Pret si Producatori

Filtreaza Cantitate +

Nu există nicio opțiune disponibilă pentru acest grup

Pret +

120 lei - 1515 lei

Pachete Avantajoase +

Lyprinol4 produse.

Arata 1 - 4 din 4 produse
Arata 1 - 4 din 4 produse

Lyprinol

Lyprinol®- ce este

Lyprinol reprezinta un supliment alimentar, care se remarca printr-o combinatie unica de mai mult de 90 de fractiuni de compusi lipidici si acizi grasi polisaturati Omega 3, extrasi din scoica verde din Noua Zeelanda: Perna Canaliculus.

Lyprinol®- scurt istoric

Scoica Perna Canaliculus este diferita de alte scoici din Noua Zeelanda, distingandu-se prin urmatoarele caracteristici: are dimensiuni mari (poate ajunge pana la 240 mm lungime) si are un singur muschi aductor.

Primele efecte pozitive ale acestei scoici au fost sesizate inca din secolul trecut, in perioada anilor '70. Astfel, inca din 1974, s-a putut sesiza ca persoanele provenite din tribul Maori care consumau in mod regulat Perna Canaliculus sufereau mai putin de artrita decat persoanele care nu consumau deloc asa ceva. Din acest motiv, specialistii au inclus in acel  an pudra de Perna Canaliculus intr-un supliment alimentar. Treptat, s-a constatat ca efectele antiinflamatoare consistente ale acestei scoici pot fi valorificate in momentul in care din ea sunt obtinute extracte stabilizate. 

In acest scop, au fost realizate timp de mai multi ani studii in vitro, dar si studii  cu animale si oameni, care au dus toate la aceeasi concluzie: extractul stabilizat din Perna Canaliculus este bogat in acizii grasi Omega 3 (atat EPA, cat si DHA). Acestia sunt esentiali, spun oamenii de stiinta, in diminuarea cantitatii de prostaglandine (substante secretate in mod natural de organism pentru a atrage atentia ca este ceva in neregula, care conduc inclusiv la aparitia inflamatiei) si in scaderea sintezei de leucotriene (reprezinta substante chimice implicate in declansarea inflamatiilor).

Odata cu aparitia suplimentului Lyprinol®, s-a putut valorifica tocmai capacitatea extractului de scoica Perna Canaliculus in vederea inhibarii 5-lipoxigenazei, cea care duce de fapt la formarea leucotrienelor si la predispozitia spre inflamatii.

Lyprinol®- ce contine

Acest supliment alimentar este o un amestec de 5 clase de lipide (incluzand aici esteri steroli, trigliceride, acizi grasi liberi, steroli si lipide polare- acest fel de lipide au sarcina electrica). In procente, se poate spune ca in Lyprinol se regasesc: 13% acizi grasi Omega 3 tip EPA,  21% acizi grasi Omega 3 tip DHA si aproximativ 30% colesterol (colesterol bun). De altfel, EPA, DHA si ω-3 PUFA 7,11,14,17-eicosatetraenoic acid sunt similare in structura cu acidul arahidonic (un acid gras esential), precursor al agentilor inflamatori: prostaglandinele si leucotrienele. In aceste conditii, Lyprinol determina inclusiv  un raspuns antiinflamator.

In acelasi timp, despre Lyprinol s-a observat ca are efecte antiinflamatorii si prin capacitatea de a interveni, datorita acizilor grasi esentiali, in inhibarea procesului de formare al LTB4 (leucrotriene B4, implicata si ea in inflamatie) si a 5-HETE (Acidul 5-Hydroxyeicosatetraenoic, un metabolit al acidului arahidonic).

Cele mai cunoscute efecte ale Lyprinol®  - concluziile unor studii

Un studiu din anul 2011 a realizat o sinteza a mai multor studii si cercetari anterioare pentru a evidentia rezultatele pozitive pe care compusii din Lyprinol le pot avea in urmatoarele cazuri:

Osteoartrita si artrita reumatoida

Inca din anul 1998, s-a realizat o comparatie intre extractul stabilizat de scoica Perna Canaliculus (1150 mg pe zi) si extractul de lipide (210 mg pe zi) in cazul a doua grupuri de pacienti: unul din grupuri includea pacienti cu osteoartrita si celalalt pacienti cu artrita reumatoida. Pacientii din ambele grupuri faceau tratamente: cei cu osteoatrita se bazau pe medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, iar ceilalati pe tratamentul specific artitei reumatoidei. Ambele categorii de pacienti au primit suplimente alimentare cu extract de Perna Canaliculus, timp de 3 luni.

Dupa acest interval, s-a observat, atat in randul celor cu osteoartrita, cat si a celor cu artrita reumatoida, o imbunatatire a starii de sanatate. De pilda, pacientii aveau mai putin de suferit din cauza rigiditatii si durerilor articulare manifestate cu precadere in primele ore ale diminetii. 

O cercetare tip placebo a urmat studiului mentionat. Practic, alaturi de pacientii care luau suplimente cu extract de Perna Canaliculus au fost inclusi si unii care luau suplimente de alte tipuri, asa-numitele placebo. Tot dupa 3 luni s-a putut sesiza o ameliorare a starii celor care s-au bazat pe suplimentele cu Perna Canaliculus.

Alt studiu revizuit pentru publicarea din anul 2011 s-a bazat pe o cercetare din anul 2003, care a urmarit doar pacienti suferind de osteoartrita. Mai mult decat atat, unii dintre ei aveau si osteoporoza (mai accentuata in zona soldului si/sau genunchiului). Ei au primit suplimentul Lyprinol timp de 8 saptamani (cate 2 capsule pe zi). La finele testului, aproximativ 87% dintre pacientii si cam 90% dintre medicii care ii tratau au raportat o ameliorare a starii de sanatate.

Ulterior, aceiasi pacienti s-au alaturat unui grup tratat cu suplimente alimentare tip placebo pentru a se vedea daca intr-adevar Lyprinol este de ajutor in imbunatatirea simptomelor neplacute generate de artrita reumatoida (inclusiv durerile). Chiar si prin extinderea perioadei de observare a pacientilor de la 8 la 12 saptamani, cei care au realizat cercetarea au evidentiat urmatorul aspect: scorul durerii s-a imbunatatit pentru pacientii ce au luat suplimentul Lyprinol, spre deosebire de cei care au primit numai suplimente placebo si un medicament pe baza de Paracetamol.

Prin intermediul aceluiasi studiu s-a putut formula si urmatorul punct de vedere: efectele Lyprinol, in caz de artrita reumatoida, sunt si mai pozitive daca acest supliment va fi administrat alaturi de suplimente pe baza de ulei de peste.

Adultii care au primit un asemenea tratament se confruntau cu dureri de intensitate moderata si cu rigiditate articulara persistenta in special in prima parte a zilei. Ei au luat combinatia dintre Lyprinol si ulei de peste timp de 3 luni. Concluziile celor care au derulat studiul au fost:

 • Durata intervalului in care pacientii se confruntau cu rigiditatea articulara se micsorase (de la aproximativ 13,7 minute la aproximativ 12,4)

 • Durerile articulare scazusera in intensitate

 • Articulatiile erau mai putin inflamate

Durerea a fost evaluata separat, atat din punct de vedere al pacientilor, cat si al medicilor care ii tratau, aratandu-se ca o imbinare intre Lyprinol si un alt supliment alimentar cu ulei de peste este de ajutor pentru cei care se confrunta cu artrita reumatoida. 

Astmul

O cercetare inclusa in studiul de mai jos a demonstrat ca suplimentul Lyprinol este de folos si in cazurile de astm (cu precadere in cel ce are o puternica latura alergica). In scopul observarii unor rezultate concrete, mai multi pacienti cu simptome usoare sau moderate ale astmului (manifestate o data sau cel mult de 2 ori intr-o saptamana) au primit Lyprinol timp de 8 saptamani. Alaturi de ei, a fost inclus si un grup de pacienti carora li s-a dat un supliment placebo. 

Dupa acest interval, cei care au coordonat cercetarea au sesizat ca, in urma administrarii de Lyprinol, era evidenta o reducere a senzatiei de sufocare si o imbunatatire a capacitatii respiratorii in prima parte a zilei. Practic, s-a putut vorbi si despre o imbunatatire a functiei pulmonare a celor care au primit Lyprinol, prin comparatie cu aceia care s-au rezumat la suplimentul placebo.

Cei care au realizat sinteza studiilor in cadrul studiului revizuit din 2011 au precizat faptul ca pe viitor se doreste sa se urmareasca daca administrarea de Lyprinol ar putea fi benefica si in cazul pacientilor ce sufera de forme grave ale astmului. 

Lyprinol®-  alte beneficii

Efectele pozitive ale acestui supliment nu se limiteaza doar la afectiunile mentionate. Gratie proprietatilor sale, confirmate prin continuarea derularii de studii in ultimul deceniu,  Lyprinol poate fi utilizat si in urmatoarele scopuri:

 • Pentru consolidarea sistemului imunitar

 • Pentru buna functionare a sistemului cardiovascular

 • Pentru sanatatea sistemului nervos (un studiu a demonstrat ca  Lyprinol poate fi folosit si pentru diminuarea starii de hiperactivitate a copiilor care sufera de ADHD)

 • Pentru sanatatea aparatului respirator

 • Pentru stimularea sistemelor limfatic si endocrin

 • Pentru o protectie suplimentara contra actiunii nocive a radicalilor liberi

 • Pentru diminuarea inflamatiilor de la nivelul aparatului digestiv

 • Pentru imbunatatirea functiei renale 

 • Pentru scaderea predispozitiei spre inflamatie la nivelul sistemului osos si articular

 • Pentru sporirea rezistentei organismului in cazul desfasurarii activitatilor fizice intense

 • Pentru diminuarea perioadelor de convalescenta

 • Pentru cresterea calitatii vietii

Lyprinol®- are contraindicatii?

In urma derularii cercetarilor de peste 25 de ani, s-a ajuns la concluzia ca Lyprinol este un supliment alimentar 100% natural, ce nu are contraindicatii.

Cu alte cuvinte, Lyprinol este adecvat si pentru persoanele ce sufera de boli cronice si iau in paralel diferite tratamente. In acelasi timp, suplimentul este bun si pentru copii (de la 3 ani in sus), dar si pentru femeile insarcinate sau care se afla in perioada alaptarii (cu toate acestea, pentru sarcina si alaptare trebuie sa se ceara sfatul medicului curant daca se doreste administrarea de Lyprinol).

Lyprinol®- mod de administrare

Pentru ca de pe urma acestui supliment sa ai parte de efectele dorite, este ideal sa te consulti si cu un specialist, astfel incat sa ti se indice dozele optime pentru problemele pe care le ai.

De cele mai multe ori insa, cel mai bine este sa se ia Lyprinol dupa cum urmeaza:

 • 1-2 capsule pe zi (acestea pot fi luate la masa sau dupa masa, cu apa)

 • In situatii mai deosebite, pot fi recomandate cate 2-4 pastile Lyprinol pe zi (2 dimineata si 2 seara), pe o perioada de 3-6 saptamani- Ulterior se va relua administrarea obisnuita

 • In cazul copiilor (cu varsta de 3-12 ani)- Cate 3 capsule pe zi (timp de 3 saptamani), dupa care se vor lua 1-2 capsule pe zi