Apa de Gura 28 produse.

Arata 1 - 28 din 28 produse
Arata 1 - 28 din 28 produse

Apa de Gura

Ce este apa de gura?

Apa de gură este un produs de igienă orală utilizat pentru a curăța dinții, limba si gingiile. Ea conține o varietate de ingrediente, inclusiv clorură de sodiu, clorură de cetrimonium, mentol, fluorură și alcool, care ajută la eliminarea placii bacteriene și a mirosului neplăcut al gurii.

Utilizarea apei de gură poate ajuta la prevenirea cariilor dentare, apariția gingivitei dar și a altor probleme dentare. 

Apa de gura beneficii

Apa de gură are mai multe beneficii pentru igiena orală:

Curăță în profunzime: Ingredientele din apa de gură, cum ar fi clorura de sodiu și clorura de cetrimonium, ajută la eliminarea placii bacteriene și a resturilor alimentare din gură.

Previne cariile dentare: Fluorura din apa de gură ajută la refacerea smaltului dentar și la prevenirea cariilor.

Îmbunătățește respirația: Mentolul din apa de gură oferă o senzație de prospețime de lunga durata și poate acționa ca un dezodorizant natural al respirației. 

Previne aparitia gingivitei: Utilizarea regulată a apei de gură poate ajuta la prevenirea inflamației și sângerării gingiilor.

Îmbunătățește gustul alimentelor: Curata în profunzime cavitatea bucala si poate îmbunătăți gustul alimentelor.

Are efect dezinfectant, dezodorizant, antiinflamator si stimuleaza formarea tesutului de granulatie.

Lupta cu tartrul si ajuta la mentinerea sanatatii si albului dintilor

Apa de gura poate avea efect cicatrizant rapid

Are eficienta crescuta in a trata infecțiile locale (stomatite, gingivite, afte dentare)

Apa de gura - cum se foloseste

Folosirea apei de gură se poate face în următorii pași:

Clătiți gura cu apă curată pentru a elimina resturile alimentare. Turnați o cantitate mică de apă de gură în pahar. Agitați ușor pentru a amesteca ingredientele. Răspândiți apa de gură în jurul gurii, prin clătire sau prin utilizarea periuței de dinți. Clătiți gura cu apă curată pentru a elimina resturile de apă de gură. Nu inghititi apa de gura.

Este important să se respecte instrucțiunile de pe eticheta apei de gură și să se evite utilizarea prea frecventă sau în exces, deoarece acest lucru poate duce la iritarea gurii sau la alte probleme. Este recomandat să se consulte medicul dentist înainte de utilizarea apei de gură pentru a se asigura că ingredientele sunt potrivite pentru nevoile individuale.

Apa de gura contraindicatiiExistă câteva contraindicații pentru utilizarea apei de gură, care ar trebui luate în considerare înainte de utilizare:

Sensibilitate la ingrediente: Dacă aveți o sensibilitate la anumite ingrediente din apa de gură, cum ar fi alcoolul sau fluorura, ar trebui să evitați să o utilizați sau să alegeți o apă de gură fără acele ingrediente.

Probleme ale cavitatii bucale: Dacă aveți o afecțiune orală, cum ar fi o rana sau o infecție, ar trebui să evitați utilizarea apei de gură sau să consultați medicul dentist înainte de utilizare.

Copiii sub 6 ani: Copiii sub 6 ani ar trebui să evite utilizarea apei de gură sau să o folosească sub supravegherea unui adult, deoarece ei pot fi mai predispuși să ingereze prea multă apă de gură.