertensiunii, dar și la dilatarea vaselor de sânge

  • Reduce starile de oboseala și epuizare
  • Contribuie la formarea normala a oaselor si a cartilajului

In ce moment al zilei poate fi administrata vitamina C?

Deoarece vitamina C este un nutrient solubil în apă, este cel mai bine absorbit atunci când il luați pe stomacul gol. O modalitate ideală ar fi administrarea la prima oră a diminetii, cu 30-45 de minute înainte de masă. In plus, administrarea de acid ascorbic impreuna cu alimente poate ajuta la scăderea potențialelor efecte secundare gastrointestinale cauzate de aciditatea sa ridicată.

Ce doza de vitamina C se recomanda a fi administrata in cazul femeilor?

Se considera ca doza optima de acid ascorbic ar fi de 75 mg pe zi (120 mg pe zi pentru femeile însărcinate sau care alăptează). Pentru adulți, nivelul maxim tolerabil de aport (UL) - cel mai mare aport zilnic care nu prezintă riscuri - este de 2.000 mg pe zi.

Pentru cat timp rămâne vitamina C în organism?

Timpul mediu de înjumătățire al acidului ascorbic la adult este de aproximativ 10-20 de zile. Prin urmare, acidul ascorbic trebuie suplimentat în mod regulat atat prin dietă sau suplimente alimentare pentru a menține concentratia de acid ascorbic în organism.

Vitamina C are actiune antiinflamatoare?

Deoarece reprezinta un antioxidant cu actiune antiinflamatoare, sustine sistemul imunitar si reduce procesele inflamatorii de la nivelul articulatiior (artrita sau artrita reumatoida);

Vitamina C se poate administra in fiecare zi?

Pentru adulți, cantitatea zilnică recomandată este de 65 până la 90 de miligrame (mg) pe zi, iar limita superioară este de 2.000 mg pe zi.

Ce efecte pozitive poate avea administrarea de vitamina C asupra pielii?

Se știe că vitamina C are rezultate benefice atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Ajuta la repararea țesutului pielii si protejează celulele pielii de efectele nocive ale radicalilor liberi cauzate de expunerea la UV. In plus, poate ajuta la incetinirea imbatranirii premature a pielii, ajuta la uniformizarea nuanței pielii, la reducerea ridurilor, aspectului petelor maronii dar si a acneei.

Vitamina C - necesarul zilnic:

In vederea unei sanatati optime, ar trebui sa se beneficieze in fiecare zi de urmatoarele doze de vitamina C:

  • Femeile au nevoie de 70-75 mg pe zi

  • Barbatii au nevoie de 90 de mg de pe zi

  • In timpul sarcinii, o femeie are nevoie de 85 mg de acid ascorbic pe zi

  • In perioada alaptarii, este binevenit un aport zilnic de 120 mg pe zi

Vitamina C - semnele unui deficit:

Manifestarile care insotesc lipsa vitaminei C in organism sunt variate si se refera la:

  • Scaderea rezistentei in fata infectiilor

  • Sangerarea si inflamarea gingiilor

  • Sangerarile nazale

  • Aparitia de vanatai 

  • Starea permanenta de oboseala

  • Deteriorarea vederii

  • Vindecarea lenta a ranilor

  • Pielea uscata si devitalizata

  • Învinețirea mai rapidă a pielii după lovituri

Retine faptul ca o deficienta de vitamina C nu este des intalnita si se regaseste mai ales in cazul persoanelor care sufera de maladii gastrointestinale (care implica malabsorbtia) sau in cazul celor care au diferite forme de cancer. 

Cum se manifesta excesul de vitamina C din organism?

Printre efectele asociate cu excesul de acid ascorbic se numara formarea de pietre la rinichi, diareea, urinare in exces, crampele abdominale, dureri de cap sau insomnii.

Vitamina C - surse:

Organismul uman nu produce singur vitamina C, de aceea este necesar sa ne asiguram doza potrivita in doua moduri:

Prin intermediul alimentatiei

Se absoarbe foarte bine cand sunt consumate in stare cruda fructe si legume. Printre cele mai bogate in aceasta vitamina sunt: citricele, fructele de padure, rosiile, ardeiul gras, broccoli, spanacul etc.

Datorita administrarii de suplimente alimentare

In general, suplimentele alimentare pe baza de acid ascorbic sunt sigure pentru majoritatea persoanelor daca se iau in doza corecta, in functie de recomandarea unui specialist. 

Daca nu se depaseste doza zilnica de 2000 mg, este putin probabil sa apara reactii adverse. In cazul in care acestea apar, constau in: greturi, arsuri stomacale, crampe, dureri de cap, diaree etc.

Administrarea de vitamina C - atentionari speciale

Astfel de atentionari se refera la:

  • Sarcina si perioada alaptarii- De cele mai multe ori, aceste suplimente sunt sigure in ambele cazuri daca nu se depaseste doza de 2000 mg pe zi

  • Vitamina C la copii- Un copil ce are intre 1 si 3 ani nu ar trebui sa primeasca, zilnic, o doza mai mare de 400 mg, unul care are intre 4 si 8 ani mai mult de 650 mg, iar unul intre 9 si 13 ani mai mult de 1200 mg

  • Prezenta unor maladii grave- De exemplu, acidul ascorbic, asociat cu vitamina E, poate sa agraveze starea mentala a pacientilor cu Alzheimer sau cu schizofrenie. De asemenea, persoanele care au suferit o angioplastie nu vor lua vitamina C 

  • Prezenta calculilor renali- Cantitati mari de vitamina C pot antrena formarea de noi calculi

  • Interactiunea cu diferite medicamente- De-a lungul timpului, s-a constatat ca acidul ascorbic are o interactiune moderata cu medicamente precum: unele antiacide, medicamentele cu estrogen, medicamentele pentru tratarea HIV sau a cancerului, unele medicamente pentru diminuarea colesterolului sau anumite anticoagulante

Pe Plantum.ro gasiti vitamina C de la producatori renumiti:

Vitamina C lipozomala, 250ml cu aroma de portocala sau ananas de la Curesupport

Beneficii:

contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

asigura funcționarea normală a sistemului nervos

reduce starile de oboseala și epuizare

asigura o bună absorbție a fierului

asigura o rezistenta puternica

sustine formarea corectă a țesutului conjunctiv

contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcția normală a vaselor de sânge

contribuie la formarea normala a oaselor si a cartilajului

Mod de administrare:

2x5ml direct în cavitatea bucala sau în paharul cu apă sau suc, cu excepția cazului în care este recomandat altfel de către medic.

Vitamina C 1000mg, 20 tablete efervescente de la Yasenka

Mod de administrare: Se ia în doza de 1 comprimat pe zi, dizolvat într-un pahar cu apă.

Vitamina C lichida de la Health Nutrition, 500ml

Beneficii:

Vitamina C lichida Bio este necesară la producerea de colagen în țesutul conjunctiv. Aceste fibre sunt omniprezente în întreg organismul, asigurându-i acestuia o structură stabilă, dar flexibilă. 

Vitamina C lichida Bio este necesară la sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos sau în glandele suprarenale.

De asemenea, este necesară la sintetizarea carnitinei, care este importantă în transferul energiei la nivelul celulelor.

Este un puternic antioxidant.

Mod de administrare:

Adulţi: 30 ml pe zi. 

Copii sub 16 ani: 15 ml pe zi.

Vitamina C alcalina de la Health Nutrition cu 120 capsule

Vitamina C 1500 cu macese in varianta de 30 si 90 capsule de la Adams

Beneficii:

Contribuie la formarea normala a colagenului, la functionarea normala:

a vaselor de sange

a sistemului osos

a ligamentelor

a dintilor si a gingiilor.

Mod de administrare:

Se administreaza 1 tableta pe zi cu suficienta apa.

Vitamina C cu fier de la Bronson, 100 capsule

Beneficii:

Ajuta la punerea la dispozitie a fierului în doua moduri: cu un ingredient cu eliberare sustinuta, care combina eficacitatea multor doze și comoditatea unei singure doze, cu vitamina C pentru a ajuta organismul sa absoarba fierul.

Mod de administrare:

Ca supliment alimentar pentru adulți, 1 tableta pe zi sau conform recomandarilor specialistului.

Vitamina C cu zinc de la Adams, 30 tablete

Vitamina C pudra de la Bio Integra, 125g

Beneficii:

Contribuie la formarea normala a colagenului,pentru buna functionare a vaselor de sange,a sistemului osos,a ligamentelor, a pielii si a dintilor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice, la reducerea oboselii si extenuarii, la regenerarea formei reduse a vitaminei E.

Mod de administrare:

Se amesteca jumatate de lingurita (1000mg- VNR 1250% *) de acid ascorbic cu 200 ml de apa, se omogenizeaza si se bea.

Vitamina C 180mg, 60 comprimate de la Alevia

Beneficii:

Prevenire și amelioreaza simptomele răcelii și gripei

Reduce infecțiile respiratorii

La bolnavii aflați în convalescență actioneaza ca tonic și stimulent general

Benefica in caz de anemie

Artrită și fracturi

Mod de administrare:

Se administreaza 1 comprimat masticabil pe zi.